Facebook Pixel Euroleague: Η Εφές έκανε πάρτι κόντρα στη Φενέρ και πάει τελικό να γράψει ιστορία
Μπάσκετ
| 2019-05-17 20:56:00

Ταπεινωτική ήττα για Ζοτς! Η Εφές έκανε πάρτι κόντρα στη Φενέρ και πάει τελικό να γράψει ιστορία

Sportdog Team
Ταπεινωτική ήττα για Ζοτς! Η Εφές έκανε πάρτι κόντρα στη Φενέρ και πάει τελικό να γράψει ιστορία

Θριαμβευτής ο Αταμάν στον τουρκικό εμφύλιο με 92-73.

 

Euroleague: Με εκπληκτική εμφάνιση η Εφές ισοπέδωσε την Φενέρμπαχτσέ στον πρώτο ημιτελικό της Euroleague με 92-73 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, όπου περιμένει μία εκ των Ρεάλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να σηκώσει την πρώτη κούπα της ιστορίας της.

Έτσι λοιπόν, η Φενέρ που τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, αποχαιρέτισε… με ταπείνωση τα όνειρά της, προδομένη από τους τραυματισμούς. Έλειπαν οι Νταντόμε, Λοβρέν, ενώ με προβλήματα έπαιξαν οι Κάλινιτς και Βέσελι. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Σέιν Λάρκιν με 30π. με 4/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα και 7/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη!

Πρόκειται ίσως για μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και φυσικά έναν από τους μεγαλύτερους θριάμβους του Εργκίν Αταμάν, καθώς ο «Ζοτς» μετά από τρεις συνεχόμενους τελικούς, αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Εφές ξεκίνησε πολύ καλά και με πρωταγωνιστή τον Σέιν Λάρκιν προηγήθηκε με 11-5. Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε στη συνέχεια και με τον Γκριν να φτάνει τους 7 πέρασε μπροστά με 16-15. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα 1 πόντου (20-19) ύστερα από τρίποντο του Κώστα Σλούκα.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο με την Αναντολού Εφές να έχει ένα μικρό προβάδισμα (28-32). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε τις λύσεις στην επίθεση κυρίως έξω από την γραμμή του τριπόντου, κράτησε σταθερά τα ηνία του σκορ και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ 45-40 υπέρ των τυπικά φιλοξενούμενων.

Ο Σέιν Λάρκιν ήταν σε εξαιρετική μέρα και με ακόμη ένα τρίποντο (18 πόντοι) έκανε το 52-44 για την Εφές. Η Φενέρ βρήκε κάποιες λύσεις και κατάφερε να μειώσει σε 57-53. Η ομάδα του Αταμάν, όμως, ήταν φανταστική στο τρίτο δεκάλεπτο και με συνεχόμενες βολές του Ντάνστον προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (55-66), η οποία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της περιόδου (57-68).

Ο Μίσιτς, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της Εφές, με πέντε συνεχόμενους πόντους εκτόξευσε τη διαφορά στους 16 (57-73). H Αναντολού Εφές συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο μέχρι το τέλος και πήρε τη μεγάλη νίκη – πρόκριση με 92-73.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 40-45, 57-68, 73-92

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags