Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Έτσι θα παίξει ο Πιτίνο - Μόνο νίκη - Είναι ο κορυφαίος όλων»
Μπάσκετ
| 2019-01-04 11:45:00

Τρελό «ντου» Πιτίνο: «Έτσι θα παίξει - Μόνο νίκη - Είναι ανώτερος όλων - Του είπαν για ΣΕΦ ότι...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τρελό «ντου» Πιτίνο: «Έτσι θα παίξει - Μόνο νίκη - Είναι ανώτερος όλων - Του είπαν για ΣΕΦ ότι...»

Φουλ επίθεση κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Δημήτρης Κοντός αποκαλύπτει.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του 2019 θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο ΣΕΦ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη αναμέτρηση, ειδικά για το Τριφύλλι, το οποίο προέρχεται από αλλαγή προπονητή, με τον Ρικ Πιτίνο να δείχνει ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στους πρωταθλητές Ελλάδας. Ήδη στο ντεμπούτο του Αμερικανού τεχνικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας φάνηκε ότι κάτι έχει αλλάξει, τουλάχιστον σε επίπεδο ψυχολογίας.

«Περιμένω να δω έναν Παναθηναϊκό πολύ πιο επιθετικό και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Θα είναι επιθετικός στην άμυνα και με καλύτερες αποστάσεις στην επίθεση. Γενικά πιο απελευθερωμένος», είναι το πρώτο σχόλιο του Δημήτρη Κοντού.

Ο ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού μίλησε στο Sportdog για τη μάχη των «αιωνίων» στο ΣΕΦ και την πρώτη γεύση που θα πάρει ο νέος κόουτς από αυτές τις αναμετρήσεις. Θα παίξει άραγε ρόλο το γεγονός, ότι ο Ρικ Πιτίνο ξέρει τον Ντέιβιντ Μπλατ από το NBA;

«Όχι δεν νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο αυτό», απαντάει ο καλός συνάδελφος και συνεχίζει λέγοντας: «Ο Πιτίνο είναι ένας βαθύς γνώστης του αθλήματος. Σε επίπεδο γνώσεων ίσως είναι ο ανώτερος, αυτή τη στιγμή, προπονητής που υπάρχει στην Ευρώπη. Σίγουρα δεν έχει εμπειρία από τέτοια ματς. Περισσότερο πιθανότατα να τον παραξενέψουν οι συνθήκες παρά το αγωνιστικό κομμάτι».

Είναι δυνατόν, όμως, οι συνθήκες να τον επηρεάσουν; «Επειδή είναι ματς Ευρωλίγκας και θεωρώ ότι δεν θα είναι ακραίες, μπορεί λίγο να τον παραξενέψουν, αλλά θα προσαρμοστεί γρήγορα. Έχει μιλήσει με τους συνεργάτες του, τους ανθρώπους της ομάδας και έχει δει εικόνες από αιώνια ντέρμπι», τονίζει.

Όπως υποστηρίζει ο έμπειρος δημοσιογράφος, στο ΣΕΦ θα δούμε κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το ματς με την ΤΣΣΚΑ. «Θα δούμε μία εφάμιλλη εμφάνιση σε επίπεδο ενέργειας. Μία εμφάνιση που θα δείξει στον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό ότι πάει στο ΣΕΦ για να διεκδικήσει μία νίκη πολύ σημαντική για τον ίδιο. Ίσως περιμένουμε ένα ή δύο διαφορετικά θεματάκια στην επίθεση», αναφέρει.

Ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει τη φετινή σεζόν δύο φορές τον Ολυμπιακό. Οπότε πολλοί αναρωτιούνται τι κλίμα θα υπάρξει σε περίπτωση ήττας από τον αιώνιο αντίπαλο, η οποία μπορεί να φέρει γκρίνια. «Δεν είναι θέμα γκρίνιας. Καμία ήττα δεν θα επιφέρει γκρίνια στον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα είναι βαθμολογικό. Έχει μεγάλη ανάγκη από πόντους. Δεν έχει να κάνει καθόλου με το πρεστίζ αυτό το παιχνίδι, αλλά με τους ρεαλιστικούς στόχους της ομάδας», καταλήγει ο Δημήτρης Κοντός μιλώντας στο Sportdog.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags