Facebook Pixel Sportdog.gr | Ισοπεδωτικός Ερυθρός Αστέρας - Διέλυσε τη Μπουντούτσνοστ και επιστρέφει στη Euroleague!
Μπάσκετ
| 2019-04-22 23:19:00

Ισοπεδωτικός Ερυθρός Αστέρας - Διέλυσε τη Μπουντούτσνοστ και επιστρέφει στη Euroleague!

Sportdog Team
Ισοπεδωτικός Ερυθρός Αστέρας - Διέλυσε τη Μπουντούτσνοστ και επιστρέφει στη Euroleague!

Κατέκτησε την Αδριατική Λίγκα με νίκη 97-54.

Ο Ερυθρός Αστέρας, των Μίλαν Τόμιτς, Στράτου Περπέρογλου και Κέι Σι Ρίβερς, συνέτριψε στον πέμπτο τελικό την Μπουντούτσνοστ (97-54), κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Αδριατική Λίγκα και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη Euroleague της νέας σεζόν.

Μετά από την καθυστέρηση μίας ώρας, με τα επεισόδια στο «Αλεξάνταρ Νίκολιτς» να είναι εκτεταμένα μεταξύ παικτών της Μπουντούτσνοστ και οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους.

Από την αρχή του αγώνα η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς μπήκε φουριόζα, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν μία μικρή επαφή με το σκορ, καθώς στο τέλος της πρώτης περιόδου ο Ερυθρός Αστέρα προηγήθηκε με 18-13.

Όμως, με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν έλεος στην ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα και έτσι ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά σε δυσθεώρητα επίπεδα (47-21) στην αυλαία του πρώτου ημιχρόνου.

Το... «σφυροκόπημα» δεν σταμάτησε ούτε στην επανάληψη και οι γηπεδούχοι έφτασαν ακόμα και στο +44 (91-47) και δεν δυσκολεύτηκαν σε καμία περίπτωση από την Μπουντούτσνοστ.

Έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας είναι ο νέος πρωταθλητής στην Αδριατική Λίγκα παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με 97-54 επί της Μπουντούτσνοστ, έχοντας για πρώτο βιολί τον Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους (2/2 διπ., 5/8 τριπ., 0/1 βολές) και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Επίσης, πολύ καλός ήταν ο Φίλιπ Τσόβιτς με 9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Για την Μπουντούτσνοστ ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Νόρις Κόουλ, ο οποίος σημείωσε 9 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 47-21, 74-37, 97-54

Ο Μπίλι Μπάρον ανδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών της Αδριατικής Λίγκας, μετρώντας 13,8 πόντους, 2,8 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και σημείωσε 14,5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags