Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ντάριους Γκάρετ: Για αυτό έφυγε από τον Δικέφαλο!
| 2019-05-05 11:55:00

Αποκάλυψη από απλήρωτο παίκτη του ΠΑΟΚ: "Έφυγα λόγω οικονομικής ασυνέπειας"!

Sportdog Team
Αποκάλυψη από απλήρωτο παίκτη του ΠΑΟΚ: "Έφυγα λόγω οικονομικής ασυνέπειας"!

Αποχώρησε πριν από μερικά 24ωρα!

ΠΑΟΚ - Ντάριους Γκάρετ: Ευγενής, ρεαλιστής, με ώριμη σκέψη και απόλυτα προσδιορισμένο το «θέλω» του. Όσοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν λίγο περισσότερο τον Γκάρετ, το διάστημα της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ, μπόρεσαν εύκολα να ξεχωρίσουν, πέρα από τις προφανείς αγωνιστικές ικανότητές του, την ποιότητα του χαρακτήρα του. Άνθρωπος με γνώμονα έκφρασης στη ζωή το σεβασμό, τη συνέπεια, την προσφορά, τον οποίο δε διαθέτει, πλέον, στη... μηχανή του ο «Δικέφαλος», από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που είχε απέναντί του. 

Ο Ντάριους Γκάρετ μετρά μερικά εικοσιτετράωρα μακριά από το ελληνικό έδαφος, ύστερα από την απόφασή του να φύγει από τη χώρα, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, συνέπεια των οποίων ήταν να παραμένει (σ.σ. όπως και οι υπόλοιποι καλαθοσφαιριστές της ομάδας), απλήρωτος.

«Κανένας δεν μπορεί να δουλεύει χωρίς χρήματα. Απόλαυσα τη σεζόν και το να είμαι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Ενιωσα, όμως, πως άρχισα να εκπέμπω αρνητική ενέργεια. Δεν είχα κανέναν άλλο λόγο να φύγω από τον ΠΑΟΚ, πέρα από την οικονομική ασυνέπεια της ομάδας», εξήγησε ο ίδιος, επιλέγοντας το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για να μιλήσει για τη συνεργασία και τον άδοξο τερματισμό της, με τους «ασπρόμαυρους».

Ενδεχομένως για κάποιους η αποχώρησή του, στην παρούσα φάση, από τον ΠΑΟΚ, ύστερα από ημερών αποχή από τις προπονήσεις, αλλά και το τελευταίο, εντός έδρας, παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Κολοσσό Ρόδου (20/4), να ταυτίζεται με εγκατάλειψη της ομάδας. 

Ο Γκάρετ, με ηρεμία και σταθερότητα στον τόνο της φωνής του, αποσαφήνισε: «Είναι επαγγελματικό άθλημα το μπάσκετ. Είναι ένα άθλημα μέσα από το οποίο, παίζοντας, μπορείς να διασκεδάσεις, αλλά δεν το κάνεις για να διασκεδάσεις. Εντασσόμαστε σε ομάδες για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και υπογράφουμε συμβόλαια, για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, για να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες. 

Κάθε παίκτης σε μια ομάδα, ουσιαστικά, λειτουργεί επιχειρηματικά και στις επιχειρήσεις, μερικές φορές, σε ειδικές καταστάσεις, χρειάζεται να δράσεις με συγκεκριμένο τρόπο. Ως άνθρωπος, δε θέλω να λειτουργώ έτσι, ως επιχειρηματίας, όμως, είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Δεν εγκαταλείπω, λοιπόν, την ομάδα μου, δε θα το έκανα ποτέ! Κανένας δεν μπορεί να δουλεύει χωρίς χρήματα».

Πρόσθεσε λέγοντας: «Οταν σταμάτησα να προπονούμαι, δεν πίστευα πως κάποιος θα ενδιαφερθεί, επειδή έχουμε να κάνουμε με επιχειρηματική συνεργασία. Βρέθηκα παλιότερα εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού, για 9 μήνες και κανένας δε νοιάστηκε. Οπότε ήξερα, από την εμπειρία μου, πως αν σταματούσα τις προπονήσεις κανείς δε θα ενδιαφερθεί. Στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για σένα μόνο με βάσει του τι μπορείς να τους προσφέρεις. 

Πίστευα, όμως, πως η αποχή μου θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε κάποιος να κάνει κάτι για το λόγο που σταμάτησα να προπονούμαι. Είναι προσωπική απόφαση το να εμφανίζεσαι ή το να μην εμφανίζεσαι στο γήπεδο, όντας απλήρωτος. Σέβομαι την απόφαση των υπολοίπων συμπαικτών μου που αγωνίζονται ακόμη, θα είμαι πάντα δίπλα τους. Οπως σέβομαι και κατανοώ την απόφαση του Ουίλ Χάτσερ να επιστρέψει στην πατρίδα (σ.σ. απείχε επίσης από προπονήσεις για οικονομικούς λόγους και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη πριν το Πάσχα). Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, ο καθένας σκέφτεται και λειτουργεί διαφορετικά, έχει τα δικά του πιστεύω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags