Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Τζέιμς Γκιστ αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι σκέφτηκε να πιάσει Λιμάνι
| 2019-10-02 05:41:00

Αποκάλυψη-"βόμβα" από Γκιστ: "Με ήθελε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι"! Ήταν θετικός - Γιατί δεν πήγε

Sportdog Team
Αποκάλυψη-"βόμβα" από Γκιστ: "Με ήθελε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι"! Ήταν θετικός - Γιατί δεν πήγε

Ο Αμερικανός άσος έχει συνδέσει το όνομά του με τον Παναθηναϊκό!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Τζέιμς Γκιστ αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι σκέφτηκε να πιάσει Λιμάνι.

Ο Αμερικανός άσος παραχώρησε συνέντευξη στο sdna και, μεταξύ άλλων, σχολίασε για το ενδιαφέρον που υπήρχε από τους Ερυθρόλευκους το περασμένο καλοκαίρι:

- Όσο είχες αυτόν τον εκνευρισμό ή αυτην την πικρία, αν ο Ολυμπιακός σε προσέγγιζε τι θα σκεφτόσουν; Τι θα έκανες; Θα τους έλεγες «όχι» χωρίς σκέψη ή θα το σκεφτόσουν, ως επαγγελματίας;

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Θα σου πω ότι σκέφτηκα να πάω στον Ολυμπιακό. Αυτό δεν είχε να κάνει με τον Παναθηναϊκό ή με το μπάσκετ. Είχε έρθει αυτή η προοπτικη, αλλά δεν ήμουν έτοιμος να αποφασίσω». 

- Σου κατέθεσε επίσημη πρόταση ο Ολυμπιακός;

«Όχι δεν μου έκανε πρόταση, όμως έδειξε ενδιαφέρον. Δεν κατέθεσε πρόταση. Η ερώτηση είχε να κάνει με το αν θα το σκεφτόμουν, αν θα σκεφτόμουν να κάνω αυτή την μετακίνηση. Σου ξαναλέω, δεν είχε να κάνει με το μπάσκετ. Ήταν ένα θέμα που αφορούσε την οικογένειά μου. Ο κόσμος δεν ξέρει πως πήρα την κηδεμονία της κόρης μου μέσω δικαστηρίου. Αυτό έγινε όταν ο Ιβάνοβιτς ήταν στον Παναθηναϊκό, γι' αυτό και είχα αργήσει να ενσωματωθώ στην προετοιμασία. Είχα δικαστήρια στις ΗΠΑ με την μητέρα της κόρης μου. Η κόρη μου είναι σε μια ειδική κατάσταση. Λόγω αυτής της κατάστασης, η Αθήνα ήταν το ιδανικό μέρος για εμένα. Τα είχαμε όλα τακτοποιημένα για εκείνη, ώστε να είναι πετυχημένη, να πηγαίνει σχολείο, να κάνει τις θεραπείες της. Δεν θα πήγαινα σε άλλη ομάδα, αν δεν ήμουν σίγουρος πως η κόρη μου θα έχει την ίδια βοήθεια. Δεν θα πήγαινα στον Ερυθρό Αστέρα, αν δεν ήμουν σίγουρος πως θα τα βρούμε όλα αυτά στο Βελιγράδι. Δεν θα πήγαινα στην Ισπανία, δεν θα πήγαινα πουθενά. Ήξερα πως μπορώ να τα βρω αυτά στην Αθήνα.

Ο Παναθηναϊκός δεν με ήθελε, ο Ολυμπιακός είπε ότι με ήθελε. ΟΚ, ναι, θα το σκεφτώ, γιατί η απόφασή μου δεν έχει να κάνει το μπάσκετ, αλλά με τη ζωή μου. Οι οπαδοί μπορεί να νευρίαζαν. Όμως, σου ξαναλέω, αυτό δεν θα είχε να κάνει με το μπάσκετ ή τον Παναθηναϊκό. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση για την οικογένειά μου».

- Τελικά, γιατί απέρριψες τον Ολυμπιακό;

«Θα έλεγα πως κατά κάποιον τρόπο εκείνοι με απέρριψαν, γιατί δεν ήμουν έτοιμος να αποφασίσω. Εκείνη την περίοδο έμαθα πως δεν θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό. Δεν ανέβασα τίποτα για την αποχώρησή μου, δεν δέχτηκα να παραχωρήσω συνεντεύξεις. Ήθελα να συγκεντρωθώ στο πού θα πάω μαζί με την οικογένειά μου. Σου είπα, αγόρασα και ένα σπίτι στις ΗΠΑ. Η προσοχή μου ήταν στραμμένη αλλού. Ήθελα να είμαι σίγουρος πως η μετακόμισή μου σε μια άλλη χώρα δεν θα επηρέαζε τη σχέση μου με την κόρη μου και το γεγονός πως ζει μαζί μου. Αυτό ο κόσμος δεν το ξέρει, δεν τον αφορά, αλλά εγώ έπρεπε να το σκεφτώ. Γι' αυτό δεν με ενδιέφερε τι γινόταν με τον Τύπο ή κάτι άλλο. Με ενδιέφερε η οικογένειά μου και η προσωπική μου ζωή. Δεν ήμουν έτοιμος να πάρω την απόφασή μου και ο Ολυμπιακός προχώρησε. Το καταλαβαίνω, το σέβομαι.

Εν τέλει, βρήκα την λύση. Πήγα στο Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα. Είμαι ακόμα στο ίδιο καράβι, στην ίδια κατάσταση. Ο Ερυθρός Αστέρας και οι οπαδοί του με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Ήταν μια εξαιρετική μετακίνηση για εμένα και την οικογένειά μου. Είμαι ευγνώμων και ανυπομονώ για τη συνέχεια».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags