Facebook Pixel Χαμός στον όμιλο της Εθνικής - Οι Νεοζηλανδοί έκαναν την έκπληξη και... βλέπουν πρόκριση!
| 2019-09-03 13:35:00

Χαμός στον όμιλο της Εθνικής - Οι Νεοζηλανδοί έκαναν την έκπληξη και... βλέπουν πρόκριση!

Sportdog Team
Χαμός στον όμιλο της Εθνικής - Οι Νεοζηλανδοί έκαναν την έκπληξη και... βλέπουν πρόκριση!

Νίκησαν το Μαυροβούνιο με 93-83 και έβαλαν... φωτιά στον όμιλο.

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και το... πήρε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο. Η Νέα Ζηλανδία ήταν ανώτερη, πάλεψε για κάθε μπάλα και με ηγέτη τον εξαιρετικό Κόρι Ουέμπστερ (25 πόντοι με 6/8 τρίποντα) κέρδισε το Μαυροβούνιο με 93-83, ανακτώντας έτσι τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση!

Για να συμβεί αυτό, η ομάδα της Ωκεανίας θα... περιμένει ήττα της Βραζιλίας από την Ελλάδα (15:00) και θα παλέψει για την πρόκριση στο ματς με την «γαλανόλευκη», που δεν θα βρει σίγουρα αδιάφορο αντίπαλο απέναντί της.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ελπίδες, έστω και πιο λίγες, έχουν οι Μαυροβούνιοι, οι οποίοι με νίκη επί της Βραζιλίας στο επόμενο ματς μπορούν να δημιουργήσουν... τριπλή ισοβαθμία στο 1-2 με την «Σελεσάο» και τη Νέα Ζηλανδία! 

Βέβαια αυτά είναι σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, όμως είναι δεδομένο πως ο όμιλος πήρε... φωτιά!

Στο καθαρά αγωνιστικό, η Νέα Ζηλανδία ξεκίνησε καλύτερα το ματς και βασίστηκε σε δύο κεντρικούς άξονες: Η ζώνη και το δίδυμο των Φότου - Ουέμπστερ επέτρεψε στην ομάδα της Ωκεανίας να προηγηθεί με 31-26 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη, αφού η κακή κυκλοφορία του Μαυροβουνίου, οι άσχημες επιλογές και η... απουσία του Νίκολα Βούτσεβιτς αύξησε την διαφορά στους εννιά πόντους (44-53).

Ο σταρ τη ομάδας του Ζβέζνταν Μίτροβιτς - που αποβλήθηκε πριν το τέλος του πρώτου μέρους - ενεργοποιήθηκε στη συνέχεια και το Μαυροβούνιο έκανε... αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να μειώσει στον πόντο (65-66, 30') και να δημιουργήσει συνθήκες ντέρμπι για τη συνέχεια.

Οι Βαλκάνιοι πέρασαν μάλιστα μπροστά (67-66), όμως η Νέα Ζηλανδία απάντησε με μεγάλα σουτ του Ουέμπστερ και ανέκτησε ξανά προβάδισμα οκτώ πόντων στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου (67-75, 33'). Κάπου εκεί... τελείωσε και το ματς, αφού η ομάδα της Ωκεανίας κράτησε τα ηνία της αναμέτρησης μέχρι το 93-83.

Δεκάλεπτα: 26-31, 44-53, 65-66, 83-93

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags