Facebook Pixel "Οβίδες" για Ολυμπιακό-Μπλατ: "Είναι ανύπαρκτος - Αυτός φταίει - Κούπα με Μπαρτζώκα - Σφήνα η ΑΕΚ"
Μπάσκετ
| 2019-03-22 15:20:00

"Οβίδες" για Ολυμπιακό-Μπλατ: "Είναι ανύπαρκτος - Αυτός φταίει - Κούπα με Μπαρτζώκα - Σφήνα η ΑΕΚ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Οβίδες" για Ολυμπιακό-Μπλατ: "Είναι ανύπαρκτος - Αυτός φταίει - Κούπα με Μπαρτζώκα - Σφήνα η ΑΕΚ"

Τι πρέπει να γίνει με Σπανούλη-Πρίντεζη; Ατάκες-φωτιά στο sportdog!

Ο Ολυμπιακός απογοήτευσε τους οπαδούς του απέναντι στην Γκραν Κανάρια. Το σκορ μαρτυρά του λόγου το αληθές, αφού το 90-67 προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις στην Ελλάδα, με τη θέση του Ντέιβιντ Μπλατ στον "ερυθρόλευκο" πάγκο να μοιάζει αβέβαιη και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να φέρεται ως πιθανός υποψήφιος αντικαταστάτης του.

Πλέον, οι Πειραιώτες κινδυνεύουν με αποκλεισμό έχοντας τα μάτια τους στραμμένα σε Παναθηναϊκό, Μπασκόνια και Αρμάνι Μιλάνο (δείτε ΕΔΩ τα σενάρια που υπάρχουν).

Απαντήσεις για τα ζητήματα που προκύπτουν από την τραγική εμφάνιση και την ήττα του Ολυμπιακού έδωσε ο Νίκος Λινάρδος στο sportdog. 

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για την εικόνα των Πειραιωτών στην Ισπανία και κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του για όσα ακούγονται.

Πώς σχολιάζετε τη χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού από τα Κανάρια Νησιά;

"Δεν περίμενα μια τέτοιας έκτασης ήττα του Ολυμπιακού από τη 14η ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος. Έτσι ξεγυμνώνεται το ελληνικό πρωτάθλημα. Η πρώτη-δεύτερη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος να χάνει από την 14η του ισπανικού. Δεν είναι αυτή η διαφορά των δύο ομάδων με την εικόνα που είχε δείξει. Τελικά όμως ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή περνάει κρίση. Δεν έχει ταυτότητα στην επίθεση. Και στην άμυνα ήταν ανύπαρκτος, έπαιζε σαν μαγεμένος. Δεν επιτρέπεται ένας Σουηδός, ο Έρικσον, να έχει τέτοια μεγάλη ευστοχία και να σταματήσουν τα αμαρκάριστα τρίποντα. Η δύναμη της Γκραν Κανάρια ήταν τα περιφερειακά της σουτ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έδειχνε μία αποδιοργάνωση που φαινόταν στα πρόσωπα όσων έπαιζαν μέσα στο γήπεδο αλλά και των παικτών στον πάγκο".

Χρειάζεται ένα σοκ ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή, όπως η αλλαγή προπονητή; Γιατί ήδη ακούγονται διάφορα σενάρια για τον Μπλατ...

"Δυστυχώς, στην Ελλάδα επειδή συνηθίζουμε να αλλάζουμε τους προπονητές απ' ότι σε άλλες χώρες και επειδή ο κανόνας του μπάσκετ λέει, ότι είναι δυσκολότερο να διώξεις παίκτες, έτσι αναγκάζεται να πληρώνει το μάρμαρο ο προπονητής. Αυτήν τη στιγμή ο κόουτς Μπλατ ,που είναι αναμφισβήτητα από τους κορυφαίους προπονητές που έχουν περάσει από την Ευρώπη και όχι μόνο, δέχεται οξεία κριτική. Σίγουρα όταν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες άσχημες εμφανίσεις έχει τη δική του ευθύνη".

Ένα όνομα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Μπλατ είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Είναι ικανός να βοηθήσει σε αυτήν τη συγκυρία;

"Νομίζω ότι ο Γιώργος έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στην Ευρώπη. Έφυγε την εποχή εκείνη, γιατί δεν υπήρχε υπομονή περισσότερη από τη διοίκηση του Ολυμπιακού και αναγκάστηκε να προχωρήσει στην αλλαγή του προπονητή. Νομίζω ότι μία από τις καλές επιλογές που υπάρχουν αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος έχει κατακτήσει και την Ευρωλίγκα στον ερυθρόλευκο πάγκο".

Υπάρχει ανάγκη ανανέωσης στον Ολυμπιακό; Υπάρχουν σχόλια περί γερασμένων παικτών όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης...

"Δεν θα το έλεγα τόσο γερασμένο όσο ηλικιακά έμπειρο αλλά κουρασμένο το ρόστερ του Ολυμπιακού. Λόγος αντικατάστασης ή ανανέωσης όμως δεν πρέπει να γίνει επί της παρούσης. Αυτή η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει από την επόμενη σεζόν".

Πώς μπορεί να σωθεί η χρονιά;

"Αυτό θα συμβεί μόνο ο Ολυμπιακός μπορέσει να περάσει στη φάση των «8» και να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας, το οποίο δεν θα έχει και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Βλέπουμε ότι σήμερα θέλει νίκη της Αρμάνι επί του Παναθηναϊκού και παρακολουθεί ταυτοχρόνως την πορεία της Μπασκόνια. Χθες ξεκάθαρα η Κανάρια έπαιξε για την Μπασκόνια, έτσι; Υπήρχε δηλαδή μία ευγενής άμιλλα μεταξύ των ισπανικών ομάδων. Εντάξει ήταν μία ήττα που ήταν εκτός προγραμματισμού για τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι δεν την υπολόγιζαν".

Παρατηρούμε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει υγεία, αφού υπάρχουν οφειλές σε παίκτες, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για την ομάδα του Πειραιά. Δεν είναι ιδανική συγκυρία για την ΑΕΚ να μπει σφήνα στους αιώνιους;

"Ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή με όλα αυτά που έχουν γίνει δείχνει ευάλωτος. Η ΑΕΚ δείχνει ότι πατά σε στέρεες βάσεις. Είναι μία ομάδα που χειρίζεται πολύ σωστά και το ρόστερ και όλο το ρόστερ, έχει νέα παιδιά και θα έλεγα ότι θα είναι υγεία για το ελληνικό πρωτάθλημα, η ΑΕΚ να σπάσει τη διαρχία. Έτσι θα φανεί ξανά. Ήδη έχει φωνάξει ζωντανή από πέρσι. Ο κ. Αγγελόπουλος και όλος ο μηχανισμός της ΑΕΚ αξίζει να πάει ψηλότερα".  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβερή κίνηση Αγγελόπουλων - Πώς "εξέθεσαν" τους παίκτες - Καμία δικαιολογία - Στη... σέντρα ο Μπλατ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags