Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεύτερος διασυρμός για Ομπράντοβιτς - Πήρε την τρίτη θέση η Ρεάλ
Μπάσκετ
| 2019-05-19 20:30:00

Δεύτερος διασυρμός για Ομπράντοβιτς - Πήρε την τρίτη θέση η Ρεάλ

Sportdog Team
Δεύτερος διασυρμός για Ομπράντοβιτς - Πήρε την τρίτη θέση η Ρεάλ

Διέλυψε τη Φενέρμπαχτσε με 94-75 στον μικρό τελικό.

Στον μικρό τελικό της παρηγοριάς η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, και με τους Αγιόν (11/11διπ. ) Καμπάτσο ηγέτες (15ας) πήρε άνετη νίκη κόντρα στην Φενέρ (75-94) τερματίζοντας στην 3η θέση της Euroleague.

Είναι μία δύσκολη υποχρέωση, μία διαδικασία που πρέπει να εκπληρωθεί. Ο μικρός τελικός δεν έχει ουσιαστικό βαθμολογικό αντίκτυπο αλλά οι σπουδαίες ομάδες σέβονται το σπορ και τον εαυτό τους. Ρεάλ Μαδρίτης και Φενέρμπαχτσε, σε ένα remake του περσινού τελικού έδωσαν ένα αμφίρροπο για τρία δεκάλεπτα παιχνίδι, το οποίο άφησε νικήτρια και τρίτη την Ρεάλ Μαδρίτης.

Σπουδαία εμφάνιση από τους Ισπανούς για τον Γκουστάβο Αγιόν που πέτυχε τα περισσότερα δίποντα (11) στην ιστορία του Final Four όντας μάλιστα άχαστος με συνολικά 23 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ρεκόρ και στην δημιουργία από τον Φακούντο Καμπάτσο (15ας, 12π.). Απογοητευτικά ολοκλήρωσε την παρουσία της στην Βιτόρια η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που ηττήθηκε ξανά με μεγάλη διαφορά, έπειτα από το παιχνίδι και με την Αναντολού Εφές. Πρώτος σκόρερ ο Σλούκας με 17 πόντους και 6 ασίστ.

 

Στην «Fernando Buesa Arena» Φενέρμπαχτσε ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στον μικρό τελικό με τρίποντο του Κάλινιτς, η συνέχεια της πρώτης περιόδου ωστόσο ανήκε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Χάρη στο παιχνίδι κοντά στην ρακέτα αλλά και με τον Φακούντο Καμπάτσο δημιουργό, οι τυπικά φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» σερί 0-7 και πήραν προβάδισμα. Αγιόν και Ρέγιες έδιναν πόντους (7-15 στο 5'), με την διαφορά να φτάνει στο +13 με τον Ρούντι να εκτελεί από απόσταση (9-22 στο 7') και τον Ομπράντοβιτς έξαλλο να καλεί τάιμ άουτ βλέποντας τον Αργεντινό άσο να έχει ήδη 7 ασίστ!

Από το χρονικό σημείο εκείνο οι Τούρκοι έδειξαν βελτίωση, μείωσαν στο 16-24 του δεκαλέπτου ενώ πλησιάσαν στους τέσσερις με καλάθι του Σλούκα (24-28 στο 13'). Η παρουσία του Κοζέρ στο παρκέ δεν βγήκε στον Πάμπλο Λάσο και το momentum πήγε με την πλευρά της ομάδας του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (32-33 στο 16'). Η Φενέρ μπήκε ξανά σε θέση οδηγού, «έσφιξε» την άμυνα και τελικά στην ανάπαυλα της αναμέτρησης είδε τον Κώστα Σλούκα να την φέρνει προηγούμενη (40-38 στο 20').

Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε... πινγκ πονγκ με το σκορ να εναλλάσσεται διαρκώς. Η Φενέρ είχε τον Κάλινιτς που «έκοβε και έραβε» ενώ ο Αγιόν δεν έβρισκε αντίπαλο στο post «πληγώνοντας» με 17 πόντους (48-49 στο 23'). Δύο καλάθια από τον Τόμπκινς βρήκαν ισάριθμες απαντήσεις από Γκούντουριτς και Σλούκα (56-56), με τον Έλληνα άσο μάλιστα να «φλέγεται» δίνοντας νέο προβάδισμα στους Τούρκους. Εκ νέου αντίδραση από την Ρεάλ (3-13 σερί) και το απόλυτο (11/11 δίποντα) από τον Μεξικανό σέντερ προσέφεραν μαξιλαράκι έξι πόντων (63-69 στο 30') για τους απερχόμενους πρωταθλητές Ευρώπης.

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε στην τέταρτη περίοδο η Ρεάλ και ο Αγιόν συνέχισε τα «όργια» σε σκοράρισμα και δημιουργία. Η ασίστ του στον Τόμπκινς επανέφερε την διψήφια διαφορά (63-74 στο 32') και οι Μαδριλένοι χάθηκαν... στο ξέφωτο. Η Φενέρ δεν έδειξε αντανακλαστικά, ο Ομπράντοβιτς έχασε τον Γκριν με τραυματισμό και τελικώς είδε την Ρεάλ να κερδίζει

Tα δεκάλεπτα: 16-24, 40-38, 63-69, 75-94

Διαβάστε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags