Facebook Pixel Ατακάρες Γιατρά για Παναθηναϊκό
| 2019-11-12 16:04:00

Ατακάρες Γιατρά για τη νίκη με Παναθηναϊκό, κουβέντα για ΑΕΚ-Ολυμπιακό – Τρελή δίψα στον Προμηθέα

Sportdog Team
Ατακάρες Γιατρά για τη νίκη με Παναθηναϊκό, κουβέντα για ΑΕΚ-Ολυμπιακό – Τρελή δίψα στον Προμηθέα

Είναι μεγάλοι οι στόχοι αναφέρει ο προπονητής του πατρινού συλλόγου.

Σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του Προμηθέα χαρακτήρισε τη νίκη-πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο μπάσκετ, ο Μάκης Γιατράς.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο Έλληνας τεχνικός της πατρινής ομάδας χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη επί των «πράσινων», ενώ μίλησε και για τους επόμενους στόχους που είναι να πορευτεί ο Προμηθέας βήμα-βήμα μέχρι να φτάσει στην Ευρωλίγκα. Επιπλέον μίλησε για την επιλογή να αγωνιστούν στο Eurocup, όπου έχουν μια καλή πορεία, ενώ σχολίασε και το αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Μονακό, στη Γαλλία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάκη Γιατρά:

Για την αυριανή αντίπαλο του Προμηθέα στο Eurocup, Μονακό: «Είναι μια ομάδα που μας κέρδισε στην Πάτρα. Χάναμε με μεγάλη διαφορά, προσπαθήσαμε, φτάσαμε κοντά στο να το γυρίσουμε, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Να είμαστε υγιείς και θα παλέψουμε για το καλύτερο σε αυτό το παιχνίδι. Είναι μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας. Πολύ γεμάτη».

Για τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο: «Νομίζω το παιχνίδι της Κυριακής το έχουμε αφήσει πίσω κι έτσι πρέπει να κάνουμε γιατί τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα. Ήταν μια μεγάλη νίκη, γέμισε το γήπεδο, μπήκε στην εξίσωση ο κόσμος, χάρηκε, μας έδωσε ενέργεια. Ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και κερδίσαμε δίκαια. Τώρα το αφήνουμε πίσω και κοιτάμε μπροστά. Έχουμε δύσκολα ματς».

Για την προετοιμασία που είχε κάνει για αυτό το παιχνίδι: «Τα παιχνίδια που παίζεις με ομάδες τέτοιου επιπέδου είναι πάρα πολύ δύσκολα. Μπορεί να φαίνονται εύκολα στην τηλεόραση. Αν κάτι σου στραβώσει μπορεί το παιχνίδι να ξεφύγει. Όμως ο Προμηθέας είναι μια ομάδα με φιλοδοξίες. Δεν αρκεί, όμως, σε τέτοια παιχνίδια να παίξεις καλά, πρέπει και ο αντίπαλος να μην βρεθεί σε καλή μέρα. Ο ΠΑΟ δεν ήταν καλός επιθετικά».

Για το τι είπε στους παίκτες πριν το παιχνίδι: «Να χαρούμε το παιχνίδι. Έτσι κάνουμε κάθε φορά. Ήταν ένα παιχνίδι νοκ-άουτ, χωρίς αύριο. Το πρώτο που τους είπα είναι ότι πρέπει να κερδίσουμε στην ενέργεια. Τα δώσαμε, όλα παλέψαμε για κάθε μπάλα. Ήμασταν σε καλή μέρα, είχαμε διάθεση, πάθος, το γήπεδο ήταν γεμάτο. Σε τέτοια παιχνίδια η τακτική δεν παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο νομίζω».

Για το αν είναι η πιο μεγάλη στιγμή για τον Προμηθέα: «Ήταν η μεγαλύτερη νίκη στη σύγχρονη ιστορία του Προμηθέα, όπως είπα και στη συνέντευξη Τύπου. Έχει να κάνει και με τον ποιον παίζεις. Και με την ΑΕΚ πέρυσι στους ημιτελικούς ήταν ιστορική, αλλά τώρα αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός. Ήταν κάτι πολύ δύσκολο».

Για τον επόμενο στόχος της ομάδας και για το βραβείο που πήρε ο ίδιος πέρυσι: «Θα το πω και δεν θέλω να φανεί ότι είμαι μετριόφρων. Σίγουρα παίρνουν τα φώτα και τα βραβεία οι προπονητές, αλλά έχει να κάνει με την ομάδα και το σταφ, όχι με εμένα. Στόχος να πάει όσο πιο ψηλά ο Προμηθέας, να έχουμε υγεία, να χαιρόμαστε τις σπουδαίες στιγμές, που αν μας το έλεγαν πριν λίγα χρόνια θα γελάγαμε κι εμείς οι ίδιοι. Η ομάδα έχει βάσεις, έχει ακαδημία, έχει γήπεδα και θα έχει συνέχεια στο ελληνικό μπάσκετ».

Για τη συνειδητή επιλογή να εντάξει νεαρούς στην ομάδα: «Είναι δύσκολη. Ήταν επιλογή μας να πάμε με 10 επαγγελματίες,. Υπάρχουν παιχνίδια που έχουμε κατέβει και με τέσσερις εφήβους. Αλλά είναι συνειδητή μας επιλογή να παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι νεαροί. Σκοπός μας είναι να δώσουμε ευκαιρίες, υπάρχει λειψανδρία σε νέους Έλληνες παίκτες και εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ευκαιρίες και να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Πάντα οι διοικήσεις βάζουν τους στόχους και οι παίκτες και οι προπονητές προσπαθούν να τους πετύχουν. Για εμάς αυτό είναι στόχος. Και δεν το κάνουμε με παιδιά 20-22 ετών , μιλάμε για παιδιά πολύ μικρά. Ο Λευτέρης παίζει από 14μιση χρονών, ο Χρήστος Καφέζας και άλλα παιδιά. Μέσα από τον Προμηθέα τους δίνουμε την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους να παίξουν στην Α1 και ακόμα ψηλότερα».

Για το πως κρίνει το φετινό πρωτάθλημα και το ότι λείπει ο Ολυμπιακός: «Ο Ολυμπιακός λείπει από την Α1 και πιστεύω ότι είναι γνώμη όλων όσων ασχολούνται με το ελληνικό μπάσκετ. Ευχόμαστε να επιστρέψει σύντομα. Το πρωτάθλημα, πάντως, είναι δυνατό γιατί μπορεί να λείπει ο Ολυμπιακός, αλλά αν εξαιρέσεις τον Παναθηναϊκό, οι άλλες ομάδες έχουν αυξήσει τα μπάτζετ τους και γίνονται κάθε εβδομάδα δυνατά παιχνίδια».

Για την επιλογή να παίξει ο Προμηθεάς στο Eurocup: «Υπήρχε στόχος και πλάνο, δεν πήγε τυχαία στο Eurocup. Η ομάδα να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να ανέβει επίπεδο και να παίξει μέχρι και στην Ευρωλίγκα. Για το επίπεδο του Eurocup δεν χρειάζεται να μιλήσω. Tα ρόστερ και τα μπάτζετ είναι πολύ μεγάλα. Υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κερδίσουν και ομάδες Ευρωλίγκας. Πάμε βήμα-βήμα να φτάσουμε όσο πιο ψηλά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags