Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Αδιανόητο με Σπανούλη - Θα πάρει Σενγκέλια; - Λύστε το με Πρίντεζη"
| 2019-02-26 15:39:00

"Τα πάνω-κάτω στο μπάσκετ - Αδιανόητο για Σπανούλη - Θα πάρουν Σενγκέλια; - Λύστε το με Πρίντεζη!"

του Γιώργου Κτενά
"Τα πάνω-κάτω στο μπάσκετ - Αδιανόητο για Σπανούλη - Θα πάρουν Σενγκέλια; - Λύστε το με Πρίντεζη!"

Φοβερή ανάλυση και σούπερ ατάκες Μιχάλη Λεάνη στο sportdog.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, στο sportdog, ο Μιχάλης Λεάνης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ανέλυσε τα νέα δεδομένα στη διοργάνωση και πώς αυτά επηρεάζουν τις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, ενώ σχολίασε και την κρίση στην οποία βρέθηκαν αμφότερες.

Σχολίασε το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Ολυμπιακού, το περιστατικό με τον Γιώργο Πρίντεζη που τάραξε το κλίμα στο λιμάνι, αλλά και την πρόκριση της Εθνικής ομάδας. 

"Ο Ολυμπιακός περνάει μια δύσκολη περίοδο τώρα, αλλά θεωρώ ότι είναι γενικότερο το θέμα με το ελληνικό μπάσκετ. Τώρα, μετά από τον Γενάρη, είναι που κρίνονται οι ομάδες, που φαίνονται οι αντοχές τους, η διάρκεια και κατά πόσο η ποιότητα έχει και άλλα χαρακτηριστικά για να κρατήσει ανταγωνιστική μια ομάδα. Κατά κάποιον τρόπο πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι η συνέχεια του Παναθηναϊκού όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Πριν από μερικά χρόνια συζητούσαμε αν θα πηγαίνουν δύο ομάδες μας στο Final4. Αργότερα για το αν θα υπάρχει μία ομάδα, ενώ τώρα έχουμε φτάσει να λέμε αν θα έχουμε μια ομάδα στην 8άδα", ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Τα δεδομένα αλλάζουν, ο τρόπος που διεξάγεται η διοργάνωση, τα μπάτζετ που συνεχώς ανεβαίνουν. Έχουν κουραστεί να συγκρούονται με τα οικονομικά μεγαθήρια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (όπως είναι για παράδειγμα η ΤΣΣΚΑ), αλλά και με άλλες ομάδες που σε οικονομικό επίπεδο είναι καλύτερα από τις δικές μας. Επίσης, η κοιλιά που είχαν κάνει η Μπαρτσελόνα και η Μακάμπι, ήταν κάτι παροδικό. Είχαν την οικονομική δυνατότητα για να επιστρέψουν και έτσι συνέβη. Συνολικά σήμερα υπάρχουν 6-7 ομάδες στην Ευρωλίγκα που είναι πολύ καλές".

Ποια είναι η άποψή σας για την κρίση που υπάρχει στον Ολυμπιακό και ίσως σε κάποιον βαθμό στον Παναθηναϊκό;

"Ήταν αναμενόμενη η κρίση που αποτυπώνεται σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι άρχισαν να είναι λιγότερο ανταγωνιστικοί και έφτασαν φέτος να παλεύουν για να βρεθούν στην 8άδα. Το ίδιο τείνει να γίνει και στον Ολυμπιακό, που ο ελληνικός κορμός του έχει φτάσει ηλικιακά να μην μπορεί να προσφέρει και να μην μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο. Εκεί είναι το ζήτημα, κι όχι αν κάθεται στον πάγκο της ομάδας ο αξιοσέβαστος κύριος Πιτίνο ή ο αξιοσέβαστος κύριος Μπλατ. Το ζήτημα είναι δομικό και έχει να κάνει με την επάνδρωση των ελληνικών ομάδων, ταξιδεύουν περισσότερο, έχουν κοντύτερο ρόστερ και οικονομικά υπολείπονται. Έχει τελειώσει η εποχή που το μπάτζετ δεν παίζει μπάσκετ. Τώρα δεν γίνεται να προχωράς με 7άρι ρόστερ".

Υπάρχει θέμα ενίσχυσης στον Ολυμπιακό;

"Καμία ομάδα δεν είναι τέλεια, αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με το προπονητικό τιμ της Ρέαλ θεωρώ ότι ακόμα κι εκείνοι θα μας έλεγαν ότι χρειάζονται κάποιον. Όλες οι ομάδες θέλουν να εξελιχθούν περισσότερο. Σίγουρα ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ενίσχυση σε αρκετές θέσεις, αλλά πήγε και παίκτες που δεν του βγήκαν. Όπως ο Τίμα. Κομβικό σημείο για τον πεντάδα του Ολυμπιακού ήταν πρώτα η περιφέρει και μετά το λόου ποστ. Γιατί εκεί ναι μεν είχε έκφραση, αλλά όχι ισχυρά μπακ απ. Ενώ στο χάι ποστ δεν είχε ισχυρά ατού. Πριν από 5 χρόνια με τον Σπανούλη στα ντουζένια του, δεν θα το συζητούσαμε. Τώρα όμως δεν έχει παίκτη που να αντεπεξέρχεται αμυντικά και επιθετικά. Αλλά ο Ολυμπιακός μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας το έπαιρνε από το λόου ποστ, γιατί ό,τι κι αν γίνει το μπάσκετ θα το κερδίζουν οι κοντοί".

Πρέπει να μάθει ο Ολυμπιακός και χωρίς τον Σπανούλη ή, πολύ περισσότερο, να βρει έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά;

"Στην περιφέρεια δεν υπάρχει πια ο Σπανούλης, είναι αδιανόητο σε αυτή την ηλικία να τελειώσει τη σεζόν χωρίς ενόχληση ή τραυματισμό. Όπως και έγινε, δηλαδή. Από την άλλη υπάρχει ένας Γκος που μαθαίνει τώρα την Ευρωλίγκα, υπάρχει ένας Στρέλνιεκς που δεν μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο από αυτό που βλέπουμε γιατί έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και επιδόσεις. Δεν έχει σταθερή απόδοση, άρα δεν ήταν το μπάσκετ που αναγκαζόταν να παίξει με τον Σφαιρόπουλο όπως έλεγαν κάποιοι. Ο Μάντζαρης είναι ακυρωμένος κατά κάποιον τρόπο. Περιμένουμε να δούμε και τον Ουέμπερ, αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα εκεί η ενίσχυση. Αλλά και η ενίσχυση ως ενίσχυση είναι υπό συζήτηση".

Τι εννοείτε;

"Ο Σενγκέλια, για παράδειγμα, δεν είναι ενίσχυση. Ο Σενγκέλια είναι μια ομάδα από μόνος του. Δεν μπορούν οι ελληνικές ομάδες να πάρουν, πια, αυτούς τους παίκτες. Ούτε μπορούμε να ζητήσουμε τον λόγο από τα αφεντικά τους που δεν τους παίρνουν, όταν όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει τόσα πολλά χρήματα και δεν έχουν πάρει πίσω ούτε το 1/100 από αυτά που έχουν επενδύσει. Θα πάρεις, λοιπόν, παίκτη, γνωρίζοντας ότι με τα λεφτά που θα δώσεις θα προσφέρει ανάλογη βοήθεια και θα είναι προσθήκη και όχι τόσο ενίσχυση".

Το θέμα που έχει προκύψει με τον Γιώργο Πρίντεζη πώς το αξιολογείτε;

"Είναι ενδο-οικογενειακά θέματα αυτά στις ομάδες, πρέπει οι διοικούντες να τα λύνουν άμεσα και αποτελεσματικά. Τα προβλήματα πρέπει να μένουν μέσα στα αποδυτήρια. Βέβαια, τώρα είναι εύκολο να διαρρεύσει κάτι, αλλά μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως έγινε ό,τι έγινε προβοκατόρικα. Για εμένα αυτές οι καταστάσεις γιατρεύονται από το αγωνιστικό σκέλος. Αν εμφανισθεί, τώρα, ισχυρός και δυνατός στο παρκέ, νομίζω ότι θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα όλα αυτά". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Τον παίρνει με 2,5 ο Ολυμπιακός - Θέλει να τον αγοράσει ο ΠΑΟΚ" - Εκτίμηση-βόμβα για Μαρτίνς!


Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την επιτυχία της Εθνικής ομάδας.

"Όχι μόνο καταφέρνει να είναι πρώτη στον όμιλο, αλλά αυτό που έκανε ήταν υπέρβαση. Στα δύο τελευταία ματς έπρεπε να κερδίσει για να βρεθεί στους ισχυρούς, και σε αυτό δεν έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα. Τα παιδιά έκαναν και με το παραπάνω το καθήκον τους, προκρίθηκαν ως πρώτοι αλλά οι αιώνιοι όφειλαν να βοηθήσουν περισσότερο δίνοντας παίκτες. Γιατί η προσφορά δεν είναι μόνο στα χρώματα αλλά και στη χώρα που εκπροσωπεί η Εθνική. Όταν κάποιοι, μάλιστα, μιλούσαν για Εθνική ομάδα β΄ διαλογής και δεν τους άρεσε ο προπονητής. Αλλά τώρα έχουμε από τους ίδιους ανθρώπους θριαμβολογίες! Αλλά το καλύτερο θα ήταν ο καθένας να έχει καθρέφτη αυτά που γράφει, δεν γίνεται μετά από 5 μήνες να γράφουν άλλα".
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags