Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Τσάβι Πασκουάλ, Δημήτρης Ιτούδης και Ιμπραήμ Κουτλουάι μίλησαν για τον Θανάση Γιαννακόπουλο,
| 2019-03-26 15:49:00

Ο δικός τους Θανάση! Τρεις άνθρωποι που τον έζησαν περιγράφουν το μεγαλείο του Τυφώνα

Sportdog Team
Ο δικός τους Θανάση! Τρεις άνθρωποι που τον έζησαν περιγράφουν το μεγαλείο του Τυφώνα

Συγκινητικά λόγια...

Παναθηναϊκός: Τσάβι Πασκουάλ, Δημήτρης Ιτούδης και Ιμπραήμ Κουτλουάι μίλησαν για τον Θανάση Γιαννακόπουλο, τρεις άνθρωποι που τον έζησαν μέσω της θητείας τους στους Πράσινους.

Ο καθένας είχε να πει κάτι διαφορετικό για εκείνον, όμως όλοι συμφώνησαν στην απέραντη αγάπη που είχε για την ομάδα αλλά την ανιδιοτελή αφοσίωση του στον αθλητισμό.

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε πως υπάρχει ανάγκη οι νέες γενιές να αγαπούν την ομάδα τους όπως ακριβώς ο Θανάσης και ο Παύλος, χωρίς να μισούν τον αντίπαλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και στην ευρύτερη οικογένεια του Παναθηναϊκού. Έφυγε ένας άνθρωπος, ο οποίος ήταν αυθεντικός, αληθινός και το δείχνει η αγάπη του κόσμου αυτό. Δεν ξέρω αν ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Δυστυχώς, έφυγαν όλα τα αδέρφια σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά υπάρχουν οι εγγυήσεις ότι η νέα γενιά θα συνεχίσει αυτή η δουλειά».

Για το τι σημαίνει η απώλεια των αδερφών για το ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Εκτός του ανθρώπινου μέρους, που είναι το πιο σημαντικό, έχουμε να κάνουμε με ευεργέτες του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα είδαμε ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, οι οποίοι ήρθαν για να τιμήσουν τον κύριο Θανάση».

Για το ότι ο Παύλος και ο Θανάσης αγαπούσαν παθολογικά την ομάδα τους, χωρίς να μισούν τον αντίπαλο και αν συμφωνεί με αυτό, σχολίασε: «Συμφωνώ κι επιμένω σε αυτό. Να είναι το έναυσμα για τις νέες γενιές να συνεχίσουν να αγαπούν έτσι την ομάδα τους, αλλά να μην έχουμε έκτροπα».

Για το ότι ταξίδεψε από την Μόσχα, δήλωσε: «Όπου και να ήμουν θα ερχόμουν, ήταν ανάγκη προσωπική να είμαι εδώ».

Ο Τσάβι Πασκουάλ έφυγε πρόσφατα από την ομάδα και πρόλαβε να γνωρίσει τον Τυφώνα. Ήταν «παρών» στην κηδεία του Θανάση και μίλησε για το πώς έζησε την απεριόριστη αγάπη που είχε για την ομάδα:

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Με εντυπωσίασε όταν τον γνώρισα, γιατί είχα ακούσει πολλά πράγματα για εκείνον πριν, αλλά όταν γνώρισα κατάλαβα ότι όλα ήταν αληθινά.

Το πάθος του για το μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό, τι έκανε όλη του την ζωή γι' αυτή την ομάδα, οπότε αμέσως καταλαβαίνεις την ιστορία μιας ομάδας. Τον αγαπούσα πάρα πολύ, με βοήθησε πολύ και ήταν πάντα ευγενικός όταν με συναντούσε. Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα. Αμέσως μόλις άκουσα αυτά τα άσχημα νέα, μίλησα με τους βοηθούς μου να μάθω την ημέρα και αποφάσισα να έρθω».

Ο Ιμπραήμ Κουτλουάι πρώην παίκτης των Πράσινων βρέθηκε εκεί και συγκίνησε με τα λόγια του, που μεταξύ άλλων τόνισε πως φερόταν σαν πατέρα, σαν αδερφός και πάντα τους στήριζε:

«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Ήταν από τις καλύτερές μου χρονιές στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Είχα πολύ καλή σχέση και με τον Παύλο και με τον κύριο Θανάση, αλλά και όλη την οικογένεια. Ένιωθα πάντα σαν το σπίτι μου εδώ, εξαιτίας των Γιαννακόπουλων. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Είναι δύσκολο να βρεις λόγια σε τέτοιες περιστάσεις. Έχω καλές αναμνήσεις, που πάντα θα τις θυμάμαι».

Για την πιο αγαπημένη του στιγμή με τον «τυφώνα» εκμυστηρεύτηκε: «Μετά το παιχνίδι με την Μπολόνια, αγκαλιαστήκαμε σφιχτά και πάντα το θυμάμαι. Ήταν πρόεδρος, αλλά φερόταν σαν αδέρφος, σαν πατέρας, πάντα μας στήριζε. Είχε υπομονή κι αγαπούσε το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Ό,τι ένιωθε, το νιώθαμε κι εμείς».

Τέλος, πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη απώλεια, όχι μόνο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για το ευρωπαϊκό. Και τα δύο αδέρφια έδωσαν τα πάντα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags