Facebook Pixel Sportdog.gr | Κορυφαία ατάκα για την ΑΕΚ: "Έμαθα πολλά στην Ένωση, αλλά είναι δύσκολο μαγαζί''!
| 2019-12-22 12:49:00

Κορυφαία ατάκα για την ΑΕΚ: "Έμαθα πολλά στην Ένωση, αλλά είναι δύσκολο μαγαζί''!

Sportdog Team
Κορυφαία ατάκα για την ΑΕΚ: "Έμαθα πολλά στην Ένωση, αλλά είναι δύσκολο μαγαζί''!

Στην πορεία που είχε στην ΑΕΚ αναφέρθηκε (μεταξύ άλλων) ο Γιώργος Τσαλμπούρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Στο πέρασμά του από την ΑΕΚ και το λόγο που δεν κατάφερε να καθιερωθεί μίλησε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσαλμπούρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Έμαθα πολλά στην ΑΕΚ, αλλά είναι δύσκολο μαγαζί για νέους παίκτες επειδή υπάρχει πίεση για τα αποτελέσματα», ανέφερε αρχικά ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ / σέντερ και πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος για ό,τι έχω πετύχει. Δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου».

Όσον αφορά τη χθεσινή νίκη (101-84) του Κολοσσού Ρόδου στο παιχνίδι με το Περιστέρι, υπογράμμισε: «Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο και… βρίσκαμε τον τρόπο να χάσουμε. Ήμασταν σε απόγνωση, διαχειριστήκαμε διαφορετικά το παιχνίδι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Οι μπάσχετοι» με τον Χρήστο Ρομπόλη και τον Παναγιώτη Κεφαλά

Για τη νίκη (101-84) του Κολοσσού Ρόδου με το Περιστέρι: «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε πάρα πολύ και όλα τα παιδιά παλέψαμε για να πάρουμε τη νίκη. Το να κερδίζεις γίνεται συνήθεια, περάσαμε μία δύσκολη περίοδο και… βρίσκαμε τον τρόπο να χάσουμε. Ήμασταν σε απόγνωση, διαχειριστήκαμε διαφορετικά το παιχνίδι».

Για την πορεία της ομάδας του και τη φετινή Basket League: «Γενικά το πρωτάθλημα είναι… αλλοπρόσαλλο. Αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό, όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν τις υπόλοιπες. Όλα είναι αμφίρροπα και δεν μπορείς να προβλέψεις τον νικητή. Όπως είπατε, έχουμε αλλοπρόσαλλη πορεία, ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Γκρίφιν είναι λίγο καιρό μαζί μας και σιγά-σιγά θα δέσει η ομάδα και θα βρούμε τον χαρακτήρα μας».

Για το γεγονός πως έπαιξε 24:19 στο χθεσινό παιχνίδι: «Για να κάνουμε και λίγο πλάκα 24:19 είχα να παίξω από τους νέους της ΑΕΚ (γέλια), μόνο σε ένα παιχνίδι με την Παρτίζαν εντός έδρας. Τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και για αυτό ήρθα στον Κολοσσό. Δεν είμαι πλέον μικρός, αφού είμαι 23 ετών και η αθλητική ζωή είναι 10-15 χρόνια - εκτός και είσαι ο Σπανούλης – και χρειάζεται να έχουμε περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

Για την πορεία του στην ΑΕΚ: «Πήγα στην ΑΕΚ στα 18 μου και πήρα τα πρώτα μου λεπτά στα 20, όταν με χρησιμοποίησε ο τότε προπονητής μου. Βελτιώθηκα όσο μπορούσα, δουλεύω σκληρά πάντα. Παρότι την αγαπάω πολύ, είναι δύσκολη ομάδα λόγω της πίεσης του τεράστιου κοινού της και υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα και είναι δύσκολο να επενδύσει στα νέα παιδιά. Είχαμε 10 15 λεπτά κατά μέσο όρο, αλλά όταν υπάρχει πίεση όλα αλλάζουν και το περιβάλλον διαφοροποιεί τα δεδομένα και δεν ωφελεί την ΑΕΚ»

Για το αν μετάνιωσε που άφησε το κολλέγιο στην Αμερική για να έρθει στην Ελλάδα: «Στην απόφασή μου τότε έπαιξαν πολλοί παράγοντες ρόλο, αν δεν είχε φύγει ο προπονητής μου στο Κολλέγιο θα είχα παραμείνει και εγώ. Μου φάνηκε ρίσκο να επιστρέψω σε ένα περιβάλλον, που δεν με ξέρουν – δεν τους ξέρω και θα να παίξω σε μία ομάδα με διαφορετικό προπονητή. Το έχω σκεφτώ και εγώ, αλλά δεν μένω σε αυτό και είμαι περήφανος για ό,τι έχω πετύχει. Δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου».

Για τη συμβουλή που θα έδινε σε έναν μικρότερο από εκείνον παίκτη για τις επιλογές της καριέρας του: «Είναι τεράστια κουβέντα, αλλά με το παρόν σύστημα και το καλύτερο για τους νεαρούς Έλληνες παίκτες είναι να πηγαίνουν κάπου που θα έχουν συμμετοχή και όχι να συμμετέχουν στις προπονήσεις. Έχω συνυπάρξει με παικταράδες, όπως ο Μαυροκεφαλίδης και ο Λάνγκφορντ, αλλά αν υπήρχε μία ομάδα που θα τα είχε όλα μαζί με χρόνο συμμετοχής, θα ήταν το ιδανικό. Αν τον συμβούλευα έναν μικρότερό μου, θα του έλεγα να πάει σε μία μικρότερη ομάδα».

Ακούστε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags