Facebook Pixel "Αμαυρώνετε το όνομα ενός ιστορικού συλλόγου"
| 2011-09-09 13:32:00

"Αμαυρώνετε το όνομα ενός ιστορικού συλλόγου"

"Αμαυρώνετε το όνομα ενός ιστορικού συλλόγου"

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην ΚΑΕ Πανελλήνιος για την απόφασή της να μεταφέρει την έδρα της μπασκετικής ομάδας στην Θεσσαλονίκη και στο Ιβανώφειο, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Γ.Σ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση η διοίκηση του ιστορικού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ πληροφορήθηκε από τα Μ.Μ.Ε. την απόφαση της διοίκησης της Κ.Α.Ε. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ. να ορίσει ως έδρα της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Κ.Α.Ε. το «ΙΒΑΝΟΦΕΙΟ» κλειστό γυμναστήριο του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στη συμπρωτεύουσα για την αγωνιστική περίοδο 2011 – 12.

Για μια ακόμη αγωνιστική περίοδο η θρυλική ομάδα μπάσκετ του συλλόγου των Ελλήνων Ολυμπιονικών «περιπλανάται» στα γήπεδα της Ελληνικής περιφέρειας, έρμαιο των αποφάσεων των μεγαλομετόχων της που όχι μόνο δεν διδάχτηκαν τίποτα από την περσινή περιπέτεια της Λαμίας,όχι μόνο δεν τιμούν και εξυπηρετούν ως οφείλουν την ιστορία της και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά της,

αντίθετα, απαξιώνουν και αμαυρώνουν το όνομα ενός ιστορικού σωματείου με την τεράστια υπερεκατονταετή προσφορά στην κοινωνία της πατρίδας και στον αθλητισμό της.

Το κλειστό γυμναστήριο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. στην λαϊκή γειτονιά της Κυψέλης που ανέδειξε εκατοντάδες αθλητές που τίμησαν και έκαναν γνωστό τον ιστορικό σύλλογο αλλά και την χώρα στα πέρατα της γης, φαίνεται ότι δεν σημαίνει τίποτε για τους σημερινούς ιδιοκτήτες και μεγαλομετόχους της Κ.Α.Ε. που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να την απαξιώσουν και να την πουλήσουν όσο – όσο.

Η περιφρόνηση από μέρους της Κ.Α.Ε. και των μεγαλομετόχων της προς τον μητρικό ιστορικό σύλλογο των Ολυμπιονικών της Κυψέλης δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία». Είναι σ’ όλους όσους ασχολούνται με την επαγγελματική καλαθοσφαίριση της χώρας μας γνωστό, ότι οι ιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι της ουδέποτε εκπλήρωσαν έστω και στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις τους προς τον ερασιτέχνη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Γ.Σ. ακόμη και στα χρόνια που η Κ.Α.Ε. χρησιμοποιούσε ως έδρα το κλειστό της Κυψέλης με τις γνωστές στη φίλαθλη κοινή γνώμη αγωνιστικές επιτυχίες και διακρίσεις. Άλλωστε για το γεγονός αυτό υπάρχει εκκρεμής διεκδίκηση για την οποία θα αποφασίσουν τα δικαστήρια της χώρας.

Η διοίκηση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. καταγγέλλει: στη φίλαθλη κοινή γνώμη τους ιδιοκτήτες και τους μεγαλομετόχους της Κ.Α.Ε. τόσο για την αντι - επιχειρηματική όσο και την αντιαθλητική τους συμπεριφορά απέναντι στην παράδοση και το όνομα του ιστορικού συλλόγου, αλλά και,

στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού της Γ.Γ.Α. την οποία και καλεί να αποκρούσει και πάλι τη νέα απόπειρα των ιδιοκτητών και μεγαλομετόχων της Κ.Α.Ε. να επιτύχουν «από την πίσω πόρτα» την συγχώνευσή της με άλλη η ιδιοκτησία της οποίας μετά από πρόσφατο έλεγχο αποδείχθηκε τουλάχιστον οικονομικά αδύναμη να επιφορτισθεί με το βάρος της διοίκησης και διαχείρισης μιας Κ.Α.Ε. όπως αυτή του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ.

και δηλώνει ότι θα προσπαθήσει με όσες δυνάμεις διαθέτει να ακυρώσει τα σχέδια αυτά.

Από τη Διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ.".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags