Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε το "θρίλερ" στην έδρα του Ηρακλή ο Προμηθέας - Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου με Λάρισα
Μπάσκετ
| 2019-12-14 17:55:00

Πήρε το "θρίλερ" στην έδρα του Ηρακλή ο Προμηθέας - Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου με Λάρισα

Sportdog Team
Πήρε το "θρίλερ" στην έδρα του Ηρακλή ο Προμηθέας - Μεγάλη νίκη του Πανιωνίου με Λάρισα

Ηρακλής - Προμηθέας 70-72 και Πανιώνιος Λάρισα 74-71.

Ηρακλής - Προμηθέας 70-72

Σε ένα παιχνίδι που πήγαινε πόντο – πόντο και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Προμηθέας κατάφερε να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, το Ιβανώφειο, με 70-72, δείχνοντας μεγαλύτερη ψυχραιμία στο τέλος από τον Ηρακλή που «έχασε» στο πιο κρίσιμο σημείο τον Χάνλαν με πέντε φάουλ.

Παιχνίδι για... γερά νεύρα ήταν αυτό ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Προμηθέα, με τους Πατρινούς να παίρνουν τελικά τη νίκη και να «ανεβαίνουν» στο 8-3. Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση, σε ένα γήπεδο που «έβραζε», όμως δύο άστοχες επιθέσεις στο τέλος αλλά και η αποβολή του Χάνλαν που ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του, στα τελευταία δευτερόλεπτα τους στέρησαν τη νίκη.

Από τους νικητές ο Δημήτρης Αγραβάνης (18π., 7 ριμπ.) πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση, όμως στα τελευταία λεπτά ήταν «εκτός» λόγω ενός τραυματισμού, με τον Οκτάβιους Έλις να ακολουθεί με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από πλευράς Ηρακλής ο Ολιβιέρ Χάνλαν σταμάτησε στους 21 πόντους ενώ μάζεψε και 5 ριμπάουντ και μοίρασε και 3 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Ο Ηρακλής μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, δείχνοντας με το... καλησπέρα ότι ο Προμηθέας θα είχε δύσκολο έργο. Χάνλαν, Σούλερ και Καββαδάς ηγούταν της προσπάθειας των «κυανόλευκων» και μέχρι τα μισά της περιόδου είχαν συνεχώς το προβάδισμα (11-9) με τον Προμηθέα να ακολουθεί με μπροστάριδες τους Αγραβάνη, Μπαμπ και Λίποβι. 3:20 πριν το τέλος του δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με δύο βολές του Έλις, όμως ο Ηρακλής με ένα καλάθι και φάουλ του Ντέιβις και ένα τρίποντο του Χάνλαν προηγήθηκε και πάλι (17-13). Οι Πατρινοί κυρίως κερδίζοντας φάουλ μέσα στο ζωγραφιστό κατάφεραν και έφεραν το ματς στα ίσα (19-19) όμως ένα τρίποντο του Κακαρούδη και ένα εύστοχο σουτ του Χάνλαν με τη λήξη το δεκαλέπτου έβαλαν και πάλι μπροστά τον «Γηραιό» (23-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο Οκερεαφόρ και Ζάρας ήταν αυτοί που έβρισκαν λύσεις επιθετικά για τον Ηρακλή, όμως ο Προμηθέας που είχε τον Έλις σε εξαιρετική μέρα ακολουθούσε συνεχώς σε απόσταση αναπνοής τον «Γηραιό» αλλά και προηγούταν (29-30) στα μισά της περιόδου. Ένα ακόμα εύστοχο σουτ από τα 6.75 δια χειρός Θοδωρή Ζάρα έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή εκ νέου όμως ο Αγραβάνης με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδωσε... αέρα τεσσάρων πόντων (32-36) 3:40 πριν το ημίχρονο. Ο Ζάρας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να σουτάρει από την γραμμή των τριών πόντων, διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου σε 39-40 κρατώντας τους γηπεδούχους για τα καλά μέσα στο παιχνίδι, έχοντας εξαιρετικό ποσοστό από τα 6.75 (4/5).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Ηρακλής με πολύ καλή άμυνα «κράτησε» άποντο τον Προμηθέα για τρία λεπτά, τη στιγμή που με τους Χάνλαν και Σούλερ μπόρεσε να προηγηθεί με τέσσερις (44-40). Κασελάκης και Αγραβάνης βρήκαν χώρο και εκτέλεσαν από τα 6.75, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (46-49) στα μισά του δεκαλέπτου. Στη συνέχεια οι «κυανόλευκοι» μπλόκαραν επιθετικά με τη μπάλα να τους μένει στα... χέρια για δύο συνεχόμενες επιθέσεις, τη στιγμή που έβγαιναν οι αυτοματισμοί στον Προμηθέα και μπόρεσε να προηγηθεί με 7 (48-55) 2:30 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Χαρακτηριστικά είναι τα 11 λάθη των γηπεδούχων σε αντιδιαστολή με τα 4 των φιλοξενούμενων. Ο Μιλένκο Τέπιτς ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων και έκανε το 51-55, σκορ με το οποίο τελείωσε και το δεκάλεπτο, αφού για τα επόμενα λεπτά υπήρχαν άστοχες προσπάθειες και από τις δύο ομάδες.

Ένα καλάθι και φάουλ του Χάνλαν και ένα εύστοχο σουτ του Ζάρα έκανε τον Προμηθέα να νιώσει και πάλι ζεστή την... ανάσα του Ηρακλή (56-57). Ένα τρίποντο του Μπαμπ έδωσε και πάλι... αέρα τεσσάρων πόντων στον Προμηθέα όμως ο Τέπιτς μείωσε και πάλι (60-62) ενώ ο Χάνλαν λίγο μετά ισοφάρισε σε 62-62 με 4:30 να απομένουν για το τέλος. Ο Οκερέφορ έδωσε το προβάδισμα μετά από ώρα στον Ηρακλή, ο Ρόμπισον με τέσσερις δικούς του πόντους έβαλε μπροστά τον Προμηθέα, όμως ο Σούλερ είχε και πάλι απάντηση με το... θρίλερ να συνεχίζεται. Ο Χάνλαν στα τελευταία λεπτά ήταν... ζεστός και με δική του πολύ καλή άμυνα και δύσκολο καλάθι ο Ηρακλής πέρασε και πάλι μπροστά (70-68) την ίδια στιγμή που ο Καναδός έφτανε τους 21 πόντους. Η επόμενη φάση ήταν κομβική με τον Κασελάκη να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ και τον Χάνλαν να αποχωρεί με πέντε ατομικά. Από εκεί και πέρα ο Κατσίβελης ευστόχησε σε λέι απ και στη συνέχεια οι «κυανόλευκοι» δεν έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία, με τον Οκερεαφόρ να αστοχεί σε δύο διαδοχικές επιθέσεις και τον Προμηθέα να παίρνει μια δύσκολη νίκη με 70-72.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 39-40, 51-55, 70-72

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Πανιώνιος Λάρισα 74-71

Ήταν εξ'ορισμού «τελικός» για τις δύο ομάδες, που λογικά θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή τους στη Basket League. Ο Πανιώνιος ήταν πιο έτοιμος να επιβιώσει σε αυτή την συνθήκη και κέρδισε την Λάρισα με 74-71 στο «Σοφία Μπεφόν», κάνοντας σημαντικό βήμα στη «μάχη» της ουράς, αφού ανέβηκε στο 5-6.

Ο «Ιστορικός» μέτρησε ακόμα μία σπουδαία νίκη, που κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από την εξαιρετική εμφάνιση των Δημήτρη Βεργίνη (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Σαμάρντο Σάμουελς (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ). Δεν μπόρεσε να φέρει το θετικό αποτέλεσμα ο Μπράντον Ρας (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ), στο 3-10 έπεσαν οι Λαρισαίοι, που πίεσαν μέχρι το τέλος για τη νίκη, προτού τελικά ηττηθούν στις λεπτομέρειες.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε εντυπωσιακά στο ματς και με ηγέτες τους Σάμουελς - Βεργίνη πήρε προβάδισμα έξι πόντων στο πρώτο δεκάλεπτοα (21-16).

Η Λάρισα αντέδρασε πάντως στη συνέχεια και ισορρόπησε την κατάσταση στο παρκέ, με κύριο εκφραστή τον Μπράντον Ρας (13π, 6ριμπ). Το επιμέρους 19-16 των φιλοξενούμενων δημιούργησε κατάσταση... θρίλερ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου (37-35).

Ο «Ιστορικός» ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ένα εντυπωσιακό σερί 16-3, το οποίο έφερε αυτόματα και προβάδισμα 13 πόντων (51-38, 25'). Η τρίτη περίοδος έκλεισε τελικά με επιμέρους 27-13 υπέρ των γηπεδούχων, που βρέθηκαν στο +16 στο 30ο λεπτό (64-48).

Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι πάντως να αφήσουν το ματς και έκαναν μία σπουδαία αντεπίθεση στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Ο Πανιώνιος πέτυχε ένα καλάθι σε έξι λεπτά, η Λάρισα «έτρεξε» σερί 13-2 και η διαφορά έπεσε στους πέντε (66-61, 36'), δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους τρεις (72-69) και ο Πάσαλιτς αστόχησε στη συνέχεια, με τον Βεργίνη να παραχωρεί φάουλ στον Ρας, 7,6" πριν το τέλος. Οι 2/2 βολές του Αμερικανού είχαν ως απάντηση άλλες τόσες βολές από τον Πάσαλιτς και ο Πανιώνιος έφτασε τελικά στη νίκη (74-71).

Δεκάλεπτα: 21-16, 37-35, 64-48, 74-71

Δείτε εδώ τα στατιστικά.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags