Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Βαγγέλης Αλεξανδρής: «Άστοχος ο Παπαπέτρου - Δεν μπορούν Σπανούλης-Πρίντεζης»
Μπάσκετ
| 2019-01-25 13:24:00

«Οβίδες» Τίγρη για ΠΑΟ-Ολυμπιακό - «Ο Παπαπέτρου είναι... - Δεν μπορούν Σπανούλης-Πρίντεζης»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Οβίδες» Τίγρη για ΠΑΟ-Ολυμπιακό - «Ο Παπαπέτρου είναι... - Δεν μπορούν Σπανούλης-Πρίντεζης»

Ατάκες-φωτιά για Πιτίνο, μεταγραφές, Ευρωλίγκα. Φοβερή ανάλυση!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Προβλημάτισαν οι «αιώνιοι» την 20η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας. Αμφότεροι ηττήθηκαν εκτός έδρας από Μακάμπι και Φενέρ αντίστοιχα με αποτέλεσμα να μπουν εμπόδια για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Έλλειψη φρεσκάδας παρατηρεί τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog, αναλύοντας τα αίτια της καθίζησης των δύο ελληνικών ομάδων. Ο κόουτς έκρινε αναγκαία την ενίσχυση και μίλησε για ανανέωση, εξαιτίας των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. 

Τι έφταιξε στον Παναθηναϊκό και ηττήθηκε από τη Μακάμπι;

«Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε πάλι όλες τις παθογένειες που έχει στα παιχνίδια εκτός έδρας. Υπάρχει μία διάθεση των παικτών να παίξουν καλό μπάσκετ, αλλά το υλικό είναι αυτό που καθορίζει την πορεία μιας ομάδας και όχι ο προπονητής. Αυτό το λέω, γιατί είναι πολύ μεγάλο όνομα ο Πιτίνο, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει παρά σε ελάχιστο βαθμό την εικόνα της ομάδας παρόλο που ενισχύθηκε, αφού πήρε τον Κιλπάτρικ. Το έχω πει από την αρχή της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός με τους ίδιους παίκτες και κάποιους που ξαναέφερε μετά από χρόνια, όπως ο Λάσμε, είναι σαν να τρώει ξαναζεσταμένο φαγητό. Επομένως δεν έχει την επιθυμητή πορεία και τα αποτελέσματα.

«Άστοχος ο Παπαπέτρου»

Φυσικά στην έδρα του όταν έχει 20.000 κόσμο παίρνει ενέργεια, αλλά οι αδυναμίες που έχει μέσα στη ρακέτα και στο σουτ που είναι βασική προϋπόθεση, αφού σε όλες τις ομάδες όλοι σουτάρουν, είναι εμφανείς. Αν εξαιρέσουμε τον Λοτζέσκι, όλοι οι άλλοι δυσκολεύονται πολύ. Μάλιστα, στα ελεύθερα σουτ, ειδικά ο Παπαπέτρου που παίζει σε θέση για να σουτάρει, δεν έχει υψηλά ποσοστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, παίζοντας με μία ομάδα σε ένα θρυλικό γήπεδο, όπως αυτό της Μακάμπι, με γεμάτο ρόστερ που σουτάρει πολύ καλά απέξω, να έρθει μία φυσιολογική ήττα. Έδωσε τη μάχη του, αλλά δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι παραπάνω. Το εύχομαι, αλλά δεν το βλέπω».

Οπότε χρειάζονται και άλλες προσθήκες, από τη στιγμή που και ο Λάσμε φέρεται να αποχωρεί... 

«Από τη στιγμή που δε χρησιμοποιεί θεωρώ ότι είναι πολυτέλεια ο Παναθηναϊκός να έχει τέτοιους παίκτες. Από τη στιγμή που χτύπησε ο Παππάς και ο Λάνγκφορντ είναι τραυματίας, χρειάζεται παίκτης σε αυτήν τη θέση».

Δε βλέπετε να προχωράει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα;

«Λένε η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Γίνεται μία προσπάθεια, αλλά δεν πείθει. Βλέπεις όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει και έχουν γεμάτα ρόστερ. Οι ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια είχαν δεύτερο ρόλο, όχι πρωταγωνιστικό, είναι δύσκολες να τις καταβάλλεις εκτός έδρας. Δημιουργούν πρόβλημα και στον Παναθηναϊκό το αντιμετωπίζουν σε όλες τις έδρες».

«Τραβάνε ζόρι Σπανούλης και Πρίντεζης»

Με τον Ολυμπιακό τι συνέβη στην Τουρκία;

«Ο Ολυμπιακός έπαιξε με μία ομάδα που τη θεωρώ φαβορί μαζί με τη Ρεάλ. Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει κριθεί ακόμα. Ίσως κούρασε το ίδιο υλικό, παρόλο που είναι καλό και παίζει πολύ συγκεκριμένο μπάσκετ με τακτική και αυτοματισμούς. Οι ίδιοι οι παίκτες τώρα έχουν χάσει τον ενθουσιασμό που είχαν τα προηγούμενα χρόνια. Θα είναι μέσα στην τετράδα βάσει αποτελεσμάτων, αλλά δεν βλέπω κάτι για να πω ότι αυτή η ομάδα θα διεκδικήσει το τρόπαιο. Σε αντίθεση, η Φενέρ έχει ίσως τον κορυφαίο προπονητή όλων των εποχών, τον Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχει τη δυνατότητα σε μία ομάδα να του κάνουν όλα τα χατίρια, δηλαδή να του φέρουν παίκτες. Έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ, πολύ γεμάτο. Πιστεύω αυτός και η Ρεάλ έχουν αυτήν τη δυνατότητα. Ανανεώνουν το έμψυχο δυναμικό τους. Βγάζουν καινούριους πρωταγωνιστές.

Εκεί είναι η διαφορά με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή όποιον παίκτη και να έβαζε από τον πάγκο, έβαζε τη διαφορά. Στον Ολυμπιακό κακά τα ψέμματα, κάποια παιδιά προσέφεραν, αλλά δεν μπορούν να είναι μέχρι τα 50 τους πρωταγωνιστές. Και ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης δεν μπορούν να τραβούν αυτό το ζόρι. Δεν το λέω μόνο για τα αποτελέσματα της Ευρώπης. Βλέπεις και στην Ελλάδα. Δυσκολεύονται στην Κύμη και παίρνουν το ματς με τρίποντο στο τέλος. Εκεί καταλαβαίνεις ότι κάπου υποφέρει. Χρειάζεται φρεσκάδα και να βάλεις παίκτες. Αν δεν τους έχεις, η Ευρωλίγκα δεν σε λυπάται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ανόητο αυτό που κάνει ο Πιτίνο με τον Καλάθη - Βάλε μέσα τον Βουγιούκα - Πολύ κακός ο Κιλπάτρικ»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags