Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Αυτός έχει το πλεονέκτημα, ρίσκο από Μπλατ"
| 2019-02-13 15:50:00

Ατάκες-φωτιά "Παπ": "Πλεονέκτημα ΠΑΟ, ρίσκο Μπλατ - Μπορεί ο Ουέμπερ; - Το ηχητικό ίσως και να..."

Sportdog Team
Ατάκες-φωτιά "Παπ": "Πλεονέκτημα ΠΑΟ, ρίσκο Μπλατ - Μπορεί ο Ουέμπερ; - Το ηχητικό ίσως και να..."

Σούπερ ανάλυση του παλαίμαχου άσου για το μεγάλο ντέρμπι.

Ο παλιός άσος τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού, Δημήτρης Παπανικολάου, μίλησε στο sportdog για το μεγάλο αποψινό ντέρμπι ανάμεσα στους δύο "αιωνίους". 

Όπως τόνισε, περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, που δίνει ένα πλεονέκτημα στους γηπεδούχους, αλλά και την εμπειρία των "ερυθρολεύκων" να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις.

Παράλληλα, σχόλιασε την πιθανότητα ο Μπλατ να ρίξει στο παιχνίδι τον νεοαποκτηθέντα Ουέμπερ, ο οποίος λέγεται ότι προορίζεται για να μαρκάρει τον Νίκ Καλάθη.

Πώς το βλέπεις το παιχνίδι, σύμφωνα με την ψυχολογία που υπάρχει στις δύο ομάδες;

"Η ψυχολογία των δυο ομάδων δεν είναι η καλύτερη δυνατή λόγω των αποτελεσμάτων στην Ευρώπη, αλλά είναι δυο μεγάλες ομάδες, με πολύ έμπειρους παίκτες, προπονητές και διοικήσεις, οι οποίες έχουν βρεθεί σε ανάλογες καταστάσεις, ώστε να ξέρουν πώς να το χειριστούν. Είναι ένα νοκ-άουτ παιχνίδι Κυπέλλου και αυτό δίνει πολύ μεγάλο άγχος και πίεση και σίγουρα αναμένεται αμφίρροπο, παρότι και οι δύο ομάδες δεν δείχνουν το τελευταίο διάστημα να ικανοποιούν με την απόδοσή τους. Όπως και έχει, το περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον".

Τι ρόλο μπορεί να παίξει για τις δύο ομάδες η έδρα; Το γήπεδο θα είναι sold out...

"Παίζει για τον Ολυμπιακό ρόλο. Και αντίστοιχα, αν έπαιζαν στο ΣΕΦ, θα είχε τον δικό του ρόλο για τον Παναθηναϊκό. Στην προκειμένη περίπτωση οι Πράσινοι είναι μια ομάδα που δεν βασίζεται τόσο στην ευστοχία της, όσο στο ανοιχτό γήπεδο, στο τρανζίσιον, και προσπαθεί με ενέργεια να εκμεταλλευτεί την έδρα της, οπότε αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό και μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό, και να ρισκάρει κάποια σουτ του αντιπάλου, γιατί οι γηπεδούχοι εκτελούν με άσχημα ποσοστά".

Μάχη των δύο πάγκων. Στην πρώτη αναμέτρηση (4/1) Πιτίνο-Μπλατ, νικητής ήταν ο Μπλατ. Τώρα;

"Υπάρχουν διαφορές. Καταρχήν, ο Παναθηναϊκός έχει τους τραυματισμούς του Λοτζέσκι και του Παππά και δεν ξέρω τι θα προκύψει με τη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Είναι σημαντικό ότι ο Ρικ Πιτίνο έχει δουλέψει όλο αυτό το διάστημα με την ομάδα του, οπότε γνωρίζει σιγα-σιγά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες. Η άλλη διαφορά είναι ότι διεξάγεται σε άλλη έδρα, τότε (4/1) έπαιξαν στο ΣΕΦ τώρα στο ΟΑΚΑ. Αλλά και ο Ολυμπιακός έχει μια μαγιά από πολύ έμπειρους παίκτες κυρίως Έλληνες που ξέρει από τέτοιες καταστάσεις".

Όπως όλα δείχνουν, ο Ουέμπερ θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Μπορεί να είναι ο παίκτης-κλειδί για τον Μπλατ; Θεωρείται καλός αμυντικός και μπορεί να πιάσει τον Καλάθη. 

"Πιθανόν θα πάει πάνω στον Καλάθη, αλλά πρέπει να το δούμε λίγο και ιστορικά, τι γίνεται αν ένας παίκτης μπει σ' έναν τέτοιον αγώνα, γιατί το Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, δεν έχει σχέση με κάποιο άλλο παιχνίδι. Οπότε να δούμε πόσο θα επηρεαστεί από αυτήν την ατμόσφαιρα. Θα το ξέρουμε το βράδυ αυτό σίγουρα, είναι κάτι που θα το κρίνουν στον Ολυμπιακό γιατί και ο Καλάθης είναι παίκτης-κλειδί για τον Παναθηναϊκό".

Είναι ένα ρίσκο του Μπλατ να αφήσει εκτός τον Τουπάν και να βάλει τον Ουέμπερ;

"Σ' αυτό οι προπονητές, επειδή έχω κάνει 20 χρόνια επαγγελματική καριέρα, γνωρίζουν περισσότερο από εμάς και ξέρουν τι γίνεται στην προπόνηση και πώς σχεδιάζουν τα πλάνα τους. Προφανώς, όπως φανταζόμαστε όλοι, παίρνει τον Ουέμπερ λόγω του Νικ Καλάθη, προκειμένου να χρησιμοποιήσει άλλο ένα όπλο στο γκάρντ του Παναθηναϊκού".

Τις τελευταίες μέρες έχουν διαρρεύσει μερικά θέματα που αφορούν το εσωτερικό του Ολυμπιακού. Θεωρείς ότι θα επηρεάσουν το αγωνιστικό κομμάτι;

"Καμιά φορά αυτό συσπειρώνει κιόλας αντί να επηρεάζει την ομάδα, γιατί έχεις πολλούς παλιούς και έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει πολλά χρόνια μαζί και ξέρουν να διαχειρίζονται καταστάσεις. Αλλά επειδή αυτό είναι εσωτερικό θέμα, παρότι πήρε δημοσιότητα, δεν θέλω να πάρω θέση γιατί μια ομάδα είτε λέγεται Παναθηναϊκός είτε Ολυμπιακός είτε Άρης, ΑΕΚ, δεν παύει να είναι μια οικογένεια με τα προβλήματά της".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags