Facebook Pixel Το παρελθόν εκδικείται!
| 2011-10-07 12:46:00

Το παρελθόν εκδικείται!

Το παρελθόν εκδικείται!

Από τις γειτονιές της Κυψέλης στη Λαμία. Από τη Λαμία στη Θεσσαλονίκη και από τη Θεσσαλονίκη στο... πουθενά. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Από χθες και έπειτα από την απόφαση της ΕΕΑ, ο Πανελλήνιος θεωρείται ξένο σώμα από την Α1 μπάσκετ.

Μια ομάδα-σύμβολο όχι μόνο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Οπως και να το κάνουμε όχι μια τυχαία ομάδα! Ας μην ξεχνάμε πως ήταν από αυτές (τις λίγες) που πήραν μέρος στο πρώτο πρωτάθλημα μπάσκετ το σωτήριο 1929 και στη συνέχεια κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο του πρωταθλητή. Μια ομάδα στην οποία ανδρώθηκαν και διέπρεψαν παίκτες που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του αθλήματος.

Το γεγονός ότι ακόμα και τώρα μνημονεύουμε τη «χρυσή» πεντάδα των «ολυμπιονικών» (Στεφανίδης, Ρουμπάνης, Χολέβας, Μανιάς, Παπαδήμας) που σκόρπισε... τρόμο σε όλους τους εν Ελλάδι αντιπάλους της το 1953, δείχνει το πόσο άρρηκτα συνδεδεμένος είναι αυτός ο σύλλογος με την πορτοκαλί μπάλα.

Θα χρειαστούμε σελίδες επί σελίδων για να αναφέρουμε όλους τους «μεγάλους» που πέρασαν από τον Πανελλήνιο, την επιρροή του στο άθλημα και την ιστορία που αφήνει πίσω του. Το θέμα, ωστόσο, πλέον είναι ότι μπροστά του υπάρχει το απόλυτο μηδέν. Σημεία των καιρών!

Ο Ερασιτέχνης εδώ καιρό δείχνει με το δάχτυλο την παλιά διοίκηση ως βασική υπαίτια για την αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων, την ίδια στιγμή όμως που η ίδια διατράνωνε την άποψή της πως έχει υπάρξει μεταβίβαση μετοχών σε άλλους ιδιοκτήτες. Η ΕΕΑ δεν πείστηκε, στα χέρια της δεν ήρθαν ποτέ τα απαραίτητα έγγραφα που θα έδιναν το πράσινο φως για τη συμμετοχή της ομάδας στην Α1.

Οποιος πήρε την απόφαση να μετοικήσει ο Πανελλήνιος στη Θεσσαλονίκη με έδρα το Ιβανώφειο (με σκοπό να ενωθεί με τον Ηρακλή) μάλλον δεν υπολόγισε σωστά. Δυστυχώς η ιστορία εκδικείται...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags