Facebook Pixel Sportdog.gr | Παραπαίει η Μπασκόνια - Την... ισοπέδωσε με 24 πόντους διαφορά η Άλμπα
Μπάσκετ
| 2019-12-26 23:12:00

Παραπαίει η Μπασκόνια - Την... ισοπέδωσε με 24 πόντους διαφορά η Άλμπα

Sportdog Team
Παραπαίει η Μπασκόνια - Την... ισοπέδωσε με 24 πόντους διαφορά η Άλμπα

"Πάρτι" των Γερμανών και νίκη με 81-57.

Η Άλμπα μπορεί να μετρούσε τρεις πολύ σημαντικές απουσίες, αυτές των Πέιτον Σίβα, Τάιλερ Κάβανο και Γιοχάνες Τίμαν, όμως η Μπασκόνια όχι μόνο δεν το εκμεταλλεύτηκε αλλά έκανε ένα από τα χειρότερα της παιχνίδια (19 λάθη) και γνώρισε μια βαριά ήττα (81-55) στο ντεμπούτο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο της.

Η γερμανική ομάδα μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες πήρε μια σημαντική νίκη και ανέβηκε στο 5-11 ενώ η Μπασκόνια γνώρισε την τρίτη διαδοχική της ήττα και έπεσε στο 6-10.

Οι Ρόκας Γκεντράιτις (17π, 5 ριμπ., 3 ασ.) και ο Λάντρι Νοκό (11π, 11 ριμπ.) ήταν εξαιρετικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον δεύτερο μάλιστα να σημειώνει double – double, ενώ και ο Χέρμανσον με 18 πόντους συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη των Γερμανών.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού η Άλμπα με πρωταγωνιστές τον Νοκό και τον Χέρμανσον και ένα σερί 11-0 κατάφερε να πάρει μια μικρή διαφορά (17-8) μέχρι τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Η διαφορά, με τους ίδιους παίκτες να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έγινε διψήφια (23-12) με τη Μπασκόνια να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα αμυντικά αλλά και στα ριμπάουντ. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια βελτίωσαν ελαφρώς την εικόνα τους και κατάφεραν να μειώσουν στους 8 με το τέλος της περιόδου (23-15).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο με ένα τρίποντο του Τζάνινγκ η Μπασκόνια πλησίασε στους πέντε πόντους, όμως στη συνέχεια η Άλμπα με τον Γκεντράιτις... μπροστάρη και ένα σερί 11-0 αύξησε τη διαφορά στους 16 (34-18) που ήταν και η μεγαλύτερη ως εκείνη τη στιγμή στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να είναι σε... άλλο γήπεδο και έκαναν πολλά αβίαστα λάθη «πουλώντας» πολύ εύκολα τη μπάλα. Επιθετικά βρήκαν κάποιες λύσεις, όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Άλμπα με τον Γκεντράιτις να φτάνει τους 12 πόντους και να είναι εξαιρετικός, έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι (41-26).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις με το επιμέρους σκορ να είναι 3-2 στα τέσσερα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Η Άλμπα ασκούσε τρομερή πίεση στους παίκτες της Μπασκόνια που δυσκολευόταν τρομερά να βρουν λύσεις επιθετικά, έχοντας μέσα σε όλα και τον Σενγκέλια σε αρκετά κακή μέρα, με τον Έρικ και Φαλ να βοηθούν μόνο στο σκοράρισμα. Οι Γερμανοί από την άλλη με τους Έρικσον και Νοκό κατάφερναν να διατηρούν το προβάδισμα τους με σχετική άνεση (52-37). Στη συνέχεια ο Γκεντράιτις ανέλαβε και πάλι... δράση και διαμόρφωσε το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου σε 57-37.

Η Μπασκόνια στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου μπήκε με ένταση και έκανε μια προσπάθεια να αντεπιτεθεί όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς ο Χέρμανσον που είχε... σιγήσει για αρκετή ώρα επανεμφανίστηκε, έφτασε τους 15 πόντους και παράλληλα αύξησε ελαφρώς τη διαφορά για την Άλμπα (70-46). Στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν άλλαξε κάτι με τη Μπασκόνια να δείχνει ανήμπορη μέχρι και να μειώσει, με την Άλμπα τελικά που συνέχιζε το... βιολί της να παίρνει μια πολύ εύκολη νίκη με 81-57.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 41-26, 57-37, 81-57

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags