Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Νικ Καλάθης: Αποθέωσε την έδρα του Τριφυλλιού και τον Έλληνα γκαρντ ο Λούκα Ντόντσιτς
Μπάσκετ
NBA
| 2019-02-16 00:14:00

"Υπόκλιση" Ντόντσιτς στον Παναθηναϊκό και τρομερή ατάκα για Καλάθη

Sportdog Team
"Υπόκλιση" Ντόντσιτς στον Παναθηναϊκό και τρομερή ατάκα για Καλάθη

Φοβερή παραδοχή από τον Σλοβένο σταρ.

Παναθηναϊκός - Νικ Καλάθης: Ο Λούκα Ντόντσιτς θα συμμετάσχει στο παιχνίδι των Rising Stars στο All-Star Game του NBA και στο πλαίσιο της διοργάνωσης παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία ρωτήθηκε -μεταξύ άλλων- για τις διαφορές μεταξύ NBA και ευρωπαϊκού μπάσκετ.

O Σλοβένος σούπερ σταρ ανέφερε τον Νικ Καλάθη ως παίκτη που θα μπορούσε να παίζει βασικός σε ομάδα του NBA, ενώ συμπεριέλαβε το ΟΑΚΑ ως μία από τις πιο δύσκολες έδρες, όπου έχει αγωνιστεί.

Αναλυτικά όσα μεταξύ άλλων δήλωσε ο Ντόντσιτς:

Για τις δυσκολότερες έδρες στην Ευρώπη: «Θα έλεγα ότι η πιο δύσκολη έδρα ήταν του Παναθηναϊκού, της Φενέρ και της Μακάμπι».

Για τους παίκτες που θεωρεί ότι θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν σε ομάδα του ΝΒΑ: «Πολλοί παίκτες. Θα διάλεγα τον Γιουλ, τον Αντονι Ράντολφ και τον Καλάθη».

Για την πεντάδα που θα διάλεγε για να αντιμετωπίσει τους Αμερικανούς στο All Star Game: «Αντετοκούνμπο, Γιόκιτς, Πορζίνγκις, εμένα και Ντράγκιτς».

Για τα συναισθήματά του που δεν μπήκε στο All Star Game: «Είδα τις ψήφους του κοινού και απογοητεύτηκα που δεν μπήκα, αλλά είμαι ευτυχισμένος που είμαι σε αυτό το πρωτάθλημα. Είμαι ακόμα στην πρώτη μου χρονιά, θα προσπαθήσω να είμαι του χρόνου».

Για το αν νιώθει ότι μαζί με τον Γιάννη εκπροσωπούν το ευρωπαϊκό μπασκετ: «Όχι μόνο εμείς, υπάρχουν πολλοί Ευρωπαίοι παίκτες που μπορούν να το κάνουν, όμως ο κορυφαίος είναι ο Γιάννης σίγουρα. Είναι απίστευτος, ο τρόπος που παίζει είναι απίστευτος».

Για το αν έχει περισσότερη τακτική σε σχέση με το ΝΒΑ στην Ευρώπη: «Ναι, νομίζω η Ευρώπη έχει περισσότερη τακτική, γιατί στο ΝΒΑ οι περισσότεροι μπορούν να σκοράρουν στο ένας εναντίον ενός. Υπάρχουν πολλά isolations. Ναι, υπάρχει παραπάνω τακτικήΗμουν έτοιμος και το ένιωθα. Δουλεύω και προχωρώ».

Για το ποιος πρέπει να να πάρει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη: «Είτε ο Τζέιμς Χάρντεν, είτε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρέπει να πάρουν το βραβείο του MVP».

Για τον αποκλεισμό της Σλοβενίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο αν και είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης: «Ανυπομονούσα γι’ αυτό. Είμαι απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να βοηθήσω τη Σλοβενία».

Για το αν έχει γνώμη για τα παράθυρα: «Εχω αλλά δεν θέλω να την πω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags