Facebook Pixel "Θέλουν τίτλο; Πρέπει να μας κερδίσουν..."
| 2011-10-06 08:41:00

"Θέλουν τίτλο; Πρέπει να μας κερδίσουν..."

"Θέλουν τίτλο; Πρέπει να μας κερδίσουν..."

Μήνυμα προς ...συγκεκριμένη κατεύθυνση από τον Ρομέιν Σάτο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο sport-fm.gr:

-Λένε πως είναι πιο δύσκολο από το να κατακτήσεις έναν τίτλο, να τον υπερασπιστείς την επόμενη σεζόν...

"Είναι αλήθεια. Πέρυσι σχεδόν κανένας δεν πίστευε πως θα φτάναμε στην κορυφή της Ευρώπης και θα κατακτούσαμε το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά εμείς είχαμε πίστη στις δυνατότητές μας και δικαιωθήκαμε. Όλα είναι θέμα πίστης. Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά πρέπει να ξέρουν και οι υπόλοιποι διεκδικητές, πως αν θέλουν να κατακτήσουν τον τίτλο, θα πρέπει να κερδίσουν εμάς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε με τη σειρά μας είναι να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Έχουμε μία μεγάλη και δύσκολη χρονιά μπροστά μας".

-Όπως και πέρυσι, πολλοί θεωρούν πως δεν είστε μεταξύ των φαβορί.

"Μας έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες, όπως ο Φώτσης και ο Νίκολας. Όμως υπάρχει ακόμη ένας σταθερός κορμός παικτών που βρίσκεται μαζί εδώ και πολλά χρόνια, ενώ έγιναν κάποιες μεταγραφές που πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα γίνουμε καλύτεροι σαν ομάδα και το θετικό είναι πως δεν έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, ούτε παίκτες από το ΝΒΑ που έχουν συνηθίσει σε άλλον τρόπο παιχνιδιού ή ίσως φύγουν μόλις τελειώσει το lockout. Οι παίκτες μας διαθέτουν εμπειρία πολλών ετών σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη".

-Να περιμένουμε έναν καλύτερο Ρομέιν Σάτο την προσεχή σεζόν;

"Η περσινή περίοδος ήταν για μένα ένας χρόνος προσαρμογής. Έπρεπε να μάθω τα συστήματα, την ομάδα και να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του καλύτερου προπονητή στην Ευρώπη. Δεν είναι εύκολο αυτό. Έπρεπε να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να αντιληφθώ τον τρόπο παιχνιδιού. Κάθε μέρα τα πράγματα ήταν και καλύτερα. Πιστεύω πως φέτος θα μπορώ να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου. Αισθάνομαι πως έχω προσαρμοστεί πλήρως στο παιχνίδι της ομάδας, αντιλαμβάνομαι καλύτερα τι ζητά ο προπονητής από μένα στο γήπεδο και θα έχω μεγαλύτερη συνεισφορά στην ομάδα".

-Όσα έγιναν το καλοκαίρι με το θέμα του συμβολαίου σου και τη μείωση αποδοχών ήταν κάτι που σου αφήνει κάποια άσχημα συναισθήματα;

"Όχι, καθόλου. Ήταν μία δύσκολη απόφαση για μένα, αλλά τα χρήματα για μένα δεν είναι το παν. Πολύς κόσμος πιστεύει πως εμείς οι επαγγελματίες παίκτες παίζουμε μόνο για τα λεφτά, αλλά δεν είναι έτσι. Για μένα μετρά πολύ να είμαι μέλος του Παναθηναϊκού. Αυτή η ομάδα πίστεψε σε μένα, η διοίκηση έκανε μεγάλη προσπάθεια για να με αποκτήσει και μου έδωσε την ευκαιρία να κατακτήσω μαζί της την Ευρωλίγκα, κάτι που αποτελούσε για μένα όνειρο και στόχο πολλών ετών. Είχα και έχω τη δυνατότητα να ανήκω σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη, να συνεργάζομαι με τον καλύτερο προπονητή και με κορυφαίους παίκτες. Έτσι αποφάσισα να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να μείνω και χαίρομαι πολύ που έμεινα".

-Πώς βλέπεις τη μάχη του ελληνικού πρωταθλήματος και τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός πάντα θα είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής μας στο πρωτάθλημα. Δεν θα είναι εύκολο το έργο μας σε καμία περίπτωση. Έχασαν κάποιους σημαντικούς παίκτες, αλλά έκαναν κάποιες μεταγραφές και θα παρουσιαστούν και πάλι δυνατοί. Όμως εμείς δεν εστιάζουμε την προσοχή μας στον Ολυμπιακό, κοιτάμε τη δική μας ομάδα. Πώς θα γίνουμε καλύτεροι και θα ενσωματώσουμε τους νέους παίκτες. Με τον Ολυμπιακό θα ασχοληθούμε όταν έρθει η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε".

-Ένα μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

"Ξέρω πως θα είναι πάντα δίπλα μας, πως θα είναι ο έκτος παίκτης μας στο παρκέ. Χαίρομαι πολύ που θα αγωνίζομαι μπροστά σε αυτό το κοινό για μία ακόμη χρονιά κι ελπίζω να δημιουργήσουν και φέτος την εξαιρετική ατμόσφαιρα που ζήσαμε και πέρυσι. Με αυτούς στο πλευρό μας μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags