Facebook Pixel "Μόνο από Καλάθη, όλη η Ελλάδα για Πιτίνο - Ο Γιαννακόπουλος ξέρει, έτσι γιγαντώνει τον ΠΑΟ"
| 2019-03-29 13:28:00

"Μόνο από Καλάθη, όλη η Ελλάδα για Πιτίνο - Ο Γιαννακόπουλος ξέρει, έτσι γιγαντώνει τον ΠΑΟ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Μόνο από Καλάθη, όλη η Ελλάδα για Πιτίνο - Ο Γιαννακόπουλος ξέρει, έτσι γιγαντώνει τον ΠΑΟ"

Φοβερές ατάκες "πράσινου" στο sportdog. Τι αποκαλύπτει;

Ο Παναθηναϊκός "αυτοκτόνησε" με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου στην τελευταία επίθεση δεν έκανε φάουλ και ο Ρούντι με τρομερό buzzer beater πλήρωσε την ολιγωρία του.

Ο Λιβέρης Ανδρίτσος πάντως δεν χρεώνει τη συγκεκριμένη τακτική στον Ρικ Πιτίνο. "Το συζητά όλη η Ελλάδα και υπάρχουν πολλές θεωρείες γι' αυτό", τόνισε για την περιβόητη απόφαση.

Ο βετεράνος άσος, ο οποίος τιμήθηκε από το Τριφύλλι δια χειρός Δημήτρη Γιαννακόπουλου, μίλησε στο sportdog για το παιχνίδι και υποστήριξε ότι η ελληνική ομάδα θα χρειαστεί από εδώ και στο εξής να κάνει και άλλες υπερβάσεις.

Ο παλιός παίκτης των "πράσινων" υποστήριξε ότι κάποια στιγμή θα έρθει νέα ευρωπαϊκή κατάκτηση, αλλά ο μεγαλύτερος στόχος για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ένας τίτλος, αλλά η δημιουργία γηπέδου. 

Πώς είδατε το ματς;

"Ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Είδαμε ένα ωραίο ντέρμπι με άσχημη εξέλιξη. Να πω την αλήθεια, ίσως το περίμενα από μέσα μου, γιατί είχε γίνει το ίδιο πράγμα και στο προηγούμενο παιχνίδι με την Μπασκόνια".

Η μοίρα κατά κάποιον τρόπο εκδικήθηκε τον Παναθηναϊκό, αφού με την ΤΣΣΚΑ ο Καλάθης είχε πετύχει επίσης εκπληκτικό buzzer beater...

"Του Ρούντι ήταν ένα τυχερό καλάθι. Το σημαντικό είναι ότι έτσι όπως έχει η κατάσταση, ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποκλείσει έναν αντίπαλο πάρα πολύ καλό και να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Είναι δύσκολο. Πρέπει να κερδίσει μία από τις καλύτερες ομάδες. Πρέπει να κάνει μία ακόμα υπέρβαση, όπως έκανε τον τελευταίο μήνα, όπου παίζει διαφορετικότερα απ' ότι αγωνιζόταν στην αρχή".

Ο Καλάθης πώς σας φάνηκε με τη Ρεάλ;

"Ο Καλάθης φέρει το άγχος του ηγέτη αυτής της ομάδας με τα θετικά και τα αρνητικά του. Είναι καλός και κερδίζει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως βασίστηκε υπερβολικά το σύστημα πάνω του, ενώ θα έπρεπε να ήταν πιο ομαδικό. Ο Καλάθης έπρεπε να ήταν δημιουργικότερος στο τέλος. Αλλά από έναν ηγέτη, τον αρχηγό, τον καλύτερο, περιμένεις τα πάντα. Αυτός έφερε την ομάδα εδώ. Θα έπρεπε να κάνει διαφορετικά πράγματα".

Ήταν λάθος του Πιτίνο που δεν έδωσε εντολή για φάουλ στην τελευταία επίθεση;

"Αυτό συζητάει όλη η Ελλάδα. Δεν ξέρω αν ήταν λάθος. Υπάρχουν απόψεις και φιλοσοφίες. Υπάρχει η γνώμη που λέει ότι παίζεις στην έδρα σου και το ρίχνεις στην άμυνα για να πάρω και τους διαιτητές. Τελικά αν δεν έμπαινε το καλάθι του Ρούντι η επιλογή του Πιτίνο θα έβγαινε σωστή. Είναι μία θεωρία και αυτή".

Πώς νιώσατε στη βράβευσή σας από τον Παναθηναϊκό;

"Εμένα αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ότι είδα ένα γήπεδο γεμάτο. Είδα ένα ΟΑΚΑ sold out με παλμό, δυναμική και προοπτική για παραπάνω πράγματα. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό. Το συνέκρινα με τις δικές μας εποχές τότε στον Τάφο του Ινδού. Δεν είχε καμία σχέση το χθεσινό, είναι εντυπωσιακότερο. Όταν έχεις ένα γήπεδο με 18.000 κόσμο, περιμένεις ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Περιμένεις η επόμενη σεζόν να είναι καλύτερη. Επομένως οι βραβεύσεις παλιών αθλητών πρέπει να γίνονται και να αυξάνονται στην πορεία".

Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μιλήσατε για την ομάδα και τους στόχους που έχει θέσει; Βλέπετε κάποια στιγμή να φέρνει μια νέα ευρωπαϊκή επιτυχία που θα φέρει την υπογραφή του;

"Αυτός που διοικεί ξέρει τι να κάνει. Πιστεύω ότι θα έρθει ευρωπαϊκή επιτυχία. Είμαι της άποψης ότι ένας από τους μεγάλους στόχους που πρέπει να βάλει ο Παναθηναϊκός είναι το γήπεδο. Είναι μακρινός αλλά σημαντικός. Η δημιουργία ενός χώρου... παναθηναϊκού, μεγάλου με υποδομές, είναι ένας μεγάλος σκοπός. Το έχουν σκεφτεί, κινείται. Υπάρχουν απόψεις γι' αυτό. Είναι όμως ένας στόχος τεράστιος που αν επιτευχθεί θα γιγαντώσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό. Στο γηπεδικό κομμάτι υστερούν οι ελληνικές ομάδες έναντι των ξένων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε "βόμβα" για Δώνη και ΠΑΟ! Δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags