Facebook Pixel "Μάθημα από Σφαιρόπουλο, «σημαδεμένο» το ματς - Ακατόρθωτο για ΠΑΟ, δεν παίζεται αυτή η ομάδα"
| 2019-02-09 14:16:00

"Μάθημα από Σφαιρόπουλο, «σημαδεμένο» το ματς - Ακατόρθωτο για ΠΑΟ, δεν παίζεται η ομάδα"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μάθημα από Σφαιρόπουλο, «σημαδεμένο» το ματς - Ακατόρθωτο για ΠΑΟ, δεν παίζεται η ομάδα"

Οι αιώνιοι στο... στόχαστρο! Ατάκες-φωτιά από τον Νίκο Λινάρδο.

Τις νέες ήττες των «αιωνίων» στην Ευρωλίγκα ανέλυσε ο Νίκος Λινάρδος. Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Πανιωνίου μίλησε στο sportdog, καταγράφοντας τις ανορθογραφίες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού απέναντι σε Μακάμπι και Φενέρμπαχτσε αντίστοιχα.

Ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης του '87 εξήρε στην περίπτωση των Πειραιωτών την αγωνιστική άνοδο της ισραηλινής ομάδας, χάρη στην έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ενώ όσον αφορά τον Εξάστερο, υποστήριξε ότι η ήττα ήταν μοιραία, λόγω της ανωτερότητας των Τούρκων. 

Πώς είδατε το Μακάμπι-Ολυμπιακός;

«Ο Ολυμπιακός δεν έλεγξε καθόλου τον ρυθμό του αγώνα. Η Μακάμπι είχε το πάνω χέρι. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατάφερε να κρατήσει μακριά τα ατού του Ολυμπιακού, Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ, Σπανούλη. Ουσιαστικά η μεγαλύτερη βοήθεια υπήρχε μόνο από τον Γκος, δηλαδή διάλεξε να εξουδετερώσει τους τρεις καλούς Έλληνες παίκτες και τον Μιλουτίνοφ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Δεν είχε συνδυασμούς και το εύκολο καλάθι. Στο 5-5 η πολύ σκληρή άμυνα της Μακάμπι, η οποία έμαθε να παίζει άμυνα από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Έλληνας προπονητής, κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα».

Τι έφταιξε στους Πειραιώτες;

«Ο Ολυμπιακός δεν ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τη φροντ λάιν του που είναι η δύναμή του. Και ο Μιλουτίνοφ και ο Πρίντεζης δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να πούμε ότι ήταν ένα ματς που ο Ολυμπιακός το είχε θεωρητικά σημαδέψει. Δεν το είχε σίγουρο ότι θα το κερδίσει στη συγκομιδή των βαθμών που κάνει. Τώρα αυτή τη στιγμή πρέπει να ρεφάρει μετά από αυτήν την ήττα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν εκτός προγράμματος. Ήταν ένα ματς 50-50 για τα προγνωστικά.

Υπήρχαν βέβαια και τα ελαφρυντικά, όπως οι τραυματισμοί. Ο Παπανικολάου ήταν ανέτοιμος, έδειχνε ξεκάθαρα επηρεασμένος από το πρόβλημα που είχε. Νομίζω ότι όταν σκοράρεις τόσους λίγους πόντους δεν έχεις μεγάλη τύχη να κερδίσεις σε εκτός έδρας παιχνίδι. Ακόμα και στην τελευταία φάση πολλοί είπαν γιατί δεν έκανε φάουλ τη στιγμή που η Μακάμπι ήταν πολύ άστοχη στις βολές. Θεωρώ ότι μπορούσε να βγάλει καλύτερα άμυνα, δεν την έβγαλε και μοιραίως έχασε στον πόντο από μία ομάδα, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση».

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη συνέχισε την... παράδοση των εκτός έδρας ηττών, αλλά αυτή τη φορά δημιούργησε προβληματισμό η μεγάλη διαφορά (85-66)...

«Η Φενέρ από την αρχή ήταν κυρίαρχη. Τα στατιστικά της το λένε ξεκάθαρα αυτό. Ήταν μία αναμενόμενη ήττα του Παναθηναϊκού. Από τη στιγμή που έχει κάνει μόνο μία εκτός έδρας νίκη με τη Μπούντουγκνοστ, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να μπορέσει να φύγει νικητής από την έδρα της Φενέρ. Η τούρκικη ομάδα έχει τρομερή ομοιογένεια. Νομίζω ότι όλοι οι παίκτες που έπαιξαν κάλυψαν το κενό του Βέσελι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ κακός έξω από τη γραμμή των 6,75, είχε 4/18 τρίποντα. Είναι ένα πολύ σοβαρό μειονέκτημα σε εκτός έδρας παιχνίδι. Χαμηλά ήταν και τα δίποντά του. Από την άλλη μεριά, όταν έχεις πάνω από 80% στα δίποντα και σχεδόν 50% στα τρίποντα, είναι μοιραίο καμία ομάδα να μην μπορεί να την παίξει».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags