Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: "Τα... σπρώχνει ο Δημήτρης - Κλειστή λίγκα με Ολυμπιακό και wild card"
| 2019-04-28 19:17:00

"Σοκ στα αποδυτήρια με Πιτίνο - Τα σπρώχνει ο Δημήτρης - Κλειστή λίγκα με Ολυμπιακό και wild card"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Σοκ στα αποδυτήρια με Πιτίνο - Τα σπρώχνει ο Δημήτρης - Κλειστή λίγκα με Ολυμπιακό και wild card"

Φοβερή ανάλυση για Εξάστερο στο sportdog και πρόταση-βόμβα.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Τον απολογισμό της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα κάνει ο Νίκος Λινάρδος. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog μετά τον αποκλεισμό του Τριφυλλιού από το Φάιναλ Φορ και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι Πράσινοι δεν είναι για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην τετράδα.

Παράλληλα, αποθέωσε τον Ρικ Πιτίνο αποδίδοντας στον Αμερικανό τεχνικό τη μεταμόρφωση του Εξάστερου μετά την αποχώρηση Πασκουάλ. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι Έλληνες προπονητές έχουν επηρεαστεί από τον συγκεκριμένο προπονητή.

Ο έμπειρος μπασκετάνθρωπος σχολίασε συν τοις άλλοις όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρότεινε τη δημιουργία κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας, χωρίς να έρθει πλήγμα για τις εθνικές ομάδες.

Ποια γεύση σας άφησε φέτος ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα;

«Δυστυχώς και πάλι ο Παναθηναϊκός για έβδομη συνεχόμενη χρονιά μένει εκτός Φάιναλ Φορ. Αυτό είναι κάτι που στενοχωρεί τους φίλους του Τριφυλλιού και την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Νομίζω ότι και φέτος έτσι όπως ξεκίνησε η σεζόν και με την αλλαγή του προπονητή δεν ήταν πολλές οι ελπίδες να διεκδικήσει την πρόκριση. Οι περισσότεροι στοιχιμάτιζαν ότι θα ήταν εκτός 8άδας. Γιατί το ρόστερ δεν ήταν τόσο καλά δομημένο από τον Πασκουάλ. Δεν μπορούσε να κερδίσει μακριά από το ΟΑΚΑ. Όταν δεν έχεις εκτός έδρας νίκες για την Ευρωλίγκα τα πράγματα δυσκολεύουν για την οκτάδα. Η αλλαγή προπονητή δημιουργεί πάντα ένα σοκ στα αποδυτήρια και στην ομάδα. Έδωσε έναν νέο αέρα, ειδικά με την πρόσληψη ενός ανθρώπου που είναι πάρα πολύ μεγάλο όνομα στην Αμερική. Είναι ψέμματα αν οι Έλληνες προπονητές δεν παραδεχτούμε, όλοι μας ότι έχουμε πάρει στοιχεία του Ρικ Πιτίνο στην πολυετή, κολλεγιακή του καριέρα, μέσω των βιβλίων και των κασετών του. Πολλοί προπονητές στη χώρα μας έχουν χρησιμοποιήσει στοιχεία από την άμυνα και την επίθεση του Ρικ».

Έχουν κλέψει δηλαδή στοιχεία από τον προπονητή του Παναθηναϊκού;

«Ο προπονητής πάντα κλέβει από τον άλλον. Είναι η δουλειά του. Από εκεί και πέρα τα προσαρμόζει ανάλογα την ομάδα που κοουτσάρει. Για να σας δώσω να καταλάβετε, εμείς βασιζόμασταν την εποχή του Κακιούση που ήταν προπονητής στο Μαρούσι και εγώ με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο ήμασταν βοηθοί, στην πιεστική άμυνα του Πιτίνο. Βλέπαμε dvd του».

Τι προσέφερε στον Παναθηναϊκό;

«Εδωσε μεγάλη προσωπικότητα που ενέπνευσε τους παίκτες, ακούμπησε ειδικά τους Αμερικάνους, έφερε μία ηρεμία στην ομάδα και αποτίναξε την έννοια του λούζερ, κερδίζοντας κάποια παιχνίδια εκτός έδρας. Τότε αναθάρρησε ο Παναθηναϊκός, γι' αυτό θεωρήθηκε επιτυχία ότι προκρίθηκε στους οκτώ της Ευρωλίγκα. Η ομάδα απέκτησε κάποιους συγκεκριμένους ρόλους στο παιχνίδι της. Έγινε πιο πιεστική στην άμυνα, βρήκε πίεση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ανάλογα με το ρόστερ. Εμπιστεύτηκε τον Παπαγιάννη, ο οποίος μέχρι τα ματς με τη Ρεάλ έδειξε ένα αλλαγμένο πρόσωπο αλλά απέναντι σε θηρία όπως ο Ταβάρες δεν τα πήγε τόσο καλά.

Ο Παπαγιάννης ήταν παροπλισμένος όλη τη χρονιά. Φτάνοντας απέναντι σε μία ομάδα με καλύτερο ρόστερ, μεγαλύτερο μπάτζετ και τον ίδιο προπονητή για πολλά χρόνια που παίζει μεγάλο ρόλο στη χημεία μιας ομάδας, ακόμα και ο πιο αισιόδοξος Παναθηναϊκός δεν νομίζω ότι θα περνούσε από το μυαλό του, ότι θα μπορούσε έστω να κλέψει την πρόκριση. Αυτό αποδείχτηκε από τα λεγόμενα του κόουτς Πιτίνο, που είπε ότι “15 φορές να παίζαμε τις τρεις θα κερδίζαμε τις 12 θα χάναμε. Ήταν η Ρεάλ καλύτερη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο”. Παρότι οι απουσίες του Γιουλ και του Κούζμιτς ήταν χτυπητές, η Ρεάλ έχει ένα μεγάλο ρόστερ και εμπειρία να κρίνει τα παιχνίδια, πράγμα και το οποίο έκανε και δικαίως πήρε την πρόκριση. Η ευκαιρία του Παναθηναϊκού ήταν στο πρώτο ματς, μέσα στη Μαδρίτη. Θα μπορούσε να κλέψει το ματς. Στο δεύτερο ήταν εκτός γηπέδου, γιατί ο εγκέφαλος του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης φάνηκε κουρασμένος κάτι που ήταν φυσιολογικό. Τον αποδιοργάνωσε η άμυνα της Ρεάλ. Αναγκαζόταν να κυνηγήσει και στην άμυνα. Ήταν λίγο δύσκολος ο διπλός ρόλος του.

Ο Παναθηναϊκός με τον Ρικ Πιτίνο αναμορφώθηκε. Πλέον είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με όλα αυτά που γίνονται με τον Ολυμπιακό. Μέλλει να δούμε τι θα κάνει τη νέα χρονιά. Ο Παναθηναϊκός ξοδεύει πολλά λεφτά όλα αυτά τα χρόνια. Αλλάζει προπονητές, φέρνει παίκτες και τελικά δεν καταφέρνει να πάει στο Φάιναλ Φορ. Ο Παναθηναϊκός είχε συνηθίσει να είναι πρωταγωνιστής και αυτήν τη στιγμή είναι εκτός τετράδας. Οι ελληνικές ομάδες έχουν μείνει πίσω σε ταχύτητα μετά τις τούρκικες και τις ισπανικές».

Πώς σχολιάζετε αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα και την αναζήτηση του Ολυμπιακού προς Αδριατική Λίγκα;

«Δεν χωράει ο νους μας ότι θα μπορεί να παιχτεί ελληνικό πρωτάθλημα με την παρουσία μόνο ενός εκ των αιωνίων. Το άσχημο είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει αναταράξεις. Έχουν παρουσιαστεί προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ είναι σε δυσμενή κατάσταση, ο Άρης είναι εκτός πλέι οφ. Ουσιαστικά που έχουν υγεία στις διοικήσεις τους προχωρούν, όπως ο Προμηθέας».

Γενικά το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει θέματα, γιατί όπως βλέπουμε και στην Ευρωλίγκα, οι ομάδες περισσότερα ξοδεύουν από όσα κερδίζουν. Θα ήταν λύση να εφαρμοστεί μοντέλο NBA, το οποίο όπως φαίνεται δρομολογείται;

«Ναι, μια κλειστή λίγκα θα ήταν μία λύση. Προσωπικά πιστεύω, ότι θα ήταν καλύτερο να έπαιζε ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και κάποια άλλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ που έχει οικονομικές δυνατότητες, σε μια κλειστή λίγκα. Στα εγχώρια πρωταθλήματα να έπαιρναν wild card στο φάιναλ 8».

Ναι αλλά με τις εθνικές ομάδες τί θα γίνει, δεν θα πρέπει να βρεθεί μία συνταγή για να μην υποβαθμιστεί ο ρόλος τους;

«Εννοείται δεν το συζητώ. Η Εθνική Ομάδα είναι η επίσημη αγαπημένη και από αυτήν παίρνουμε κουράγιο. Χρειάζεται επιτυχία της Εθνικής Ομάδας το φετινό καλοκαίρι. Πρέπει, την έχουμε ανάγκη».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρεπορτάζ-φωτιά για Ολυμπιακό - Χαμός με Μιλουτίνοφ, ιδού η πρώτη μεταγραφή των Αγγελόπουλων!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags