Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκινητικό άρθρο στο Esquire για τη ζωή χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ
| 2020-01-29 16:28:00

Συγκινητικό άρθρο στο Esquire για τη ζωή χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ

Sportdog Team
Συγκινητικό άρθρο στο Esquire για τη ζωή χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ

Τι αλλάζει από εδώ και μπρος.

Η ιδέα πως ο κόσμος του αθλητισμού δεν θα είναι ο ίδιος χωρίς τον Κόμπι Μπράιαντ γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, ειδικά όταν πλαισιώνεται με την δυσπιστία του να πιστέψει κάποιος ότι ο θρύλος του ΝΒΑ και των Los Angeles Lakers δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Η νέα πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί με απροσδόκητο, σκληρό και δραματικό τρόπο. 

 

 

 

 

Τις παραπάνω σκέψεις ενισχύει η δημοφιλής πεποίθηση που ισορροπεί ανάμεσα στους νόμους της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και της πραγματικότητας: Ένα φαινομενικά άφθαρτο πρόσωπο, σχεδόν θεϊκής υπόστασης μπορεί να καταρρεύσει. Αφήνοντας ένα κενό στην καρδιά και τη σκέψη του οποιουδήποτε, γνωστού ή αγνώστου.

Αυτό ισχύει για όλους αλλά διαχωρίζεται κατά πολύ από την απώλεια ενός μέλους της οικογένειας. Κι αυτό γιατί ο χαμός ενός συγγενικού προσώπου είναι κάτι που στις περισσότερες των περιπτώσεων επηρεάζει άμεσα την ιδιωτική σφαίρα. Ο πόνος και η θλίψη είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Ο υπόλοιπος κόσμος δεν γνωρίζει τίποτα γι΄αυτό και όταν συναναστρέφεσαι με άλλους, μπορείς εύκολα να τους ξεγελάσεις ή να υποδυθείς πως όλα είναι καλά - στο μέτρο ασφαλώς που γίνεται κάτι τέτοιο.

Δεν μπορείς όμως να κάνεις το ίδιο για περιπτώσεις όπου ο πόνος, η θλίψη και η στενοχώρια εκτείνονται στην οικουμενική σφαίρα. Εκεί, κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι όλα μπορούν να συνεχιστούν όπως ήταν. Όπως πολύ εύστοχα έγραψε ο Rob Mahoney στο Ringer: "Είναι μία απώλεια από την οποία δεν μπορείς να ξεφύγεις".

Το γεγονός δε, ότι πρόκειται για μία περίπλοκη προσωπικότητα, διχαστική και πολωτική, λαμπερή και ταυτόχρονα μοναδική, καθιστά ακόμη πιο ανέφικτη την απεμπλοκή. Αθλητές και τύπους σαν τον Kobe σίγουρα δεν συναντάς κάθε μέρα. Αυτό όμως δεν καθιστά απαγορευτικό να δεθείς μαζί τους. Να τους λατρέψεις ή να λατρέψεις να τους μισείς.

 

Για όσους βρίσκονται λίγο μετά τα 30 και εκείνους που μόλις έχουν ξεπεράσει τα 40, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ γνωστά: Ο Kobe Bryant ήταν αυτός που σημάδεψε τη γενιά τους - μία γενιά που πραγματικά διψούσε να βρει τον διάδοχο του Michael Jordan, τον οποίο δεν είχαν την τύχη (ή πιο ορθά, το timing) να απολαύσουν όσο θα έπρεπε. Πρόλαβαν όμως τον Kobe, από την αρχή μέχρι το τέλος. Το νο.8 και μετέπειτα νο.24 των Los Angeles Lakers ήταν το σημείο αναφοράς για οτιδήποτε γύρω από την πορτοκαλί μπάλα και το μέτρο σύγκρισης για οποιονδήποτε άλλο πιτσιρικά έμπαινε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ φέροντας τον τίτλο του next best thing. Όλοι, θα έπρεπε να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από τον Kobe.

Όταν ένας διάσημος πεθαίνει, παρατηρείται η τάση η κοινή γνώμη να επικεντρώνεται σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα που τον θύμιζαν και μπορεί να διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για τον Kobe, αυτό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πολλές ανέκδοτες ιστορίες βγήκαν στην επιφάνεια, μπόλικες άγνωστες πτυχές του και αναμνήσεις που είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα. 

 

 

Κάποιοι επιμένουν ότι ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις η ζωή πρέπει να συνεχίζεται. Και έτσι είναι. Αν όμως παρατηρήσεις τι συμβαίνει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και, δευτερευόντως, σε πολλά σημεία σε κάθε γωνιά του πλανήτη, θα διαπιστώσεις ξεκάθαρα ότι μιλάμε για μία ζωή από την οποία χάθηκε κάτι σημαντικό. 

ΠΗΓΗ: Esquire

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags