Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίθανη ατάκα Ιτούδη για Εθνική: "Η Ελλάδα πρέπει να δείξει υπομονή - Τεράστια εμπειρία ο..."
| 2019-09-19 13:56:00

Απίθανη ατάκα Ιτούδη για Εθνική: "Η Ελλάδα πρέπει να δείξει υπομονή - Τεράστια εμπειρία ο..."

Sportdog Team
Απίθανη ατάκα Ιτούδη για Εθνική: "Η Ελλάδα πρέπει να δείξει υπομονή - Τεράστια εμπειρία ο..."

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής.

Εθνική Ελλάδας: Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τόνισε πως ήταν για εκείνον μια δυσάρεστη έκπληξη η πορεία της Γαλανόλευκης.

Επιπλέον τόνισε πως πρέπει να δείξει υπομονή η Ελλάδα και να πάρει το αποτέλεσμα ως μία νέα εμπειρία.

Τέλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Κουφό που αποτελεί το... νέο αίμα για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Ο πρώτος στόχος είναι να γίνουμε ομάδα. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Επειδή η προηγούμενη ομλάδα με όσους παίκτες έφυγαν, πέρασαν από δύσκολες στιγμές, αντιμετώπισαν δυσκολίες και κακές στιγμές, ήττες και νίκες. Για πέντε χρόνια το πρόγραμμά μας έκανε καλή πρόοδο. Νομίζω καταφέραμε αρκετά."

Για τον Κουφό: "Δεν νομίζω ότι ο Κώστας Κουφός δεν έχει έμπειρία στην Ευρώπη, διότι έπαιξε με την Εθνική Ελλάδας. Αρκετές φορές, τόσο σε νεαρή ηλικία όσο και στην ομάδα των Ανδρών. Το πρόβλήμα, αν θεωρείται τέτοιο, είναι το πόση προπόνηση έχει κάνει ο ίδιος και ο Ρον Μπέικερ με τις ομάδες τους πρόσφατα. Ο Κουφός παίζει στο ΝΒΑ 11 χρόνια, συνεπώς έχει τεράστια εμπειρία. Ο Μπέικερ από την άλλη έκανε επέμβαση στον ώμο και δεν έχει προπονηθεί από τον Φεβρουάριο. Κάναμε προπόνηση 5 εναντίον 5 στην Μόσχα και μου είπε "Κόουτς, δεν έχω κάνει τέτοια προπόνηση για 2 χρόνια!" Στο ΝΒΑ δεν είχαν αρκετό χρόνο λόγο των αγώνων και του φορτωμένου προγράμματος".

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Γενικά, είχαμε αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις. Για παράδειγμα η Ελλάδα πήγε στο τουρνουά με την καλύτερη δυνατή ομάδα και τον ΜVP του ΝΒΑ. Κέρδιζαν το ματς με την Βραζιλία, αλλά μία βολή, μία παρέμβαση και τα πάντα άλλαξαν. Αυτό είναι το μπάσκετ. Ξέρουμε ότι στο Παγκόσιο Κύπελλο ένας αγώνα μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Η Ελλαδα πρέπει να δείξει υπομονή, να πάρει το αποτέλεσμα ως μία νέα εμπειρία. Και να προσπαθήσει, όπως η Ρωσία, να το αξιοποιήσει στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags