Facebook Pixel "Ιστορία ο Πεδουλάκης - Θέλει έναν αντι-Γκιστ - Καταδικασμένος Ολυμπιακός - Είναι γίγαντας..."
| 2019-06-26 13:44:00

"Ιστορία ο Πεδουλάκης - Θέλει έναν αντι-Γκιστ - Καταδικασμένος Ολυμπιακός - Είναι γίγαντας..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ιστορία ο Πεδουλάκης - Θέλει έναν αντι-Γκιστ - Καταδικασμένος Ολυμπιακός - Είναι γίγαντας..."

"Απαραίτητος Ντένμον - Καλή επιλογή η ΑΕΚ - Γιατί ήθελε Σλούκα".

Την μπασκετική επικαιρότητα σχολιάζει ο Νίκος Λινάρδος. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για την αποχώρηση Πιτίνο και την έλευση Πεδουλάκη.

Επίσης, αναφέρθηκε σε θέματα ενίσχυσης στο Τριφύλλι, όπως η επιστροφή του Ντένμον, παράλληλα σχολίασε την πρόσληψη Παπαθεοδώρου στην ΑΕΚ, την παραμονή Σλούκα στη Φενέρ, αλλά και τη συγκινητική βράβευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA. 

Πώς σχολιάζετε την αποχώρηση του Ρικ Πιτίνο από τον Παναθηναϊκό και την επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη;

"Η αποχώρηση είναι ένα πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ. Πλήγμα από την άποψη ότι ένας άνθρωπος τόσο πολύ σπουδαίος, που προσπάθησε να αναμορφώσει τον Παναθηναϊκό, για τους δικούς του λόγους αποχώρησε και πήγε στην Αμερική. Ο Παναθηναϊκός τώρα καλείται να πάει στη μετα-Πιτίνο εποχή με ένα δικό του παιδί, έναν άνθρωπο που τον βοήθησε πολύ.

Έχει γράψει ιστορία ως παίκτης και ως προπονητής ο Αργύρης Πεδουλάκης. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη και ιδανικότερη λύση. Είναι ένας προπονητής έμπειρος. Ξέρει καλύτερα απ' όλους τους άλλους τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Είναι άνθρωπος που μπορεί να εμφυσήσει την εμπιστοσύνη και τη διάθεση όλων των καινούριων παικτών που μπορεί να πάρει ο Παναθηναϊκός, για να μπούνε γρήγορα στο κλίμα".

Πού χρειάζεται ενίσχυση το τριφύλλι και πώς βλέπετε την επιστροφή του Ντένμον;

"Ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί ενισχυμένος. Θα παρουσιάσει νέο πρόσωπο. Εξάλλου ο πρόεδρός του είχε εξαγγείλει ότι το μπάτζετ δεν θα αλλάξει με την αποχώρηση του Πιτίνο. Ο Ντένμον είναι μία πολύ καλή επιλογή. Είναι ένας σκόρερ που έλειπε στον Παναθηναϊκό. Δίπλα στον Καλάθη και τους υπόλοιπους παίκτες είναι μία απαραίτητη προσθήκη. Οι υπόλοιπες προσθήκες θα εξαρτηθούν από τι θέλει ο Πεδουλάκης, δηλαδή αν θέλει να παίξει μπάσκετ με προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα ή να πάει σε παίκτες με ποιοτικούς σκόρερς. Ο Παναθηναϊκός ίσως χρειαστεί ένα τεσσαροπεντάρι με δεδομένο ότι ο Γκιστ αρχίζει και μεγαλώνει. Θα κοιτάξει στην αγορά ο Αργύρης για να προσθέσει έναν ψηλό στο ρόστερ".

Πώς βλέπετε τον ερχομό του Παπαθεοδώρου στην ΑΕΚ;

"Με τα προβλήματα που πέρασε στον ΠΑΟΚ, η παρουσία του Παπαθεοδώρου στην ΑΕΚ του δίνει ένα κίνητρο παραπάνω. Έχει στόχους να υλοποιήσει. Θα είναι η πιο τολμηρή του αποστολή στην προπονητική του καριέρα. Είναι αγωνιστής, δουλεύει καλά, έχει αρχές. Νομίζω ότι η ΑΕΚ έκανε καλή επιλογή".

Μεταγραφικά ο Ολυμπιακός πού θέλει ενίσχυση;

"Όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι το σημαντικό για μένα. Όσο καθυστερούν να συμπληρώνονται τα ρόστερ των ομάδων που θα παίζουν στην Basket League, με τη φαινομενική απουσία του Ολυμπιακού αυτό είναι πλήγμα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μπλατ θέλει να ενισχυθεί με την προοπτική να παίξει στην Ευρωλίγκα. Νομίζω ότι αυτό που απαιτείται στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι μία άλλη μεταγραφή. Ο Χρήστος Σταυρόπουλος που ήταν για χρόνια τζένεραλ μάνατζερ αποχώρησε και πήγε στην Αρμάνι Μιλάνο. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει άμεσα να βρει αντικαταστάτη. Είναι ένας άνθρωπος που βοήθησε τον Ολυμπιακό. Στον σχεδιασμό θα βρει λύσεις. Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Ευχής έργον είναι να μετάσχει στο ελληνικό πρωτάθημα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι συνυφασμένοι με το ελληνικό πρωτάθλημα. Ανεβαίνουν και άλλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο Προμηθέας. Θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα".

Για την περίπτωση του Σλούκα που δεν είχε αίσιο τέλος τι έχετε να πείτε;

"Ήταν δύσκολη η επιστροφή του Κώστα. Πίστευαν πολλοί ότι θα γυρίσει στην Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να επιστρέψει. Θέλησε να μείνει στο εξωτερικό όπου έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Ο Κώστας ήταν ιδανική λύση για τον Ολυμπιακό. Ξέρει την ομάδα, θα βοήθαγε στο σκοράρισμα και την οργάνωση σε όλους τους τομείς. Αυτό ήταν μία κίνηση που ο Ολυμπιακός ήθελε να την κάνει με δεδομένο το πόσο υγιής θα γυρίσει ο Σπανούλης. Για να έχει έναν πολύ μεγάλο παίκτη, έτσι όπως είναι ο Βασίλης, στη θέση του".

Όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ, πόσο πιστεύετε, ότι επηρέασαν τον μεν Πιτίνο να παραμείνει στην Ελλάδα, τον δε Σλούκα να επιστρέψει;

"Το πρωτάθλημα είναι στον αέρα και φαίνεται υποβαθμισμένο. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη αγορά στην Ευρώπη. Αυτό μπορεί να μέτρησε και στην απόφαση του Σλούκα και στην απόφαση του Πιτίνο. Επειδή γνωρίζω καλά πως σκέφτονται οι Αμερικανοί προπονητές, νομίζω, ότι ο άνθρωπος αποχώρησε με πολλές δυσάρεστες εμπειρίες. Είδε αποχωρήσεις ομάδων από το πρωτάθλημα, διακοπές αγώνων. Αυτά τα πράγματα δεν είναι συνηθισμένα πέρα από τον Ατλαντικό. Σκέφτηκε να βρει τιμ και να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA. Νομίζω, ότι έχει αρκετά να δώσει ακόμα".

Ποιες εντυπώσεις σας άφησε η βράβευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο;

"Είναι γίγαντας. Η βράβευση του Γιάννη είναι το επιστέγασμα όλης της μεγάλης του βελτίωσης, η οποία φέτος φάνηκε πάρα πολύ μέσα στο παρκέ. Η ωριμότητά του ως κινητήριος μοχλός των Μιλγουόκι Μπακς ήταν αισθητή. Ήταν δίκαιη η βράβευσή του ως MVP. Αυτό βέβαια του δημιουργεί έξτρα κίνητρο για να κρατήσει τον τίτλο και τη νέα σεζόν. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ θετικό και για την εθνική ομάδα". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φήμη-ΣΟΚ για Ολυμπιακό - Αγοράζουν άλλο ΑΦΜ οι Αγγελόπουλοι και μένουν Α1 - Είναι δυνατόν;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags