Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Aπίστευτο μπάχαλο με τον χρόνο - Ποιος έκανε λάθος - Έχει δίκιο ο ΠΑΟ;
| 2018-12-22 00:36:00

Aπίστευτο μπάχαλο με τον χρόνο - Ποιος έκανε λάθος - Έχει δίκιο ο ΠΑΟ; - Tι ισχύει (Nέο BINTEO)

Sportdog Team
Aπίστευτο μπάχαλο με τον χρόνο - Ποιος έκανε λάθος - Έχει δίκιο ο ΠΑΟ; - Tι ισχύει (Nέο BINTEO)

Η εξήγηση για τη φάση που άναψε φωτιές και ο... λάθος κανονισμός.

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο: Τρομερή συζήτηση για τη διαιτησία έχει «σηκώσει» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο.

Οι Πράσινοι έχουν τρομερά παράπονα και μάλιστα κατέθεσαν ήδη ένσταση για μία φάση που έχει δημιουργήσει… μπάχαλο!

Πρόκειται για 13 δευτερόλεπτα (από 2.01 μέχρι 1.48’’ που ξεκίνησε και πάλι το ματς) που… φαγώθηκαν, όταν ο Καλάθης έκανε το 76-84, στο 2.01’’ πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σκόραρε με το χρονόμετρο να δείχνει 2:01, οπότε σωστά ο χρόνος δεν σταμάτησε, καθώς για να γίνει αυτό θα έπρεπε το καλάθι να έμπαινε όταν το χρονόμετρο βρισκόταν στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η NOVA στην ανάλυση της φάσης (στην… δεύτερη ανάλυση, καθώς όπως εξήγησαν οι δημοσιογράφοι αρχικά δεν είχαν προσέξει μία συγκεκριμένη λεπτομέρεια) ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο που… φωνάζει!

Συγκεκριμένα, η λεπτομέρεια αφορά το γεγονός πως η μπάλα απομακρύνθηκε από το σημείο επαναφοράς χωρίς υπαιτιότητα (σ.σ. χτύπησε στους Καλάθη – Αντετοκούνμπο), οπότε θα έπρεπε να σταματήσει τον χρόνο ο διαιτητής και όχι να πιάσει την μπάλα, όπως και έκανε!

Όπως ανέφεραν, έπρεπε να διακόψει το ματς και να μην αφήσει το χρονόμετρο να τρέχει, ενώ εξήγησαν πως έχοντας κάνει δύο… λάθη, όταν πήγε στο Instant Replay, ακόμα και να είδε ο διαιτητής τι λάθος έκανε, δεν μπορούσε να το διορθώσει, καθώς δεν είχε σταματήσει την φάση με κάποιο σφύριγμα, αλλά είχε πιάσει την μπάλα χωρίς λόγο, όπως αναφέρει ο σχετικός κανονισμός.

Επίσης, στη συνέχεια το χρονόμετρο έπρεπε να σταματήσει όταν στο 1:55 ο διαιτητής προειδοποίησε τον Θανάση Αντετοκούνμπο να μην πατήσει τη γραμμή της επαναφοράς, διότι σε εκείνη την περίπτωση θα δεχόταν τεχνική ποινή. Σε εκείνο το σημείο, ο διαιτητής όφειλε να ζητήσει το "πάγωμα" του χρονομέτρου, δεν το έκανε, έδωσε τη μπάλα με καθυστέρηση στον παίκτη της Αρμάνι και εκείνος την έβαλε στο παρκέ στο 1:50. Χάθηκαν έτσι πέντε δευτερόλεπτα, συν άλλα δύο καθώς ο χρόνος έτρεξε έως το 1:48…

Δείτε τη νέα ανάλυση των δημοσιογράφων από την εκπομπή της Nova, μετά το 1:02:20
 



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags