Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: "Μπαρτζώκας ή Ιτούδης για Εθνική - Καλύτερα Μπουρούσης από Όγκαστ"
| 2019-09-10 11:46:00

"Μπαρτζώκας και Ιτούδης για Εθνική - Τι θα έκανα με Γιάννη - Καλύτερα Μπουρούσης παρά Όγκαστ"

του Γιώργου Κτενά
"Μπαρτζώκας και Ιτούδης για Εθνική - Τι θα έκανα με Γιάννη - Καλύτερα Μπουρούσης παρά Όγκαστ"

"Κεραυνοί" Νίκου Παύλου στο sportdog. "Αυτό είναι το πρόβλημα".

"Κεραυνούς" έριξε μέσω του sportdog ο Νίκος Παύλου για την Εθνική ομάδα μπάσκετ και τον τρόπο που λειτουργεί η ομοσπονδία, μετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Παγκόσμιου.

Ο γνωστός μπασκετάνθρωπος, που έχει πάνω από 45 χρόνια μέσα στο άθλημα, αναφέρθηκε στον επόμενο προπονητή που πρέπει να έχει η Εθνική, στο πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά και στο γεγονός ότι έφτασε η στιγμή να αλλάξει η διοίκηση της ομοσπονδίας.

"Μπαρτζώκας και Ιτούδης"

"Είχα μιλήσει από την αρχή για το θέμα του προπονητή, αν και δεν μπορούμε να ρίξουμε όλες τις ευθύνες στον Σκουρτόπουλο. Αλλά αν είχε ευαισθησία δεν θα έπρεπε να αναλάβει. Καλά οδήγησε την Εθνική στο πρώτο κομμάτι, αλλά το βάρος από εκεί και πέρα δεν θα μπορούσε να το αντέξει. Έχω 45 χρόνια στο μπάσκετ, καταλαβαίνω ότι δεν ήταν έτοιμος για να παίξει παιχνίδι. Οι προπονητές πρέπει να είναι μέσα στο ζουμί, να δουλεύουν. Δεν μπορεί να είναι part time ο προπονητής της Εθνικής", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Ν. Παύλου και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τον διάδοχο του Θανάση Σκουρτόπουλου:

"Μπαρτζώκας, Ιτούδης, όλα αυτά τα παιδιά είναι ικανοί και αρεστοί από τον κόσμο, έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν. Αυτοί ας είναι part time στην Εθνική, γιατί δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο το υπόλοιπο διάστημα. Εγώ αν ήμουν στην ομοσπονδία, με αυτούς τους παίκτες ειδικά που είχαμε, θα είχα φτιάξει Εθνική προπονητών. Με Πεδουλάκη, Γιαννακάκη, όλοι να έχουν ένα πόστο κάπου για να βοηθήσουν. Οι Σκουρτόπουλος και Ελευθεριάδης δεν έχουν δουλέψει πουθενά. Δεν είναι τυχαίο ότι απαρτίζεται το τεχνικό τιμ της Εθνικής με προπονητές που είναι αποτυχημένοι όπου κι αν δούλεψαν. Ο Μίσσας για παράδειγμα, που ήταν πριν από τον Σκουρτόπουλο, ήταν 12 χρόνια στη Χαλκίδα, με καλό υλικό, και δεν μπορούσε να την ανεβάσει".



"Καλύτερα Μπουρούσης παρά Όγκαστ"

Υπάρχει έντονη συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ενός παίκτη που προκαλεί τρόμο το όνομά του στους αντιπάλους.

"Υπήρχαν plays για να αρχίσουν και να τελειώσουν στον Αντετοκούνμπο, αλλά όταν υπάρχουν 2-3 παίκτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να μην είναι κολλημένοι όλοι πάνω του. Έπρεπε να έδινε καλύτερους χώρους σε όλους. Νομίζω ότι εκεί έπρεπε να αλλάξει την τακτική του. Αλλά δεν υπήρχαν πάσες. Ήταν πολύ συγκεκριμένο το παιχνίδι μας, πολύ στημένο. Κι αν προσέξατε κάποιες δηλώσεις από Τσέχους, είπαν ότι ήταν κλεισμένη η ομάδα όταν έπαιζε ο Αντετοκούνμπο, αυτό δείχνει γιατί είχαν κολλήσει όλοι".

Πώς θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στην Εθνική; Να συνεχίσουν παιδιά όπως ο Μπουρούσης και ο Πρίντεζης; Το νέο αίμα που έρχεται, Όγκαστ, Μήτογλου κ.α., πώς σας φαίνεται;

"Σε όλα αυτά τα παιδιά βγάζω το καπέλο. Ο Μπουρούσης δεν έχει λείψει ποτέ, είναι πάντα μέσα στην πρώτη γραμμή. Δεν θα έδιωχναν κανέναν από αυτούς, θα άλλαζα την νοοτροπία της ομάδας. Μακάρι αυτά τα παιδιά που έρχονται να είναι καλύτερα, αλλά δεν πιστεύω ότι ο Όγκαστ είναι καλύτερος από τον Μπουρούση. Πρέπει να αλλάξει δομή η ομοσπονδία, όχι να αλλάξουν οι παίκτες. Παιδάκι ήμουν και έχω μεγαλώσει και είναι ακόμα τα ίδια πρόσωπα. Διοικούν συγκεκριμένοι άνθρωποι όλο το χώρο, με αρεστές επιλογές και όχι με τους καλύτερους. Τα παιδιά είναι μια χαρά, η ομοσπονδία είναι το πρόβλημα. Μπράβο στα παιδιά που παίζουν και αφιερώνουν τον χρόνο τους στην Εθνική, αυτοί το αξίζουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Σεισμός" στην Εθνική με τις δηλώσεις Σλούκα - Ατάκες-φωτιά, ποιον "κάρφωσε" - Ξέσπασμα για Γιάννη!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags