Facebook Pixel Συνέντευξη Φλεβαράκη για Παναθηναϊκό, Καλάθη και Παπαγιάννη
Μπάσκετ
| 2019-04-20 13:10:00

"Κουραστικό για Καλάθη - Σταματήστε με Παπαγιάννη - Καλό που γκρινιάζουν - Βλέπω 2-2"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κουραστικό για Καλάθη - Σταματήστε με Παπαγιάννη - Καλό που γκρινιάζουν - Βλέπω 2-2"

Σούπερ ανάλυση στο sportdog από τον Κώστα Φλεβαράκη.

 

Τον Νικ Καλάθη για την κακή του εμφάνιση στη δεύτερη ήττα απο τη Ρεάλ δικαιώνει ο Κώστας Φλεβαράκης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog για την αυστηρή κριτική που δέχεται ο γκαρντ του Παναθηναϊκού για την εικόνα του στη Μαδρίτη και υποστηρίζει το αυτονόητο, ότι ο παίκτης δεν πλαισιώνεται σωστά γύρω του.

Ο κόουτς μίλησε και για την περίπτωση του Παπαγιάννη, τα υπερβολικά σχόλια του κόσμου, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει κάποια δεδομένα που υπάρχουν, τα οποία δικαιολογούν το ρόστερ του Τριφυλλιού για το γεγονός, ότι δεν κατάφερε να κάνει το Break στην ισπανική πρωτεύουσα. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Μετά τη δεύτερη ήττα του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη όλοι έχουν πέσει πάνω στον Καλάθη! Ποια είναι η γνώμη σας για αυτήν τη «στοχοποίηση»;

«Το ότι ο Καλάθης δεν ήταν καλός δεν υπάρχει κανείς που μπορεί υποστηρίζει το διαφορετικό. Για ένα παίκτη που προσφέρει σε μια ομάδα καταντά κουραστικό και συνάμα υπερβολικό να υπερμεγεθύνουμε την όποια καλή του εμφάνιση και να κοιτάζουμε να τον μειώσουμε σε όποια κακή του εμφάνιση. Είναι ένας πολύ καθοριστικός παίκτης. Έτσι δυστυχώς λειτουργεί ο επαγγελματικός αθλητισμός. Ο Παναθηναϊκός επιλέγει τον Καλάθη για να τον έχει ηγέτη. Τον έχει δικαιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ας σταματήσουμε όμως όλη αυτήν την υπερβολή με τον Καλάθη. Είναι δεδομένο, ότι δεν γίνεται να τα θέλουμε όλα από τον Καλάθη. Κάποια στιγμή πρέπει να μετριάσουμε τις αντιδράσεις μας, τόσο στα θετικά όσο και στα αρνητικά αποτελέσματα. Δεν πρέπει να τον συγκρίνουμε με παίκτες του παρελθόντος, σε καμία περίπτωση. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό. Όλοι γνωρίζουμε ότι του λείπει το σουτ, το οποίο είναι ένα ασταθές κομμάτι του παιχνιδιού του. Από εκεί και πέρα όμως δεν παύει να έχει βοηθήσει την ομάδα του σε πάρα πολλά πράγματα. Δεν ήταν καλός ο Καλάθης ούτε στο πρώτο ούτε στο δεύτερο παιχνίδι. Αν και στο πρώτο μπορούμε να μιλάμε για αυτοκτονία του Παναθηναϊκού. Ειδικά όταν έχει φέρει στο τελευταίο τετράλεπτο στο -6 και δεν πετυχαίνει πόντο. Στο δεύτερο έδειξε ουσιαστικά, ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκηση του αγώνα. Ακόμα και αυτό όμως πρέπει να το δει η ομάδα από διαφορετικό πρίσμα, το πως θα εξασφαλίσει δηλαδή ο Νικ να είναι περισσότερο φρέσκος. Γιατί δεν μου φάνηκε καθόλου φρέσκος σε αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να εμφανιστεί πιο ξεκούραστος. Από άποψη ενέργειας δεν ήταν έτοιμος στο υψηλότερο κομμάτι. Είναι δεδομένο, ότι θα επωμιστεί όλο το βάρος των αντιπάλων. Πότε ο Καμπάσο, πότε ο Τζέφρεϊ Τέιλορ προσπαθούν να τον κουράσουν και να τον βγάλουν εκτός ρυθμού. Είναι άλλο ο Καλάθης να έχει παιδιά γύρω του που είναι σε σούπερ μέρα εκτελεστικά και άλλο να έχει παίκτες που είτε δεν έχουν το κατάλληλο στυλ παιχνιδιού είτε δεν είναι σε καλή μέρα».

Εκτός από τον Καλάθη αρκετά αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο έχει δεχτεί και ο Παπαγιάννης. Εσείς πως είδατε την παρουσία του;

«Πρέπει να θυμηθούμε από πού ξεκίνησε και πού έχει φτάσει αυτό το παιδί. Είναι αυτό που είπα και για τον Καλάθη. Είμαστε υπερβολικοί και στα θετικά και στα αρνητικά. Ο Παπαγιάννης έχει βοηθήσει σε αυτήν την αλλαγή εικόνας που έχει ο Παναθηναϊκός τελευταία. Στον Παναθηναϊκό όμως λείπουν πράγματα. Ο Παπαγιάννης έχει κάνει καλή δουλειά. Φυσικά θα έχει και αυτός την κακή του μέρα. Ο Βουγιούκας είναι ίδιο στυλ παίκτη. Χρειάζεται 5άρι του αέρα, αθλητικό και εκρηκτικό. Αυτές είναι οι αδυναμίες. Ο προπονητής όμως πρέπει να δουλεύει με το ρόστερ που διαθέτει. Σίγουρα πρέπει δίπλα στον Καλάθη να μπούνε παιδιά με έφεση στο σκοράρισμα. Ίσως και κάποιος συνδυασμός 5άδων θα μπορούσε να αποφευχθεί με τη χρησιμοποίηση παιδιών που δεν είναι καλά στα σκοράρισμα. Δεν πρέπει να πέφτουν 2-3 παιδιά ταυτόχρονα στην 5άδα, αυτό είναι δεδομένο. Ο προπονητής προσπαθεί να βρει τις χημείες με το ρόστερ που έχει είτε στο επιθετικό είτε στο αρνητικό κομμάτι. Αλλά μην είμαστε υπερβολικοί. Ο Παπαγιάννης έχει αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού φέτος. Έχει τρομερή εξέλιξη από το πώς ήρθε μέχρι το πώς είναι. Στα κακά αποτελέσματα ξεκινούν όλα».

Αντιμετωπίζονται δηλαδή με ιδιαίτερη αυστηρότητα οι παίκτες από τους οπαδούς σε αυτά τα αποτελέσματα...

«Η αληθεια είναι, ότι και στις άλλες σειρές, όταν βλέπεις τη Μπασκόνια να κερδίζει μέσα στην ΤΣΣΚΑ και τη Ζαλγκίρις μέσα στη Φενέρ, περιμένεις και από τον Παναθηναϊκό να κάνει κάτι. Ήταν το μόνο ζευγάρι που δεν έγινε break. Αυτό δημιουργεί στην ψυχολογία του κόσμου μία απογοήτευση. Ο κόσμος πάντα θα έχει το κριτήριο που έχει. Η δουλειά του είναι να υποστηρίζει και να γκρινιάζει. Από εκεί και πέρα οι ομάδες πρέπει να ισορροπούν ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Επαγγελματίες είναι παίκτες και προπονητές. Μπορεί αυτή η γκρίνια να τη χρησιμοποιηθεί ως έξτρα κίνητρο».

Ποιες άλλες ανορθογραφίες παρατηρήσατε στο δεύτερο παιχνίδι;

«Αρκετά παιδιά θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα. Αυτό δεν το συζητάμε. Υπάρχουν οι ομάδες που ξεχωρίζουν. Πέρα από το αμυντικό κομμάτι όμως πρέπει να λειτουργήσουν και στο ένας εναντίον ενός. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει πολλά πράγματα από το ένας εναντίον ενός. Με δεδομένο, ότι λείπει και ο Παππάς είναι πολύ πιεσμένα τα παιδιά που πρέπει να τα κάνουν αυτά, όπως είναι ο Λάνγκφορντ και ο Κιλπάτρικ».

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να οδηγήσει τη σειρά στη Μαδρίτη;

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δει και άλλες επιλογές. Στο ΟΑΚΑ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και να τρέξει περισσότερο στο γήπεδο, γιατί θεωρώ, ότι τον βολεύει, άσχετα αν η Ρεάλ είναι μία καλή ομάδα στο τρανζίσιον. Ο Παναθηναϊκός έχει τα στοιχεία στο γήπεδό του να πάει το παιχνίδι σε αυτόν τον ρυθμό. Οι προπονητές λέμε, ότι πρέπει να το πάμε βήμα, βήμα. Να νικήσει το τρίτο ματς, να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να σχεδιάσει το τέταρτο και μετά να δει την ανατροπή. Πρέπει να βάλει δύσκολα στη Ρεάλ όσον αφορά την άμυνά της. Είναι δεδομένο ότι ρισκάρουν όλοι το σουτ του Καλάθη. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το συναντάμε σε κάθε παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος ή της Ευρωλίγκα. Δεν είναι κάτι στο οποίο ο Παναθηναϊκός είναι ανέτοιμος».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags