Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Δεν φταίει ο Σκουρτόπουλος, αλλά η Ομοσπονδία - Θα πουν στον Γιάννη να μην ξαναέρθει..."
| 2019-09-09 21:36:00

"Δεν φταίει ο Σκουρτόπουλος, αλλά η Ομοσπονδία - Θα πουν στον Γιάννη να μην ξαναέρθει..."

Sportdog Team
"Δεν φταίει ο Σκουρτόπουλος, αλλά η Ομοσπονδία - Θα πουν στον Γιάννη να μην ξαναέρθει..."

Τρομερές ατάκες για την αποτυχία της Εθνικής στην Κίνα.

Εθνική Ελλάδας: Η Ομοσπονδία και όχι ο προπονητής ευθύνονται για την εικόνα της Εθνικής σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο Metropolis 95.5.

Ο βετεράνος παίκτης του Ηρακλή υποστήριξε ότι δεν υπήρχε το κατάλληλο σχήμα για να εκμεταλλευτούμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τόνισε ότι θα πρέπει ως Ομοσπονδία να αποδείξουμε ότι σκεφτόμαστε και την προστασία και την ανάδειξη του,

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Εθνική: «Τα σημάδια των προβλημάτων φάνηκαν από τα φιλικά. Έβλεπα ένα πρόβλημα ανάπτυξης όσον αφορά τον καλύτερο τρόπο εκμετάλλευσης του Αντετοκούνμπο. Είναι ένας παίκτης χώρου και χρειάζεται χώρο κοντά στο καλάθι. Δεν έβλεπα μέσα από το σύστημα την κατάλληλη κίνηση και τα απαραίτητα σχήματα για αυτό το σκοπό.

Δε θεωρώ ότι η ομάδα έπαιζε το σύγχρονο μπάσκετ που παίζει η Σερβία ή άλλες ομάδες. Δώσανε όλοι τον καλύτερο τους εαυτό με αυταπάρνηση απλά νομίζω ότι και μια φεράρι να έχεις εάν δε βρεις τον κατάλληλο δρόμο για να την τρέξεις θα μείνει στα 50. 

Είναι θέμα προπονητή να αναπτύξει ένα μοντέρνο σχήμα μπάσκετ σε μια ταλαντούχα ομάδα όπως αυτή αλλά το θέμα είναι ότι ο καθένας στο ρόλο του έχει κάποιες δυνατότητες. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα παίκτη της Β Εθνικής να παίξει στην Εθνική ομάδα. Μπορεί να είναι ταλαντούχος αλλά χρειάζεται ακόμη χρόνο για να μπορέσει να ανταποκριθεί. Όταν έχει μια τέτοια ομάδα ταλαντούχα θα πρέπει να υπάρχει και ο αντίστοιχος προπονητής. Αυτές τις αποφάσεις τις παίρνει η Ομοσπονδία όμως. Για μένα φταίει η Ομοσπονδία και όχι ο προπονητής».

Για τον Αντετοκούνμπο: «Ένα παίκτη αυτού του μεγέθους θα πρέπει να τον συνοδεύουν και οι κατάλληλες επενδύσεις. Δεν μπορεί οι Μπακς να του χορηγούν όλη την υποστήριξη που χρειάζεται για να έχουν αποτέλεσμα και η Ομοσπονδία να μην έχει το σκεπτικό να κάνει αυτή την επένδυση. Γιατί δηλαδή να χαλάσει το καλοκαίρι του και να διακινδυνεύσει την υγεία του;

Γύρω από αυτούς τους παίκτες υπάρχει μια ομάδα που παίρνει αποφάσεις. Δε νομίζω ότι ο Αντετοκούνμπο θα πει δε θέλω να έρθω αλλά εμμέσως θα του το απαγορεύσουν αυτοί που είναι γύρω του. Θα πρέπει λοιπόν να τους αποδείξουμε ότι θέλουμε να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τον παίκτη αυτό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags