Facebook Pixel Συνέντευξη Αγγέλη για Σλούκα στο sportdog
| 2019-05-19 09:55:00

"Αυτό σκέφτεται ο Σλούκας - Δεν ήθελε να φύγει από Ολυμπιακό - Δίδυμο-φωτιά με τον Καλάθη"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτό σκέφτεται ο Σλούκας - Δεν ήθελε να φύγει από Ολυμπιακό - Δίδυμο-φωτιά με τον Καλάθη"

Γιατί τον θέλουν όλες οι ομάδες και ποιος έκανε μεγάλο λάθος;

 

Το καλύτερο δίδυμο στα γκαρντ θα μπορούσε να δημιουργήσει ο Κώστας Σλούκας με τον Νικ Καλάθη, αν υπέγραφε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Βασίλης Αγγέλης.

Πρόκειται για τον πρώτο προπονητή του Σλούκα στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, που έχει "βγάλει" ακόμα παίκτες όπως ο Δημήτρης Κατσίβελης κ.α., ο οποίος αναφέρθηκε ακόμα στο μεγάλο λάθος τού Ολυμπιακού που τον άφησε να αποχωρήσει.

Τέλος, τον χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο ολοκληρωμένους Ευρωπαίους γκαρντ και αποκάλυψε ποιο είναι το κύριο μπασκετικό χαρακτηριστικό από την παιδική του ηλικία.

"Για αυτό τον θέλουν όλες οι ομάδες"

"Ήταν μαζί μου από τα 12 μέχρι τα 16-17 που έφυγε για τον Ολυμπιακό. Είναι από τους πιο ολοκληρωμένους Ευρωπαίους γκαρντ στο κομμάτι της δημιουργίας και του σκοραρίσματος. Εγώ που τον ξέρω από μικρό, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν αρκείται με μια συγκεκριμένη κατάσταση και βελτιώνεται συνεχώς στο παιχνίδι του", ήταν το αρχικό σχόλιο του Β. Αγγέλη, που στη συνέχεια συμπλήρωσε για το διάστημα που ήταν μαθητής του:

"Ξεχώριζε όχι για τα αθλητικά του προσόντα ή τη σωματοδομή του, που δεν ήταν ιδανική, αλλά γιατί είχε μυαλό και έπαιζε πιο μπροστά από την ηλικία του. Ήταν ώριμος παικτικά, γι' αυτό και τον έβαζα σε μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες. Ακόμα και σήμερα τον αναφέρω στα νέα παιδιά ως παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί ήταν και εξαιρετικός μαθητής, που αποφοίτησε με καλό βαθμό. Ήταν ώριμος στο μυαλό και το παιχνίδι του, κάτι που βλέπουμε ότι έχει ως στοιχείο και σήμερα. Γι' αυτό τον θέλουν όλες οι ομάδες της Ευρώπης". 



Ανάμεσα στις ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του είναι και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύετε ότι μπορεί να φύγει από την Τουρκία;

"Έχουμε πολύ συχνή τηλεφωνική επαφή, είναι πολύ ώριμο παιδί και σκέφτεται κάθε του κίνηση, δεν θα πάρει απερίσκεπτα κάποια απόφαση. Αυτό που μου λέει στην επικοινωνία μας, είναι ότι στην Τουρκία τον έχουν πολύ ψηλά και θα το σκεφτεί για να αλλάξει περιβάλλον. Και για τον Ομπράντοβιτς έχει πάρα πολύ καλή άποψη. Οι ισορροπίες, βέβαια, μπορεί να αλλάξουν αλλά τον έχει κερδίσει η Φενέρ".

"Στον ΠΑΟ με Καλάθη - Αυτό ήθελε από Ολυμπιακό"

Έπρεπε ο Ολυμπιακός να μην τον είχε αφήσει, τότε, να φύγει;


"Το λάθος του Ολυμπιακού ήταν ότι δεν τον είχε κρατήσει. Ξέρω πώς σκεφτόταν τότε ο Κώστας, δεν ήθελε να αποχωρήσει. Ήθελε να του δείξουν ότι τον θέλουν ή, τέλος πάντων, να του το δείξουν περισσότερο. Ήταν μεγάλο λάθος του Ολυμπιακού, έπρεπε να είχε επενδύσει περισσότερο στους πολύ καλούς Έλληνες παίκτες που είχε. Ο Κώστας ήταν μια κορυφαία επένδυση που έπρεπε να γίνει. Αλλά δεν έγινε. Εξελίχθηκε σε άριστο παίκτη και, τώρα, τον θέλουν όλοι. Αλλά το θέμα είναι πού θα νιώσεις εκείνος ότι είναι το καλύτερο για να συνεχίσει την καριέρα του".



Ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, πού θα ταίριαζε καλύτερα αγωνιστικά;

"Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες περνάνε περίοδο δυσκολιών. Είναι η δεύτερη χρονιά που έμειναν εκτός Final4, κι αυτό είναι κάτι που το μετράνε οι παίκτες τέτοιου επιπέδου. Ο Παναθηναϊκός αυτή την περίοδο δείχνει μεγαλύτερη ασφάλεια για κάθε παίκτη και μαζί με τον Καλάθη θα ήταν το καλύτερο δίδυμο στα γκαρντ. Αλλά το πού θα συνεχίσει την καριέρα του ένας παίκτης, έχει να κάνει και με τα συναισθήματά του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - ΒΟΜΒΑ για Αντετοκούνμπο - Στην λίστα ιστορικής ομάδας - Θα «τρελαθεί» το NBA!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags