Facebook Pixel ΑΕΚ - Λούκα Μπάνκι: "Θα συναντηθώ με τον Αγγελόπουλο για το μέλλον μου"
Μπάσκετ
| 2019-06-15 22:41:00

"Ντρίμπλα" Μπάνκι - Τι αποκάλυψε για το μέλλον του και τον Αγγελόπουλο

Sportdog Team
"Ντρίμπλα" Μπάνκι - Τι αποκάλυψε για το μέλλον του και τον Αγγελόπουλο

Τί μέλλει γενέσθαι με τον τεχνικό της ΑΕΚ:

ΑΕΚ - Λούκα Μπάνκι: Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Περιστερίου, ο Ιταλός τεχνικός παραδέχθηκε πως η σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε για την Ένωση.

Αναφερόμενος στο αν θα παραμείνει, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ενώ αποκάλυψε πως θα έχει συνάντηση με τον Μάκη Αγγελόπουλο και τους διοικούντες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το μέλλον του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι στη συνέντευξη Τύπου:

- Για τη σειρά των μικρών τελικών με το Περιστέρι: «Θέλω να συγχαρώ τις δύο ομάδες, το Περιστέρι που έκανε μια εκπληκτική χρονιά, με ένα απίστευτο αποτέλεσμα, αυτό της 4ης θέσης, μετά την άνοδό του στην Α1 κι έδωσε ζωή σε μια σειρά πολύ ανταγωνιστική. Δίνω συγχαρητήρια και στην ομάδα μου, γιατί ο τρόπος με τον οποίο φτάσαμε να παίζουμε για την 3η θέση μας δημιούργησε διάφορα συναισθήματα.

Χάσαμε το πάθος μας μετά το 5ο ματς με τον Προμηθέα, όπως και παίκτες που δεν μπορούσαν να συμμετέχουν πλέον. Ήταν ξεκάθαρο ότι δυσκολευτήκαμε να βρούμε κίνητρο και παίξαμε 4 παιχνίδια πολύ ανταγωνιστικά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο επιτελείο μου, τους συνεργάτες μου, που δούλεψαν καθημερινά για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάνοντας εκπληκτική δουλειά στην ομάδα. Να πω κιόλας πως σε αυτή τη νέα κατάσταση για μένα πως ήταν το ελληνικό πρωτάθλημα κι είναι πολύ σημαντικό και το επιτελείο που δεν φαίνεται, οι γιατροί, οι φυσιοθεραπευτές. Όλοι έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Θυμάμαι τα λόγια του προέδρου μας πως η ΑΕΚ έρχεται από μια πολύ μεγάλη χρονιά. Ήταν αποτέλεσμα του ιατρικού τιμ, δεν υπήρχαν τραυματισμοί. Την αξία του το ιατρικό τιμ την έδειξε φέτος. Όπως είδατε, σε κάθε ματς, προσπαθήσαμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα, λόγω των ατυχιών. Ακόμα και απόψε ήταν πολύ δύσκολο ματς, η κούραση και η ένταση ήταν φανερές. Θέλαμε να τελειώσουμε τη σειρά, χωρίς να έχουμε καταφέρει δυστυχώς να το κάνουμε νωρίτερα.

Πρέπει να χαρούμε για αυτή την 3η θέση, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που είχαμε σε όλη τη διάρκεια, αλλά και στη σειρά. Υπήρχαν τακτικά και ψυχολογικά κριτήρια. Θέλω να συγχαρώ τον Γιώργο Χήνα, που ήταν ο βοηθός μου στη συνέντευξη Τύπου
».



- Για το τι ακολουθεί από ‘δω και πέρα: «Δεν θέλω να πω κάτι για το μέλλον. Η ομάδα έχει δώσει κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για το τι θα συμβεί. Έχει βγει ένα οργανόγραμμα πολύ ανταγωνιστικό. Πρέπει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Είναι πολύ συναρπαστικό και μόνο σαν σκέψη να μπει η ομάδα σε ένα νέο γήπεδο. Δεν θυμάμαι δυστυχώς τον αριθμό για το πόσα γήπεδα μου έχει μιλήσει ο Μάκης Αγγελόπουλος μέχρι να βρει η ΑΕΚ τη στέγη της.

Θυμάμαι που μου έλεγε πριν από μερικές ημέρες πως είναι το σημαντικότερο για τη ζωντάνια της ομάδας να αποκτήσει το δικό της γήπεδο. Όσον αφορά εμένα, μια συνάντηση με τον Αγγελόπουλο και τη διοίκηση της ομάδας θα δείξει τις προθέσεις της. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι έπρεπε να τελειώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη σεζόν. Όσο είμαι σε υψηλό επίπεδο προπονητής, έχω δουλέψει σε υψηλό επίπεδο με νέους αθλητές και είναι η πρώτη φορά που πάω σπίτι μου, νικώντας στο τελευταίο ματς, αλλά χωρίς να είμαι πρωταθλητής.

Μπορώ να πω ότι τα χρόνια που πήρα το πρωτάθλημα με τη Σιένα και την Αρμάνι η απάντησή μου σε αυτή την ερώτηση ήταν να νικήσουμε το τελευταίο ματς της χρονιάς, γιατί πίστευα ότι αυτή θα ήταν η αποθέωση. Και μια από τις ανωμαλίες που έπρεπε να ζήσω αυτή τη χρονιά ήταν το... παίζουμε ή δεν παίζουμε, εναλλαγές στην βαθμολογία, διακοπή, ένα πρόγραμμα playoffs που άλλαξε κι αυτό που δεν είχα ζήσει ήταν να πάω για διακοπές με μια νίκη στο τέλος, αλλά δεν ήταν έτσι όπως το ονειρευόμουν
».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags