Facebook Pixel Συνέντευξη Ντικούδη για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ελληνικό πρωτάθλημα!
| 2019-06-08 14:00:00

"Γκάζια" Ντικούδη: "Καλύτερα χωρίς Ολυμπιακό - Διώχνουν κόσμο - Ποια λεφτά; - Ατραξιόν Πιτίνο"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Γκάζια" Ντικούδη: "Καλύτερα χωρίς Ολυμπιακό - Διώχνουν κόσμο - Ποια λεφτά; - Ατραξιόν Πιτίνο"

"Εμένα μου αρέσει ο Μπάνκι". Συνέντευξη-φωτιά στο sportdog!

 

Τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ κλήθηκε να σχολιάσει ο Δήμος Ντικούδης. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού μίλησε στο sportdog για τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν αυτή τη χρονιά με την αποχώρηση του Ολυμπιακού. 

"Έστω και με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε κάτι διαφορετικό", τόνισε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι υπήρχε μονοτονία στο ελληνικό μπάσκετ λόγω της συνεχόμενης παρουσίας των δύο "αιωνίων" στα ματς που κρίνουν τον πρωταθλητή. 

Παράλληλα, ο βετεράνος άσος θυμήθηκε το αλησμόνητο πρωτάθλημα της Ένωσης, το 2002, της οποίας υπήρξε μέλος.

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από το επικό πρωτάθλημα της ΑΕΚ, η οποία πήρε τον τίτλο με φοβερή ανατροπή στη σειρά των αγώνων με τον Ολυμπιακό. Τι θυμάσαι από εκείνη την εποχή;

"Ήταν μία σειρά συγκλονιστική. Εμείς ξεκινήσαμε με ένα μπάσκετ αρκετά μουδιασμένο και κακό σε σχέση με αυτό που παίξαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν είχαμε πολύ ρυθμό. Δεν παίξαμε αυτό που μπορούσαμε. Θέλαμε μία νίκη ψυχολογίας. Κάναμε μία νίκη στο ΟΑΚΑ, μειώσαμε σε 2-1. Μετά όλα κρίθηκαν στο ΣΕΦ. Στο τέταρτο ματς δείξαμε χαρακτήρα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί. Ήταν μία νίκη πολύ δύσκολη. Ανατρέψαμε όλη τη σειρά. Ως ένας άνθρωπος που ήμουν στην ΑΕΚ κάποια χρόνια, ζούσα τη δίψα, ότι η ομάδα είχε πολλά χρόνια να κατακτήσει πρωτάθλημα. Το έβλεπα κυρίως σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Ήταν κάτι πολύ μεγάλο. Μου έχει μείνει ένα συναίσθημα πολύ όμορφο. Οι συγκινήσεις ήταν πολύ μεγάλες. Ο Ολυμπιακός είχε ακριβότερη ομάδα από τη δική μας. Έχει μείνει στο μυαλό μου ως κάτι πάρα πολύ έντονο και όμορφο. Στο τελείωμα της σειράς επικρατούσε κλίμα απίστευτης εφορίας. Ειδικά για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Ήταν κάτι μοναδικό".

Τα χρόνια που ακολούθησαν είδαμε σειρές με τόσο σασπένς;

"Έχουμε δει όμορφους τελικούς, αλλά και άσχημους, όπου η σειρά τελείωσε με επεισόδια. Νομίζω ότι αυτό που πάει να γίνει φέτος, όπου ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με τον Προμηθέα, είναι κάτι πολύ καλό για το μπάσκετ. Όσο δυνατές και να είναι οι ομάδες που πάνε στους τελικούς τα τελευταία χρόνια δημιουργείται κάτι μονότονο και κάτι συνηθισμένο πλέον. Εύχομαι να δούμε μία ενδιαφέρουσα και όμορφη σειρά. Από εδώ και πέρα να μη γνωρίζουμε το ζευγάρι του τελικού από την αρχή της χρονιάς. Να είναι κάτι που θα προκύψει μέσα από παιχνίδια και τα πλέι οφς".

Για να γίνει αυτό όμως έπρεπε ο Ολυμπιακός να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα...

"Φέτος έστω και με αυτόν τον τρόπο βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός επέλεξε διαφορετικό δρόμο. Αναγκαστικά ο Παναθηναϊκός στον τελικό και ο άλλος φιναλίστ (Προμηθέας) προέκυψε μέσα από τους αγώνες".

Πώς σχολιάζεις την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο ελληνικό μπάσκετ;

"Για μένα είναι ξεκάθαρα πάρα πολύ άσχημο αυτό που συμβαίνει. Είναι κάτι που αποτρέπει πολύ κόσμο που αγαπά το μπάσκετ. Νομίζω ότι είναι λάθος από τους διοικούντες, αυτούς που κάνουν κουμάντο στο μπάσκετ και κυρίως από την Πολιτεία που επιτρέπει τέτοια πράγματα. Πρέπει να τελειώσει αυτή η κόντρα, αλλά δεν θα έπρεπε καν να δημιουργηθεί".

Μεταγραφικά τι χρειάζονται οι δύο "αιώνιοι";

"Από τη στιγμή που είναι δύο ομάδες που έχουν οικονομική δυνατότητα θα είναι δυνατές και του χρόνου. Για μένα δεν παίζει τόσο ρόλο να κάνεις μεγάλες μεταγραφές και να ξοδεύεις πολλά λεφτά όσο το να κρατήσεις την ηρεμία σε μία ομάδα και έναν προπονητή για αρκετό καιρό. Έχουμε δει πολλές εκπλήξεις με ομάδες που κατέκτησαν Ευρωλίγκα ή εγχώριο πρωτάθλημα, οι οποίες δεν ήταν ακριβές ομάδες".

Ποια είναι η άποψή σου για Πιτίνο, Μπλατ και Μπάνκι;

"Είναι προπονητές, οι οποίοι έχουν μπακ γκράουντ, μπασκετική ιστορία και επιτυχίες. Ο Πιτίνο είναι ιδιόμορφη περίπτωση. Είναι ένας προπονητής που πρώτη φορά εμφανίζεται στην Ευρώπη. Έχει καταφέρει πολλά πράγματα στο αμερικάνικο μπάσκετ. Είναι ατραξιόν πλέον το να είναι στην Ευρώπη και στον Παναθηναϊκό. Τον Μπλατ είχα προπονητή στον Άρη. Έχει κάνει σπουδαία πράγματα κυρίως με τη Μακάμπι. Έδωσε και αυτός αίγλη με την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειαζόμαστε τέτοιους προπονητές. Ο Μπάνκι είναι από τους καλύτερους προπονητές που ήρθαν στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Εμένα μου βγάζει κάτι θετικό. Έχει σοβαρό προφίλ και μου αρέσει. Είναι καλό να έρχονται τέτοιοι προπονητές. Δεν εννοώ ξένους, αλλά προπονητές που έχουν να δώσουν κάποια πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ και στους συλλόγους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη είδηση: Αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags