Facebook Pixel Τάιλερ Ντόρσεϊ: Θέλει να παίξει στην Εθνική
| 2019-11-02 12:07:00

Αποκάλυψη Ντόρσεϊ για το μέλλον του μετά τη σούπερ εμφάνιση με Ολυμπιακό: "Θέλω να παίξω στην..."!

Sportdog Team
Αποκάλυψη Ντόρσεϊ για το μέλλον του μετά τη σούπερ εμφάνιση με Ολυμπιακό: "Θέλω να παίξω στην..."!

Τι σχολίασε σε δηλώσεις του.

Τάιλερ Ντόρσεϊ: Δεν ήρθε στην Ελλάδα στην προετοιμασία της εθνικής το καλοκαίρι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ήρθε ως παίκτης της Μακάμπι και «βομβάρδισε» με τρίποντα τον Ολυμπιακό (65-90), το βράδυ της Παρασκευής (1/11). Ο Ντόρσεϊ ήταν ο MVP της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 19 πόντους (4/6 τρίποντα) και 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Στην πρώτη σεζόν στην καριέρα του στην Ευρώπη, ο Ντόρσεϊ μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την προσαρμογή του, αλλά και τους λόγους που δεν συμμετείχε με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Έδωσε και μία υπόσχεση για το ερχόμενο καλοκαίρι: «Αν πάνε όλα καλά με το πρόγραμμά μου, θέλω οπωσδήποτε να αγωνιστώ με την εθνική στο Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά.

Να προσπαθήσω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς και να έχω αυτή την ευκαιρία. Είναι ευκαιρία που σου παρουσιάζεται μία φορά στη ζωή σου να αγωνίζεσαι σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να διεκδικείς μετάλλιο».

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τάιλερ Ντόρσεϊ στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

-Η νίκη επί του Ολυμπιακού ήρθε γιατί ήσασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι ή επειδή μπήκαν τα τρίποντα (13/28);

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Ήμασταν προετοιμασμένοι, πετύχαμε και πολλά τρίποντα. Σίγουρα μας βγήκαν τα σουτ, αλλά πιστεύω πως στο δεύτερο μέρος ήταν η άμυνά μας που μας βοήθησε. Τους «κλειδώσαμε». Κάναμε τόσα πολλά στοπ που μας οδήγησαν σε εύκολα καλάθια και αιφνιδιασμούς».

-Πιστεύεις ότι την ίδια ώρα, δεν λειτούργησε και η άμυνα του Ολυμπιακού απέναντί σας;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος. Ήταν η δική μας άμυνα μετά το ημίχρονο που άλλαξε την εικόνα. Είναι δύσκολο να βρεις ρόλους όταν σε πιέζουν τόσο».

-Πώς είναι η μέχρι στιγμής εμπειρία σου από την Μακάμπι;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Λατρεύω την πόλη, τους φιλάθλους. Θέλω να συνεχίσουμε να παίζουμε τόσο καλά και να διατηρήσουμε το momentum μέχρι την επόμενη εβδομάδα».

-Πώς θα περιέγραφες τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ως προπονητή;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Είναι ένας προπονητής με έμφαση στην ένταση και την άμυνα. Δουλεύει πολύ και θέλει να έχει προετοιμάσει κάθε λεπτομέρεια».

-Ήθελα να ακούσω και από εσένα τον ίδιο τους λόγους που δεν ακολούθησες την προετοιμασία της εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Ήθελα να βρω ομάδα στο ΝΒΑ. Δυστυχώς δεν δούλεψε με το timing. Έπρεπε να βρω πρώτα ένα «σπίτι» για τον επόμενο χρόνο και δυστυχώς ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος με τα πλάνα μου ως προς την εθνική Ελλάδας». 

-Παρακολούθησες τα παιχνίδια των Ελλήνων διεθνών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Παρακολούθησα τα περισσότερα παιχνίδια της εθνικής. Ταξίδευα διαρκώς εκείνη την εποχή λόγω preseason, αλλά όποτε μπόρεσα, είδα τα παιχνίδια της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

-Να σε περιμένει η εθνική Ελλάδας στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά το καλοκαίρι;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Σίγουρα! Αν πάνε όλα καλά με το πρόγραμμά μου, θέλω οπωσδήποτε να αγωνιστώ με την εθνική στο Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά. Να προσπαθήσω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς και να έχω αυτή την ευκαιρία. Είναι ευκαιρία που σου παρουσιάζεται μία φορά στη ζωή σου να αγωνίζεσαι σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να διεκδικείς μετάλλιο».

-Πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστείς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχοντας αγωνιστεί όλη τη ζωή σου στις ΗΠΑ;

ΝΤΟΡΣΕΪ: «Είναι ένα τελείως διαφορετικό μπάσκετ. Χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς. Όσο πιο γρήγορα μάθεις τις λεπτομέρειες, τόσο το καλύτερο. Είναι τα μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά. Μου παίρνει κι εμένα χρόνο. Αυτά θα σε βοηθήσουν να κάνεις ένα καλό παιχνίδι και να έχεις έναν σημαντικό ρόλο στην ομάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags