Facebook Pixel "Δεν μπορούν χωρίς Καλάθη - Ήταν ακατόρθωτο - Μπρέικ στο πρώτο - Tα φορτώνουμε στον Πασκουάλ"
| 2019-04-05 11:58:00

"Δεν μπορούν χωρίς Καλάθη - Ήταν ακατόρθωτο - Μπρέικ στο πρώτο - Tα φορτώνουμε στον Πασκουάλ"

του Γιώργου Κτενά
"Δεν μπορούν χωρίς Καλάθη - Ήταν ακατόρθωτο - Μπρέικ στο πρώτο - Tα φορτώνουμε στον Πασκουάλ"

Μεγάλες αλήθειες από τον Κώστα Φλεβαράκη στο sportdog.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Καλάθη στο sportdog ο Κώστας Φλεβαράκης, καθώς η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για ολόκληρο τον Παναθηναϊκό.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε στα σχόλια αμφισβήτησης που υπήρχαν προς το πρόσωπο του Νικ αλλά και στο γεγονός ότι η παρουσία του όπως και το ευρύτερα θετικό μομέντουμ που υπάρχει στο Τριφύλλι, μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους στα παιχνίδια με τη Ρεάλ που πλησιάζουν.

Ακόμα, πήρε θέση για το θέμα της παραμονής ή όχι του Πιτίνο στον πάγκο του Τριφυλλιού, αλλά και στην αλλαγή που αποφάσισε να κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την αποπομπή του Τσάβι Πασκουάλ. 

"Κατά καιρούς έχει ακούσει πολλά αρνητικά σχόλια και αμφισβητήσεις ο Καλάθης, αλλά και χθες έδειξε την τρομερή ποιότητά του. Με πιστοποίηση και στα στατιστικά του, αν και προσφέρει τόσα πολλά στον Παναθηναϊκό που είναι ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ο βασικός μοχλός του. Από αυτόν αρχίζουν σχεδόν όλα στην επίθεση, στην καλή μέρα τού Καλάθη ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα. Είναι φανερό ότι οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού χρειάζονται τον Καλάθη για να λειτουργήσουν", σχολίασε αρχικά ο Κώστας Φλεβαράκης στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης που πλησιάζουν:

"Και στη Μαδρίτη ξέρουν καλά για τον Καλάθη, γι' αυτό και ο πρώτος στόχος τους θα είναι να τον περιορίσουν. Αν ο Καλάθης είναι όπως παίζει τελευταία, ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει πράγματα από τα παιχνίδια με τη Ρεάλ. Ο Παναθηναϊκός ευρύτερα βρίσκεται σε ένα πολύ καλό μομέντουμ, έχει ψυχολογία, πατάει καλά στο γήπεδο, έχει βρει ρόλους, χημείες κ.λπ. έχουν βγει μπροστά παιδιά που τώρα έχουν ξεκάθαρους ρόλους γύρω από την ομάδα και αυτό είναι που έχει βοηθήσει πολύ. Όταν όλα αυτά συνδυάζονται με μεγάλες νίκες, όπως αυτή στη Μόσχα εναντίον της ΤΣΣΚΑ, ανεβάζουν την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός σε μεγάλο βαθμό έχει πετύχει αυτό που πριν από λίγο καιρό έμοιαζε ακατόρθωτο: Να μπει στην 8άδα".

Πώς περιμένετε τα παιχνίδια με τη Ρεάλ;

"Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι παίζει εναντίον της μεγάλης Ρεάλ, είναι από τις ομάδες που όλοι τον υπολογίζουν. Πριν αρχίσει μια σειρά κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα άλλο πέρα από το πρώτο ματς. Αν δεν δούμε εκεί πώς θα πάνε τα πράγματα δεν μπορούμε να μιλήσουμε. Αν καταφέρει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ ο Παναθηναϊκός και κάνει το μπρέικ στο πρώτο ματς, θα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Θεωρώ ότι το ζευγάρι του Παναθηναϊκού μαζί με εκείνο της Φενέρ με τη Ζαλγκίρις είναι εκείνα που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον".

Ήδη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε σχετική δήλωση αλλά αυτή η κουβέντα έχει ανοίξει εδώ και κάμποσο καιρό: Να μείνει και μετά το καλοκαίρι ο Πιτίνο στον Παναθηναϊκό;

"Αυτό είναι ένα θέμα του Παναθηναϊκού, μια ομάδα όταν θέλει μπορεί να κρατήσει τον προπονητή της. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσει ο Πιτίνο, γιατί έχει δείξει ότι έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα να αισθανθεί καλύτερα, να παίξει μπάσκετ, να βρεις ρόλους κ.λπ. Δεν είναι όλοι οι Αμερικανοί προπονητές που μπορούν να πετύχουν στην Ευρώπη. Έχουν διαφορετική αντίληψη για το μπάσκετ, αλλά εδώ να θυμίσω ότι ο Πιτίνο βρήκε μια καλή ομάδα από τον Πασκουάλ. Το εύκολο είναι να τα φορτώσουμε όλα σε εκείνον που έχει αποχωρήσει. Είναι αλήθεια, πάντως, ότι ο Πιτίνο έχει καταφέρει να δημιουργήσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες του. Μιλάει τη γλώσσα των ξένων, αγωνιστικά και πνευματικά και έχει δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και στο πρώτο διάστημα του Πιτίνο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός. Στη συνέχεια ανέβηκε".

Ήταν, τελικά, δικαίωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που αποφάσισε να διώξει τον Πασκουάλ από την ομάδα;

"Όταν ένας προπονητής είναι πολύ καιρό σε μια ομάδα, αυτοί που βρίσκονται μέσα στην ομάδα τον έχουν αξιολογήσει και ξέρουν τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Δεν ήταν 2-3 μήνες στον Παναθηναϊκό ο Πασκουάλ αλλά πολύ περισσότερο. Για εμένα είναι σημαντικό να ξέρουν και από τις ομάδες ποιους προπονητές παίρνουν και γιατί τους παίρνουν. Με τα χαρακτηριστικά που έχουν, αν ταιριάζουν στην ομάδα κ.λπ. Το σημαντικό δεν είναι τόσο ότι έφυγε ο Πασκουάλ, όσο ότι ήρθε ένας άνθρωπος που δείχνει κάτι διαφορετικό στον Παναθηναϊκό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με αυτόν τον παικταρά τρελάθηκε ο Πιτίνο – Είναι σπάνιο ταλέντο – Θα τον φέρει στον Παναθηναϊκό;


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags