Facebook Pixel Sportdog.gr | Η αντεπίθεση του "Ζοτς" συνεχίζεται - Πέρασε από τη Ζενίτ και... πάτησε οκτάδα η Φενέρμπαχτσε!
Μπάσκετ
| 2020-02-05 21:17:00

Η αντεπίθεση του "Ζοτς" συνεχίζεται - Πέρασε από τη Ζενίτ και... πάτησε οκτάδα η Φενέρμπαχτσε!

Sportdog Team
Η αντεπίθεση του "Ζοτς" συνεχίζεται - Πέρασε από τη Ζενίτ και... πάτησε οκτάδα η Φενέρμπαχτσε!

Μεγάλο διπλό με 73-68.
 

Την έκτη της νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια πανηγύρισε η Φενέρ, αυτή τη φορά απέναντι στη Ζενίτ (68-73), ένα αποτέλεσμα με το οποίο βελτίωσε το ρεκόρ της σε 11-12 και «έπιασε» την Αρμάνι στην όγδοη θέση, ενώ με ήττα της Βαλένθια από τη Μπαρτσελόνα, προκύπτει τριπλή ισοβαθμία στην έβδομη θέση. 16η ήττα για τους Ρώσους που παραμένουν ουραγοί στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς που έφτασε να προηγείται μέχρι και με 17 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, είδε την Ζενίτ να αντεπιτίθεται και να πλησιάζει στους τρεις πόντους, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν την εμπειρία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους ακόμα και όταν η μπάλα... έκαιγε και με τον Σλούκα να κερδίζει κάποια έξυπνα φάουλ στο τέλος πήραν μια υπερπολύτιμη νίκη μέσα στην Αγία Πετρούπολη.

Ο αγώνας

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης Ζενίτ και Φενέρ πήγαιναν πόντο - πόντο καθώς για τους γηπεδούχους ο Τόμας ήταν σε καλή κατάσταση επιθετικά ενώ από την τουρκική ομάδα ο Βέσελι ξεκίνησε δυναμικά με επτά πόντους (9-9). Ο Τόμας ήταν η κύρια απειλή κινδύνου για την ομάδα του Ομπράντοβιτς και 3:00 πριν τη λήξη της περιόδου έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στους γηπεδούχους (13-9) έχοντας πετύχει 8/13 πόντους της ομάδας του. Ο Κώστας Σλούκας ευστόχησε από τα 6.75, ενώ Βέσελι, Ντατόμε και Ουίλιαμς έβαλαν και πάλι μπροστά τη Φενέρ στη συνέχεια (13-19). Ο Αγιόν διαμόρφωσε το σκορ περιόδου σε 15-19.

Η Φενέρ μπήκε πολύ δυναμικά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους σκορ 11-2 «έχτισε» ένα καλό διψήφιο προβάδισμα (17-30). Η τουρκική ομάδα μμε πολύ καλή άμυνα κατάφερε να περιορίσει τους αντιπάλους της καθώς σε 4:30 είχε δεχτεί μόλις 3 πόντους. Με τους Βέστερμαν, Βέσελι και ΝτεΚολό να κάνουν καλές επιλογές επιθετικά και να μην αστοχούν η διαφορά έφτασε τους 17 πόντους (20-37). Η Ζενίτ με ένα 12-2 και «μπροστάρη» τον Χόλινς μείωσε σε 32-39, με τον Σλούκα να κερδίζει ένα έξυπνο φάουλ και να διαμορφώνει από τη γραμμή των βολών το σκορ ημιχρόνου σε 32-41.

Με τον Αγιόν να μπαίνει στο δεύτερο μέρος... αφηνιασμένος και να πετυχαίνει 9 από τους 12 πόντους της Ζενίτ, οι γηπεδούχοι μείωσαν μετά από ώρα στους τρεις (45-48) τη στιγμή που η Φενέρ είχε αρκετές άστοχες προσπάθειες. Ένα τρίποντο του Βέστερμαν «ξεκόλλησε» τους φιλοξενούμενους μετά από τρία λεπτά επιθετικής... αφλογιστίας , ενώ ο Τόμας στη συνέχεια έδωσε και πάλι «ανάσα» 8 πόντων στην Φενέρ (45-53). Το έμμεσο τρίποντο του Τόμας και οι βολές του Αμπρομάιτις όμως έβαλαν και πάλι τη Ζενίτ στο παιχνίδι, με το δεκάλεπτο να λήγει 50-54.

Στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου ο Βέστερμαν με 8 δικούς του πόντους ανέβασε τη διαφορά στους δέκα (52-62). Αμπρομάιτις και Χόλινς με «σύμμαχο» τη γραμμή των 6.75, μείωσαν και πάλι όμως ο Ουίλιαμς έβαλε δύο μεγάλα σουτ τριών πόντων και έκανε το 61-68 στα μισά της περιόδου. Ο Αγιόν δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Φενέρ και από τη γραμμή της φιλανθρωπίας μείωσε σε 64-68 με τη Φενέρ να έχει μπλοκάρει επιθετικά για τρεισήμισι λεπτά. Ο Σλούκας κέρδισε δύο έξυπνα φάουλ και με τρις δικές του εύστοχες βολές έδωσε «ανάσα» επτά πόντων (64-71) στην τουρκική ομάδα 1:20 πριν το τέλος. Ο Αλμπισί ευστόχησε σε μια βολή, ενώ στη συνέχεια ο Νάναλι με ένα εύστοχο δίποντο και ο Χόλινς με ένα τρίποντο διαμόρφωσαν το τελικό 68-73.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-41, 50-54, 68-73

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags