Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Νέα εξέλιξη στην κόντρα των "αιωνίων" - Δικαίωση Ολυμπιακού στο CAS - Κίνδυνος τιμωρίας για ΠΑΟ
Μπάσκετ
| 2019-12-10 19:02:00

Νέα εξέλιξη στην κόντρα των "αιωνίων" - Δικαίωση Ολυμπιακού στο CAS - Κίνδυνος τιμωρίας για ΠΑΟ

Sportdog Team
Νέα εξέλιξη στην κόντρα των "αιωνίων" - Δικαίωση Ολυμπιακού στο CAS - Κίνδυνος τιμωρίας για ΠΑΟ

Συνεχίζεται ο "πόλεμος" Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε στο CAS κατά της πρωτόδικης απόφασης της Euroleague να απαλλάξει τον Παναθηναϊκό από κάθε κατηγορία για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της περυσινής σεζόν στο ΟΑΚΑ (9 Νοεμβρίου 2018).

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστηρίζουν πως υπήρξε, μετά το παιχνίδι, ένα non paper με συκοφαντικούς ισχυρισμούς για απόπειρα δωροδοκία των διαιτητών της αναμέτρησης από τον Ερυθρόλευκους. Αντίστοιχα, οι Πράσινοι αρνούνται την ύπαρξη του non paper και έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, διεκδικώντας μάλιστα αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Το διαιτητικό τρίο του αγώνα, που αποτελούταν από τους Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Γιάκομπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) είχε γράψει στο φύλλο αγώνα πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τους επιτέθηκε φραστικά λέγοντας πως "Τα ξέρουμε όλα. Ξέρουμε πως ποντάρατε 20.000 ευρώ, τόσο ο Πολωνός όσο και ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα τα στείλουμε όλα στον Μπερτομέου και τον Στόουκς".

Οι Πειραιώτες προσκόμισαν στη σημερινή εκδίκαση της έφεσης από του CAS νέα αποδεικτικά στοιχεία και δικαιώθηκαν. Η υπόθεση θα έχει συνέχεια, καθώς θα επανεξεταστεί από τον αθλητικό δικαστή της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός είχε απαλλαχθεί αρχικά από κάθε κατηγορία, όμως σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί ξανά, κινδυνεύει με κυρώσεις από τη διοργανώτρια αρχή.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags