Facebook Pixel Αυτός είναι ο "σύμμαχος" του Ολυμπιακού
| 2019-02-19 20:40:00

Αυτός είναι ο "σύμμαχος" του Ολυμπιακού - Γιατί το... τερματίζουν οι Αγγελόπουλοι - Παίζουν με ΠΑΟ;

του Pick n' Scroll
Αυτός είναι ο "σύμμαχος" του Ολυμπιακού - Γιατί το... τερματίζουν οι Αγγελόπουλοι - Παίζουν με ΠΑΟ;

Ατάκες που "μαρτυρούν" πολλά. Ποιος και πώς σβήνει τη φωτιά;

Από τον Ολυμπιακό δεν βγαίνει κουβέντα τις τελευταίες μέρες, μετά την τιμωρία με -6 βαθμούς και γενικά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και μετά από αυτό. Οι Πειραιώτες δεν είναι με σταυρωμένα τα χέρια. Κάθε άλλο. Προτιμούν, όμως, την οδό της σιωπής, κάνουν τις δικές τους ενέργειες (όπως η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ) και περιμένουν να αλλάξει το σκηνικό, με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν.

Ενα βήμα προς αυτά που θέλουν οι Πειραιώτες είναι τα όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε ραδιοφωνικό σταθμό:

"Η ομοσπονδία θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες προς την εκτόνωση της κατάστασης, πρωτοβουλίες που θα δίνουν λύσεις. για να προστατεύσει το άθλημα και να προασπίσει τα συμφέροντα του. Προφανώς, θα πρέπει να κάνει και αλλαγές και στην ΚΕΔ. Είναι γνωστό -και άποψή μου- ότι για να εκτονωθεί η κατάσταση θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ. Θα έπρεπε να έχουν γίνει ήδη γιατί το θέμα με την ΚΕΔ υπάρχει από πέρυσι. Δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές".

Και είναι βήμα προς αυτά που θέλει ο Ολυμπιακός για τον επιπλέον λόγο ότι προ ημερών ο κ. Βασιλειάδης, και συγκεκριμένα μετά το τέλος του ντέρμπι, είχε πει ότι "ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι η διασφάλιση της τήρησης των κανόνων, η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του αθλητή, του σωματείου, της ομοσπονδίας. Δεν μπορεί να έχει ρόλο διαιτητή ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και σε τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν το άθλημα που έχει κάνει περήφανη τη χώρα".



Προφανώς, ο κ. Βασιλειάδης και γενικότερα η κυβέρνηση καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, ότι ο Ολυμπιακός δεν αστειεύεται και πως ενόψει εκλογών δεν θα ήθελαν να σκάσει στα χέρια τους τέτοια βόμβα: να αποχωρήσει, δηλαδή, ένα τεραστιο σωματείο από τις αθλητικές διοργανώσεις της χώρας.

Προχωρώντας παρακάτω, ήδη ετοιμάζονται αλλαγές στην ΚΕΔ, αν και οι Πειραιώτες έχουν πει ότι δεν ξαναπαίζουν με τον Παναθηναϊκό, αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές.

Το επόμενο "αιώνιο" ντέρμπι είναι στις 18 Μαρτίου και είναι σίγουρο ότι θα γίνουν πολλά μέχρι τότε. Δεν ξέρουμε αν θα είναι αρκετά για να πειστεί ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί. Αυτό που λένε και συνεχίζουν να λένε από το μεγάλο λιμάνι είναι ότι θα το πάνε μέχρι τέλους. Μέχρι να δικαιωθούν... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags