Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Στεφάν Λάσμε: Μίλησε στην EuroLeague Greece για την μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού
| 2019-01-02 11:34:00

Τρελό καρφί από Στέφαν Λάσμε για Πασκουάλ - Ατάκα που θα συζητηθεί για Πιτίνο!

Sportdog Team
Τρελό καρφί από Στέφαν Λάσμε για Πασκουάλ - Ατάκα που θα συζητηθεί για Πιτίνο!

Ο Γκαμπονέζος στο προσκήνιο.

Παναθηναϊκός - Στεφάν Λάσμε: Μίλησε στην EuroLeague Greece για την μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά την έλευση του Ρικ Πιτίνο και αφού δίνει τις απαντήσεις για τον εαυτό του, στέκεται στο «κάτι παραπάνω από ένα ματς» ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

«Ο coach Πιτίνο είναι πολύ έμπειρος, έχει κοουτσάρει στο υψηλότερο επίπεδο σε NCAA και ΝΒΑ και σίγουρα η έλευσή του έχει αλλάξει την ψυχολογία μας. Ξέρει τι να ζητήσει και πώς να το πάρει από τους παίκτες του. Πλέον εμείς πρέπει να τον ακούμε και να κάνουμε αυτά που μας λέει. Να βγάλουμε στο παρκέ την ενέργεια που έχουμε. Ακόμα δεν έχουμε πει πολλά για θέματα τακτικής, αλλά έχει βάλει κάποια δικά του πράγματα στην ομάδα» δήλωσε ο 36χρονος σέντερ και στάθηκε στην βασική φιλοσοφία του Αμερικανού προπονητή:

«Ήμασταν περισσότερο επιθετικοί στην άμυνα. Ήμασταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση, στη δυσκολότερη τη φετινή σεζόν! Οι παίκτες κάτσαμε και συζητήσαμε μεταξύ μας και ύστερα ήρθε ο coach και μας είπε τι ακριβώς θέλει να κάνουμε. Να πιέζουμε περισσότερο πάνω στη μπάλα και σε γενικές γραμμές εστίασε πάνω στην άμυνα όπου πίστευε ότι έχουμε αδυναμίες.»

Ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν ξεκίνησε την σεζόν όπως θα ήθελε εκείνος και οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αλλά όπως είπε «ξέρω η σεζόν δεν ξεκίνησε πολύ καλά για μένα, αλλά είμαι ο ίδιος παίκτης με αυτόν που ήταν εδώ και πριν από τέσσερα χρόνια. Πάντα μου αρέσει να βγάζω ενέργεια και να παίζω δυνατά.»

Του έδωσε ωστόσο επιπλέον κίνητρο η έλευση του Πιτίνο; «Όχι, πάντα έχω κίνητρο. Πάντα νιώθω να έχω κίνητρο και μάλιστα σε κάθε ματς ξεχωριστά. Σίγουρα η αλλαγή προπονητή δίνει την παραπάνω ώθηση και αυτό φάνηκε από το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είμαστε μεγάλη ομάδα και μέσα από αυτά τα ματς δείχνουμε τον χαρακτήρα μας».

Τι είχε να πει όμως για την επιστροφή του στο ΣΕΦ ύστερα από μια πενταετία περίπου; «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός, όλοι ξέρουμε ότι το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες παγκοσμίως. Πρέπει να πάρουμε το ματς πολύ σοβαρά γιατί δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι για την EuroLeague. Γενικά δεν είναι 'ένα ακόμα παιχνίδι'. Είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Θέλουμε να παίξουμε σκληρά, να είμαστε έτοιμοι και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags