Facebook Pixel Συγκλονίζει ο Γιάννης για τα παιδικά του χρόνια - Τι είπε για το βραβείο και τον ρόλο του Μπράιαντ
Μπάσκετ
NBA
| 2019-06-25 15:04:00

Συγκλονίζει ο Γιάννης για τα παιδικά του χρόνια - Τι είπε για το βραβείο και τον ρόλο του Μπράιαντ

Sportdog Team
Συγκλονίζει ο Γιάννης για τα παιδικά του χρόνια - Τι είπε για το βραβείο και τον ρόλο του Μπράιαντ

Πάντα ταπεινός στις δηλώσεις του ο Έλληνας άσος.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε ιστορία κατακτώντας το βραβείο του MVP της σεζόν στο NBA και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο κίνητρο που του έδωσε ο Κόμπι Μπράιαντ, αλλά και την σημασία που έχει η οικογένειά του σε ό,τι και να κάνει.

Αναλυτικά:

-Για το αν περίμενε έτσι τον λόγο του:

«Δεν περίμενα να είναι τόσο συναισθηματικός ο λόγος μου. Μιλούσα με την οικογένεια μου χθες και με ρώτησαν αν έχω ετοιμάσει κάτι και απάντησα όχι, δεν είχα, θα πήγαινα και θα μιλούσα από καρδιάς. Με ρώτησαν αν θα γίνω συναισθηματικός και απάντησα ότι δεν γίνεται να γίνω συναισθηματικός, αλλά όταν ακούς το όνομα σου και μετά συνειδητοποιείς ότι όλα αυτά τα χρόνια σκληρής δουλειάς, όλα όσα έχεις κάνει, τότε αρχίζεις να γίνεσαι συναισθηματικός. Σίγουρα δεν το περίμενα».

-Για την σχέση του με τον Κόμπι Μπράιαντ:

«Σίγουρα η πίστη του Κόμπι ήταν κίνητρο. Ο Κόμπι έλεγε ότι μπορώ να γίνω MVP στην λίγκα, ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μου, αυτό σίγουρα μου έδωσε κίνητρο και με έκανε να θέλω να γίνω καλύτερος παίκτης. Νομίζω ότι αυτό έγινε πιο έντονο, μετά τον θάνατο του πατέρα μου και έπειτα από την στήριξη που είχα από την οικογένεια μου. Αλλά σίγουρα ο Κόμπι είναι σίγουρα εκείνος που άναψε αυτή την φωτιά».

-Για την σημασία του βραβείου για εκείνον:

«Το βραβείο του MVP δεν έχει να κάνει με αριθμούς και στατιστικά και προφανώς ο Χάρντεν είχε απίστευτους αριθμούς και ο Πολ Τζορτζ το ίδιο, αλλά προφανώς έχει να κάνει με το να κερδίζεις. Είναι να βγαίνεις εκεί έξω με τους συμπαίκτες σου και να κάνεις ότι χρειάζεται για να κερδίσεις. Αυτό κάναμε ως ομάδα. Δημιουργήσαμε σπουδαία ρουτίνα μέσα στην σεζόν και μείναμε σε αυτή και γι' αυτό ήμασταν ικανοί να έχουμε μια ευκαιρία σε κάθε παιχνίδι που παίξαμε και καταφέραμε να κερδίσουμε 60 παιχνίδια».

- Για την οικογένεια του:

«Προφανώς ότι κάνω, πάντα θέλω να έχω την οικογένεια μου κοντά. Ξεκινήσαμε από το... τίποτα ως οικογένεια και θα είμαστε σε κάθε σκηνή που μπορούμε να είμαστε, όλοι μαζί. Το ταξίδι σίγουρα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχουν πολλοί στόχοι που έχω θέσει για τον εαυτό μου και την ομάδα και είμαι ένας τύπος που όποτε θέτω στόχους προσπαθώ να τους πετύχω, δίχως να υπολογίζω το κόστος.

Στο τέλος της ημέρας παραμένω πεινασμένος. Έχω τα παιδιά που με στηρίζουν σε καθημερινή βάση και όσο με στηρίζουν, θα μείνω πεινασμένος και θα κυνηγάω τα όνειρα μου και πάντα θα το κάνω αυτό γιατί η οικογένεια μου θέλει να το κάνω και οι άνθρωποι που με ξέρουν θέλουν να το κάνω».

-Για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια:

«Το μοναδικό πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι οι γονείς μου. Ότι έχουν θυσίαζαν σε καθημερινή βάση. Δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα η σκληρή τους δουλειά και ο τρόπος που μας αγαπούσαν, καταλαβαίνετε. Υπήρχαν στιγμές όταν ήμασταν φτωχοί, που δεν είχαμε λεφτά, αλλά ποτέ δεν μας έλειψε αγάπη. Ποτέ δεν κάναμε εκπτώσεις σε αυτό και πάντα ήμασταν μαζί. Αυτές τις αναμνήσεις έχω και γι' αυτό θέλω να είμαι πάντα καλύτερος. Θέλω να είμαι πρότυπο για τα αδέλφια μου και πάντα προσπαθώ να έχω την φλόγα που με κάνει καλύτερο. Ελπίζω να την κρατήσω για πάντα».

-Για την σεζόν που πέρασε και τί του έμεινε:

«Πολλές είναι οι στιγμές που μου έμειναν από την σεζόν. Νομίζω η πιο ξεχωριστή είναι που ο Κρις Μίντλετον επιλέχθηκε για το All Star Game. Ήμουν χαρούμενος γι' αυτό. Ήταν την ίδια ημέρα που το σταφ επιλέχθηκε και εκείνο και είναι πάντα ωραία να είσαι στο All Star Game, αλλά είναι καλύτερα να έχει μαζί στο προπονητικό σου σταφ και τον συμπαίκτη σου. Πιθανότατα αυτό και όταν περάσαμε τον πρώτο γύρο των πλέι-οφ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags