Facebook Pixel Προμηθέας Πατρών: Ήττα στην Πάτρα για τον Προμηθέα από Νεπτούνας
Μπάσκετ
| 2019-01-30 21:36:00

Έχασε ευκαιρία για την πρώτη θέση ο Προμηθέας - Απρόσμενη ήττα από τη Νεπτούνας

Sportdog Team
Έχασε ευκαιρία για την πρώτη θέση ο Προμηθέας - Απρόσμενη ήττα από τη Νεπτούνας

Ηττήθηκε με 82-69 στην Πάτρα.

Προμηθέας Πατρών: Ο Προμηθέας αδίκησε τον εαυτό του, βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από το ξεκίνημα και μοιραία γνώρισε την ήττα με 82-69 από τη Νεπτούνας στο «Δ. Τόφαλος» για τη 13η αγωνιστική του Basketball Champions League. 

Πλέον οι Πατρινοί έχασαν κάθε ελπίδα για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στον τέταρτο όμιλο και πλέον θα πάνε την επόμενη εβδομάδα στην Μπολόνια για να αντιμετωπίσουν τη Βίρτους με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. 

Ο Ρίον Μπράουν με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ και οι Λάνγκστον Χολ και Λεωνίδας Κασελάκης με 13 πόντους ξεχώρισαν από τον Προμηθέα, που όμως είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα, έκανε 18 λάθη και μέτρησε μόλις 6/29 τρίποντα. 

Το ματς 

Με Κατσίβελη, Σαλούστρο, Μπράουν, Μέιερ και Έλις άρχισε το ματς ο Προμηθέας, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο. Με πολλά λάθη (έξι τον αριθμό) και μεγάλη αστοχία (6/18 σουτ) είδε τη Νεπτούνας γρήγορα να ξεφεύγει με +9, 8-17, καθώς ο Γουίβερ ήταν ασταμάτητος και εξέθετε τις αμυντικές αδυναμίες των Αχαιών. Οι οδηγίες από τάιμ άουτ του Μάκη Γιατρά δεν συνέφεραν την ομάδα του, που βρέθηκε και στο -13 (11-24), ενώ το αντιαθλητικό φάουλ στον Μπράουν και το καλάθι του Κασελάκη περιόρισαν τη ζημιά μέχρι το φινάλε της περιόδου (15-26). Οι Λιθουανοί συνέχισαν να έχουν εξαιρετικές επιθετικές επιλογές ανεβάζοντας τη διαφορά και στους 19 (23-42) με τον Γκαΐλιους νέο πονοκέφαλο για τους Πατρινούς. Όταν οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, άρχισαν να επιστρέφουν στο ματς. Με τον Γκίκα να οργανώνει και τους Μπράουν και Χολ να εκτελούν, ο Προμηθέας ροκάνιζε διαρκώς τη διαφορά και έκλεισε το ημίχρονο σε μονοψήφια απόσταση από τη Νεπτούνας, 39-48. 

Η άμυνα του Προμηθέα συνέχισε να είναι αποτελεσματική στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά η επιθετική αρρυθμία δεν επέτρεψε να πλησιάσει περισσότερο από το -48 (41-49). Μένοντας για περισσότερα από τέσσερα λεπτά χωρίς σκορ και όντας πολύ άστοχοι από μακριά (0/6 τρίποντα) οι γηπεδούχοι είδαν τη Νεπτούνας να αποσπάται και πάλι στους 15 (41-56) κλείνοντας τελικά την περίοδο στο 50-60. Μια τεχνική ποινή στον πάγκο του Προμηθέα κι ένα ανόητο αντιαθλητικό φάουλ του Μέιερ επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο, 52-68. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν πέταξε λευκή πετσέτα και με τους Κασελάκη και Γερομιχαλό να δίνουν τον τόνο, επιχείρησε μια απέλπιδα προσπάθεια για ανατροπή (60-70). Το τρίποντο του Λίποβι έφερε τον Προμηθέα στο -8, 67-75, αλλά ο… on fire Γκαΐλιους με τρίποντο έκοψε τη φόρα των Πατριών και διασφάλισε τη νίκη για την ομάδα του. 

Δεκάλεπτα: 15-26, 39-48, 50-60, 69-82 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags