Facebook Pixel Γιώργος Βασιλακόπουλος - Λευτέρης Αυγενάκης: Η πρώτη αντίδραση Βασιλακόπουλου για Αυγενάκη - Δεν θέλει να φύγει από την ΕΟΚ!
| 2019-11-17 20:12:00

Η πρώτη αντίδραση Βασιλακόπουλου για Αυγενάκη - Δεν θέλει να φύγει από την ΕΟΚ!

Η πρώτη αντίδραση Βασιλακόπουλου για Αυγενάκη - Δεν θέλει να φύγει από την ΕΟΚ!

Η... κόντρα μόλις ξεκίνησε.

Γιώργος Βασιλακόπουλος - Λευτέρης Αυγενάκης: Εξελίξεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς το αθλητικό νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αποτελεί πλέον νόμο του κράτους και θεωρείται βέβαιο πως οι αθλητικές ομοσπονδίες, μεταξύ αυτών και η ΕΟΚ, θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  

Θυμίζουμε, πως το νομοσχέδιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις προ της ψήφισης του από τις αθλητικές ομοσπονδίες λόγω του ορίου ηλικίας που θέτει αλλά και τον περιορισμό της θητείας των διοικούντων ενώ πριν συζητηθεί η ένσταση αντισυνταγματικότητας, ο Αυγενάκης απέσυρε τη διάταξη περί αναδρομικότητας και διατήρησε τη διάταξη περί ορίου ηλικίας, διαφοροποιώντας την από τα 70 στα 71 έτη.

Με βάση λοοιπόν το νέο νόμο, ο οποίος πάντως δεν θα έχει ισχύ πριν από τον Σεπτέμβριο του 2020, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι υποχρεωμένος να δώσει σε άλλον τη σκυτάλη της ηγεσίας της Ομοσπονδίας.

Πάντως, στην ΕΟΚ δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια κι ετοιμάζονται άμεσα να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους.

Η βασική κίνηση, στην οποία προσανατολίζονται οι άνθρωποι της τωρινής ηγεσίας της ΕΟΚ, και η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός και να μην τεθεί εν τέλει σε ισχύ.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags