Facebook Pixel Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι 87-83 / Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια 77-67
Μπάσκετ
| 2019-02-22 00:22:00

Πήρε το "θρίλερ" με φοβερό Τζέιμς η Αρμάνι - "Δώρο" Μπαρτσελόνα σε Παναθηναϊκό

Sportdog Team
Πήρε το "θρίλερ" με φοβερό Τζέιμς η Αρμάνι - "Δώρο" Μπαρτσελόνα σε Παναθηναϊκό

Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι 87-83 και Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια 77-67.

Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι 87-83

Τρομερό ματς στην Ιταλία! Η Αρμάνι Μιλάνο και η Μακάμπι Τελ Αβίβ πρωταγωνίστησαν σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι, το οποίο κατέληξε στους Ιταλούς. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν συνεχώς στο σκορ, όμως η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι ήταν πιο ψύχραιμη στα τελευταία λεπτά και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη, που την ανεβάζει στο 12-11.

Στο 10-13 η Μακάμπι, η οποία έχασε έδαφος στη μάχη της πρώτης οκτάδας. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μέτρησε 19 πόντους με μεγάλα σουτ στο τέλος, ενώ καλή εμφάνιση έκανε και ο Κέρτις Τζέρελς (16 πόντοι). Πάλεψε ο Σκότι Ουίλμπεκιν (20 πόντοι) από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Μετά το 22-20 της Μακάμπι στο πρώτο δεκάλεπτο, η Αρμάνι βρήκε σκορ στη δεύτερη περιόδο και το υψηλό σκορ... κυριάρχησε, με τις δύο ομάδες να κλείνουν το πρώτο μέρος στο 47-47.

 
 

Ίδια η εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Αρμάνι είχε σταθερά ένα μικρό προβάδισμα, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν της επέτρεψαν να ξεφύγει και ήταν σταθερά κοντά στο σκορ. Έτσι, το 30ο λεπτό βρήκε τους γηπεδούχους στο +2 (64-62).

Συκγλονιστική εξέλιξη και στην τέταρτη περίοδο. Ένα τρίποντο του Ρολ έφερε μπροστά την Μακάμπι (68-69, 34'), όμως ο Τζέιμς ανέλαβε δράση και με συνεχόμενους πόντους έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους (80-73, 38'). Στα τελευταία δευτερόλεπτα υπήρξε... θρίλερ, αφού ο Ουίλμπεκιν σκόραρε και μείωσε στους τρεις (86-83), με 12" να απομένουν. Μία βολή του Μπρουκς διαμόρφωσε πάντως το τελικό 87-83, που δίνει μεγάλη ώθηση στην Αρμάνι Μιλάνο για τα πλέι-οφ της Euroleague.

Δεκάλεπτα: 20-22, 47-47, 64-62, 87-83

Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια 77-67

Έχοντας τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και χωρίς να επιτρέψει στην Μπασκόνια να πλησιάσει στο σκορ, η Μπαρτσελόνα έφτασε σε μία ακόμα νίκη (77-67) και παρέμεινε κοντά στην πρώτη τετράδα. «Δώρο» για τον Παναθηναίκό η ήττα των Βάσκων.

Στο «Palau Blaugrana» το κλίμα ήταν εορτατικό από το ξεκίνημα. Η Μπαρτσελόνα γιόρτασε την κατάκτηση του Copa del Rey, μαζί με οτν κόσμο της. Και οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς φρόντισαν να προσφέρουν μια όμορφη μπασκετική παράσταση, κοντρα στην ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Με τη νίκη αυτή η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στο 14-9 και παρέμεινε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, με μία νίκη διαφορά από την πρώτη τετράδα, την ίδια στιγμή που οι Βάσκοι υποχώρησαν στο 11-12, σε ένα αποτέλεσμα που ήρθε ως δώρο για τον Παναθηναίκό, όσον αφορά την παρουσία στην οκτάδα.

Οι γηπεδούχοι φρόντισαν να δείξουν τις διαθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα είχε φέρει στα μέτρα της το παιχνίδι και με τον Σεραφέν αιχμή του δόρατος έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτομε τη διαφορά να φτάνει στους 13 πόντους (22-9). Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Βάσκοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν, με το προβάδισμα των Καταλανών να ανεβαίνει, για το 46-26 του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά. Οι παίκτες του Περάσοβιτς βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους (54-44, 26'). Παρ' όλα αυτά, η Μπαρτσελόνα διατήρησε τα ηνία και με τον Ρίμπας να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, ανέβασε εκ νέου τη διαφορά με επί μέρους 8-1 για το 62-45 της τρίτης περιόδου. Στην τέταρτο δεκάλεπτο το σκηνικό έμεινε ίδιο. Η Μπαρτσελόνα διατήρησε τον έλεγχο της κατάστασης, δεν άφησε τους Βάσκους να πλησιάσουν και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-9, 46-26, 62-45, 77-67

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags