Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Φοβερή αποθέωση για τον παίκτη που... τρελαίνει τον Ρικ Πιτίνο.
| 2019-06-02 21:59:00

"Είναι ηγέτης, μπορεί δίπλα στον Καλάθη - Κίνδυνος-θάνατος, άνετα αντι-Λεκαβίτσιους"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Είναι ηγέτης, μπορεί δίπλα στον Καλάθη - Κίνδυνος-θάνατος, άνετα αντι-Λεκαβίτσιους"

Φοβερή αποθέωση για τον παίκτη που... τρελαίνει τον Ρικ Πιτίνο.

Παναθηναϊκός: Ο Σίβα Πέιτον είναι μία περίπτωση που, όπως σας αποκάλυψε πρόσφατα το Sportdog, θα απασχολήσει σίγουρα τον Παναθηναϊκό, ειδικά αν μείνει (πολύ πιθανό) ο Ρικ Πιτίνο στον πράσινο πάγκο.

Πρόκειται για έναν γκαρντ με θητεία στο NBA (Πίστονς 2013-2014), o οποίος φέτος έχει πολύ καλή παρουσία στην Άλμπα, από την οποία μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ο ίδιος θέλει να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, με το Τριφύλλι να αποτελεί πιθανό σταθμό, δεδομένης της εκτίμησης που του τρέφει ο Αμερικανός τεχνικός, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο Λούισβιλ.

Θεωρείται δε από τους πλέον κατάλληλους για να πλαισιώσουν τον Νικ Καλάθη, από τη στιγμή που σενάρια υποστηρίζουν, ότι ο Λεκαβίτσιους θα αποτελέσει παρελθόν.

Για τον παίκτη μίλησαν στο sportdog ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών του Πανιωνίου, Νίκος Λινάρδος και ο μπασκετικός δημοσιογράφος, Δημήτρης Καναβαράκης.

«Είναι μία πολύ καλή επιπρόσθετη λύση. Είναι ψηλότερος του Λεκαβίτσιους. (1,85 μ.έναντι 1,80 μ.του Λιθουανού). Έχει ηγετικές ικανότητες, τις οποίες έδειξε στην Άλμπα. Νομίζω η προσθήκη ενός τέτοιου ποιοτικού παίκτη πάντα χρειάζεται για τον Παναθηναϊκό στην περιφέρεια χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες με τους ήδη υπάρχοντες παίκτες. Είναι καλός σουτέρ με 41/79 τρίποντα στο Eurocup. Το γεγονός, ότι έχει 50% ευστοχία στα δίποντα δείχνει, ότι δεν είναι τόσο finisher. Δεν μπαίνει μέσα στο καλάθι. Είνα περισσότερο καλός σουτέρ. Ο Παναθηναϊκός όμως επειδή έχει κόσμο για να βγάλει την έξτρα πάσα, νομίζω ότι θα είναι ουσιώδης η προσθήκη του δίπλα στον Καλάθη", αναφέρει ο Νίκος Λινάρδος στο sportdog με τον Δημήτρη Καναβαράκη να συμπληρώνει:

"Είναι πολύ καλή περίπτωση παίκτη. Είναι σοβαρός χειριστής και ταχύτατος. Έχει εκπληκτικό τρίποντο. Είναι κίνδυνος-θάνατος. Το δίποντο δεν το προτιμά. Είναι η τελευταία του επιλογή. Γιατί συνήθως όταν διεισδύσει έχει κυρίως στο νου του να δώσει ασίστ. Είναι εξαιρετικός δημιουργός. Είναι πρώτος με 7,9 ασίστ μέσο όρο στο Eurocup. Είναι ολοκληρωμένος παίκτης, έχει όλο το πακέτο και στα μεγάλα ματς δεν κρύβεται. Το μόνο ψεγάδι είναι η άμυνα απέναντι σε ψηλά γκαρντ. Ωστόσο άνετα παίρνει ρολο αντί-Λεκαβίτσιους. Με το τρίποντο που έχει μπορεί να συμπληρώσει ένα πλέι μέικερ τύπου Καλάθη. Δηλαδή να αναλάβει κατά συνθήκη ρόλο σούτινγκ γκαρντ με συστήματα που τον βγάζουν να εκτελεί τρίποντο».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι ο παίκτης έχει ομοιότητες με τον Λάρκιν της Εφές. «Ο Λάρκιν έχει δώσει αυτήν τη στιγμή τα διαπιστευτήρια του στην Ευρωλίγκα», λέει ο Νίκος Λινάρδος και συνεχίζει: «Ο Πέιτον μπορεί να μην είναι Λάρκιν αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε Λάρκιν. Έτσι ξεκινούν αυτοί οι παίκτες. Το θέμα είναι ότι στο πρωτάθλημα της Γερμανίας, το οποίο είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό τα τελευταία χρόνια είχε πάρα πολύ καλά δείγματα. Έχει βελτιώσει την ποιότητά του στο παιχνίδι. Οπότε οι καλύτεροι συμπαίκτες που θα έχει δίπλα του στον Παναθηναϊκό θα τον κάνουν και καλύτερο παίκτη".

"Υπάρχει σοβαρή διαφορά με τον Λάρκιν", αναφέρει ο Δημήτρης Καναβαράκης και εξηγεί: "Αυτός ενώ έχει τόσο καλό τρίποντο πρωτίστως κοιτάζει τη δημιουργία. Αυτός ισορροπεί ανάμεσα στη δημιουργία και στην εκτέλεση".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί μένουν ελεύθεροι από Ολυμπιακό και ΠΑΟ - Φήμες για Περπέρογλου και Ζήση!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags