Facebook Pixel Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός 79-68
Μπάσκετ
| 2019-01-11 23:47:00

Δεν μπορεί με τίποτα εκτός έδρας - Τζάμπα ήττα για ΠΑΟ στη Βαρκελώνη και τελικός με Ζαλγκίρις!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν μπορεί με τίποτα εκτός έδρας - Τζάμπα ήττα για ΠΑΟ στη Βαρκελώνη και τελικός με Ζαλγκίρις!

Ηττήθηκαν με 79-68 από τη Μπαρτσελόνα οι Πράσινοι.

Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός: Ο Παναθηναϊκός πάλεψε μέχρι τέλους κόντρα στη Μπαρτσελόνα, όμως προδόθηκε από την επίθεσή του, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 79-68.

Οι Πράσινοι έπαιξαν καταπληκτική άμυνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, αλλά αδίκησαν τον εαυτό τους στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης, καθώς είχαν κακές επιλογές που τους κόστισαν.

Ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στην 10η θέση με ρεκόρ 8-10, ενώ η Μπαρτσελόνα έφτασε στο 11-7 και έπιασε τον Ολυμπιακό στην 5η θέση. Πλέον, το παιχνίδι της επόμενης Παρασκευή με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας αποκτά χαρακτήρα τελικού για το Τριφύλλι, που θα δει τις ελπίδες του για πρόκριση στην 8αάδα της Ευρωλίγκας να μειώνονται δραματικά εάν δε νικήσει στη Λιθουανία.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, καθώς προηγήθηκε 6-0 με δύο τρίποντα από Καλάθη και Γκιστ, ενώ έβγαλε επίσης πολλή ενέργεια στην άμυνα. Ωστόσο, από το 3’ και έπειτα οι Πράσινοι άρχισαν να έχουν κακές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο σκορ παρά την καλή τους άμυνα. Η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα σερί 10-0 με μπροστάρη τον «καυτό» Ερτέλ και προηγήθηκε με 10-6 στο 6’.  Στη δεύτερη περίοδο ο Ερτέλ είχε ήδη φτάσει τους 14 πόντους, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν πολύ κακό ποσοστό σε βολές και δίποντα. Ο Σεραφέν ανέλαβε δράση πετυχαίνοντας 6 σερί πόντους με αντίπαλο τον Παπαγιάννη στην άμυνα και η Μπάρτσα άρχισε να ξεφεύγει. Αποκορύφωμα το 23-14 στο 12’ με επιμέρους σκορ 10-1 για τους Καταλανούς.

Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού ήρθε από την άμυνα, αφού οι Πράσινοι έκαναν σειρά από κλεψίματα και βρήκαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Ο Παπαπέτρου «ζεστάθηκε» και ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην επίθεση του Τριφυλλιού πετυχαίνοντας 7 συνεχόμενους πόντους για το 32-27, ενώ στη συνέχεια με δικό του κλέψιμο και κάρφωμα ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (32-31). Ένα έμμεσο τρίποντο του Γκιστ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (34-34), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται εν τέλει με 37-36 υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Με καλάθια από τον Καλάθη και τον Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 40-37 στις αρχές του δευτέρου μέρους και παρέμεινε μπροστά μέχρι το 24’ (39-42). Ωστόσο, το διάστημα που ακολούθησε ήταν… καταστροφικό γιατί οι Πράσινοι έκαναν συνεχόμενα λάθη χαραμίζοντας πολλές κατοχές. Αντιθέτως, η Μπαρτσελόνα πήρε «φωτιά» με τρία σερί τρίποντα και έτρεξε σερί 14-0, παίρνοντας προβάδισμα με 53-44 στο 27’.

Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι δεν το έβαλαν κάτω, αντιθέτως έφτασαν σε ακόμα μια επιστροφή στο σκορ. Ορμώμενοι και πάλι από την καταπληκτική τους άμυνα οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο άρχισαν να «ροκανίζουν» τη διαφορά. Ο Λεκαβίτσιους και ο Μήτογλου έδωσαν λύσεις και με ένα επιμέρους σκορ 10-3 ο Παναθηναϊκός μείωσε και πήγε στην τελευταία περίοδο με -4 (56-52).

Οι Πράσινοι μπήκαν καλά στο τελευταίο δεκάλεπτο και ισοφάρισαν σε 56-56 με καλάθι από Γκιστ και Λεκαβίτσιους. Οι δυο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ μέχρι το 35’, όταν η Μπαρτσελόνα ξέφυγε με 66-61 χάρη σε 2/2 βολές του Ερτέλ. Αυτή ήταν η… αρχή του τέλους για τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Τριφυλλιού δεν είχαν καθαρό μυαλό στο τελευταίο πεντάλεπτο. Δεν βρήκαν τα μεγάλα σουτ που έψαχναν, δεν μπόρεσαν να βγάλουν ενέργεια στην άμυνα μέχρι τέλους και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τη Μπαρτσελόνα να παίρνει τη νίκη με σκορ που σίγουρα αδικεί την προσπάθεια του Παναθηναϊκού (79-68).

O Ερτέλ έκανε σπουδαίο παιχνίδι με 23 πόντους κι τον ακολούθησε σε προσφροά ο Σεραφέν με 14. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Παπαπέτρου με 17 πόντους, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Λεκαβίτσιους, Γκιστ και Μήτογλου, που πρόσθεσαν από 8 πόντους έκαστος.

Μπαρτσελόνα (Πέσιτς): Σεραφάν 14 (5/5 δίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ), Πάνγκος 2, Ρίμπας 3 (1), Σίνγκλετον 3 (1), Χάνγκα 7 (1), Ερτέλ 23 (6/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/5 βολές), Οριόλα 4 Κούριτς 8 (2), Κλαβέρ 8 (1), Τόμιτς 7 (8 ριμπάουντ).

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 6 (1), Παπαγιάννης 2, Λάσμε 4, Παπαπέτρου 17 (5/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές), Παππάς 5 (1), Γκιστ 8 (1), Λεκαβίτσιους 8 (1), Λοτζέσκι 2, Καλ.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags