Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Ένσταση για Φριντέτ, πού ήταν ο Παππάς; - Έγινε Πιτίνο με Μήτογλου"
| 2019-10-18 13:46:00

"Ένσταση για Φριντέτ - Πού ήταν ο Παππάς; - Έγινε Πιτίνο με Μήτογλου - Είμαι κάθετος για Πεδουλάκη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ένσταση για Φριντέτ - Πού ήταν ο Παππάς; - Έγινε Πιτίνο με Μήτογλου - Είμαι κάθετος για Πεδουλάκη"

"Χωρίς Ουάιλι... - Καλώς την πήρε ο Καλάθης". Έξω απ' τα δόντια!

Ο Παναθηναϊκός για δεύτερη συνεχόμενη φορά απώλεσε προβάδισμα 7 πόντων και ηττήθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο με 79-78 όπως την προηγούμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκα, στη Γαλλία. 

"Το τέλος ειδικά ήταν καρμπόν με αυτό στο ματς με τη Βιλερμπάν", σχολιάζει ο Νίκος Λινάρδος. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο sportdog για την εικόνα του Τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ, στάθηκε στην αστοχία των "πρασίνων" έξω από τα 6,75 και επεσήμανε την αμυντική δυσλειτουργία που είχε με την παρουσία των Φριντέτ, Τόμας και Ράις.

Παράλληλα, εξήρε την παρουσία του Oυάιλι. "Κράτησε τον Παναθηναϊκό με τα επιθετικά του ριμπάουντ", τόνισε και υποστήριξε ότι το κέρδος της ελληνικής ομάδας σε αυτό το παιχνίδι ήταν ο Μήτογλου.

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Πανιωνίου δήλωσε τη στήριξή του στον Αργύρη Πεδουλάκη και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός έχει το χρόνο να διορθώσει την κατάσταση στη διοργάνωση.

Γίνεται λόγος για το γεγονός ότι πήρε την τελευταία επίθεση ο Καλάθης ενώ ο Παναθηναϊκός απέκτησε φέτος έναν καλό σουτέρ, όπως ο Φριντέτ. Ποια είναι η γνώμη σας;

"Ο Φριντέτ δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Η δικαιολογία είναι ότι δεν τον έβαλε μέσα, επειδή έπαιζε ο Μίτσοφ στο 3. Το θέμα είναι ότι έπαιζε ο Ράις, τον οποίο θα μπορούσε να δοκιμάσει στη θέση του και να έβαζε ξανά τον Φριντέτ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αυτή είναι η δικιά μου ένσταση. Από την άλλη μεριά όμως η Αρμάνι ήταν σε πολύ καλή ημέρα. Της βγήκαν τα τρίποντα. Είχε μεγάλη ευστοχία έξω από τα 6,75 (14/26). Σουτάραν όλοι τρίποντα. Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός είχε πολύ άγχος. Ειδικά τα ξερμακάριστα σουτ δεν μπήκαν. Κρατήθηκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι από τα επιθετικά ριμπάουντ του Ουάιλι, ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός (8/9 δίποντα, 1/1 βολή, 7 ριμπάουντ). Ανανέωσε κατοχές και σκόραρε. Αν δεν είχε τα επιθετικά ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός θα είχε τεράστιο πρόβλημα στο 5-5".

Αναφερθήκατε στο άγχος. Θεωρείτε ότι αυτό προήλθε λόγω της ήττας από τη Βιλερμπάν;

"Ναι, πιστεύω, ότι το άγχος υπήρχε και φάνηκε από τις δηλώσεις όλη την εβδομάδα. Ο Παναθηναϊκός πήγαινε για να νικήσει την Αρμάνι, γιατί η ήττα από τη Βιλερμπάν δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Την Πέμπτη έχασε από την Μπάγερν εύκολα. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει την Αρμάνι και αυτό το «έπρεπε» έδωσε βάρος στους παίκτες. Δεν ξέρω γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Παππάς, ο οποίος ήταν στον πάγκο. Ίσως θα μπορούσε να δώσει κάποιες βοήθειες, αλλά δεν ξέρουμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Από εκεί και πέρα όμως ο Παναθηναϊκός με τέτοια αστοχία που είχε, δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις. Μην υποτιμάμε όμως και την Αρμάνι. Είναι μία πολύ καλή ομάδα με έναν τεράστιο προπονητή στον πάγκο και είχε μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα. Με 3/20 που είχε ο Παναθηναϊκός δεν μπορώ να πω, ότι φταίει ο Πεδουλάκης. Ο προπονητής φταίει αν έχει κακή τακτική. Στην τελευταία επίθεση καλώς την πήρε ο Καλάθης. Γιατί όντως σε εκείνο το διάστημα, εκτός από ένα άστοχο σουτ που έκανε, μετά από συνεχόμενα καλάθια, ήταν ο πιο σωστός. Η επίθεση ήταν αρκετά καλή στο τέλος. Έφτασε κοντά στο καλάθι, έκανε το σουτ και δεν μπήκε. Στη Βιλερμπάν η τελευταία επίθεση δεν ήταν καλή".

Ο Παναθηναϊκός υστερούσε αμυντικά, ειδικά με τον Τόμας στο παρκέ. Πώς το εξηγείτε αυτό;

"Ο Τόμας είχε πολύ αργά πόδια σε σχέση με τον αντίστοιχο αντίπαλό του. Τον σημάδεψαν. Δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός, όπως ο Φτιντέτ και ο Ράις. Όταν αυτοί οι παίκτες δεν είναι καλοί στην επίθεση, το να κρατιούνται στο παιχνίδι μόνο και μόνο για να βάλουν ένα σουτ, νομίζω είναι άσχημο. Στην άμυνα δεν είναι αποτελεσματικοί. Άρα θα πρέπει να ψάξει ο Παναθηναϊκός κάποιες άλλες λύσεις, όταν δεν είναι σε καλή μέρα οι σκόρερς του, οι τρεις αυτοί παίκτες που υστερούν αμυντικά. Έχει παίκτες που μπορεί να τους χρησιμοποιήσει. Το κέρδος από αυτό το παιχνίδι είναι ο Μήτογλου. Ο Αργύρης τον χρησιμοποίησε όπως ο Πιτίνο. Ο Παπαγιάννης ξεκίνησε σχετικά καλά, μετά εκτέθηκε".

Πώς σχολιάζετε την αυστηρή κριτική που δέχεται ο Πεδουλάκης;

"Εγώ είμαι κάθετος για τον Αργύρη Πεδουλάκη. Στις ήττες η ευθύνων είναι όλων. Πάντα όμως στην Ελλάδα και στα ομαδικά σπορ το πρόβλημα είναι ο προπονητής. Αυτός δέχεται τα πυρά. Πείτε ότι ο Πεδουλάκης δεν έχει το ειδικό βάρος του Πιτίνο, ποιος άλλος είναι ελεύθερος ή ποιος άλλος προπονητής είναι καλύτερος από τον Αργύρη για να έρθει να πάρει αυτόν τον Παναθηναϊκό; Αν αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ο Πιτίνο, δεν υπάρχει ένα τέτοιο μεγάλο όνομα, γιατί να μπαίνουμε σε αυτήν τη διαδικασία. Ξεκίνησε άσχημα στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, νομίζω έχει τον χρόνο για να το διορθώσει. Το θέμα είναι αν ψυχολογικά δεν μπορεί να ανακάμψει με την παρουσία αυτού του προπονητή για να πάμε σε αλλαγή προπονητή. Εγώ στηρίζω τον Αργύρη Πεδουλάκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος Πεδουλάκης; Αυτός κάνει όλο το πρόβλημα - "Πέσιμο" σε top όνομα - "Είναι κατάρα στην άμυνα"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags