Facebook Pixel Κόμπι Μπράιντ: «Όταν είσαι ο Κόμπι σουτάρεις τα μεσάνυχτα όταν οι άλλοι κοιμούνται»
| 2020-02-08 21:15:00

«Όταν είσαι ο Κόμπι σουτάρεις τα μεσάνυχτα όταν οι άλλοι κοιμούνται»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Όταν είσαι ο Κόμπι σουτάρεις τα μεσάνυχτα όταν οι άλλοι κοιμούνται»

Συγκινητικό γράμμα από Έλληνα αθλητή του NCAA.

Κόμπι Μπράιντ: Μία συγκινητική επιστολή για τον Κόμπι Μπράιαντ έστειλε στο Sportdog ο Σάββας Γεωργιάδης. Πρόκειται για Έλληνα φοιτητή που σπουδάζει Ψυχολογία και Business στο «Delta State University», στο Κλίβελαντ του Μισσισιπί.

Ο Σάββας αγωνίζεται στην ομάδα του Πανεπιστημίου το, οποίο τον προηγούμενο χρόνο κέρδισε το πρωτάθλημα της περιφέρειας (Gulf South Conference Champions). Προπονητής του είναι ο Mike Nienaber, νούμερο 11 στις νίκες στην ιστορία της DII, ο οποίος πρόσφατα έφτασε τις 600 νίκες.

Διαβάστε το γράμμα του Σάββα Γεωργιάδη στο Sportdog:

Λίγες μέρες πριν γράφτηκε μια μαύρη σελιδα στο βιβλίο του παγκόσμιου αθλητισμού. Χαθηκε ενας αθλητης που εχει γράψει τη δικιά του ομορφη ιστορία στα παρκέ του ΝΒΑ. Ενας άνθρωπος που αποτελουσε και αποτελεί ακομα πρότυπο για μεγάλους και μικρούς, αθλητές και μη αθλητές.

Ήταν μία λυπητερή μερα. Μια μέρα που απλά δεν μπορουύσες να χαμογελάσεις. Όποιος πληροφορήθηκε την είδηση έμεινε με το στόμα ανοιχτο προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.

Ήταν μία μέρα που θα θυμόμαστε όλοι για την υπόλοιπη ζωη μας. Ο Κόμπι Μπιν Μπράιαντ ήταν και θα ειναι μια απο τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού. Αυτός ο τύπος που όλοι βλέπαμε στην τηλεόραση να βάζει τα κρίσιμα σουτ. Να βάζει 81 πόντους σε 3 περιόδους. Να παθαίνει εξάρθρωση στο δάχτυλο, να το βάζει πισω μόνος του και να συνεχίζει να παίζει σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Αυτός ο τύπος που τελείωσε τη λαμπρή καριέρα του με τον πιο μαγικό λαο εντυπωσιακό τρόπο... β'αζοντας 61 πόντους. Αυτός ο τύπος που κέρδισε 5 δαχτυλίδια ΝΒΑ. Αυτός ο τύπος που οσα χρονια και να περάσουν δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Γιατί η επιρροή που είχε στο παιχνίδι αλλα και στην ζωή πολλών ανθρώπων είναι τεράστια.

Γιατί μας έμαθε όλους τι σημαίνει “κυνηγάω τα όνειρα μου”. Τι σημαίνει δουλεύω για να πετύχω τους στοχους μου. Όταν είσαι ένας απλός επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και έχεις τόσα εκατομμύρια στον λογαριασμό σου μετα από ένα κακό παιχνίδι πας σπίτι σου ξεκουράζεσαι και λες «στο επόμενο θα τα πάω καλύτερα».

Όταν όμως εισαι ο Κόμπι Μπράιαντ γυρνάς απο το ταξίδι και πηγαίνεις στο γήπεδο να σουτάρεις τα μεσάνυχτα ενώ όλοι κοιμούνται Γιατί έκανες κάποια airball σουτ σε έναν αγώνα πλέι-οφ. Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο ορισμός του if you want to succeed as bad as you want to breathe you will be successful.

Ο ορισμός του fall in love with the process. Είναι αδιανόητο το πως απο την μια στιγμή στην άλλη αλλάζουν τόσο πολύ τα πράγματα. Βλέποντας συμπαίκτη μου που ο αγαπημένος του παίκτης είναι ο Κόμπι να δακρύζει, καθηγητή μου να κρατάει ενός λεπτού σιγή στην αρχη του μαθήματος προς τιμήν των θυμάτων καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερο το μέγεθος της τραγωδιας, αλλά και τη θλίψη που προκάλεσε.

Ακολουθώντας τον Marc Cuban(ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks) που αποφάσισε να αποσύρει την φανέλα με τον αριθμό 24 προς τιμήν του Κ'ομπι θεωρώ ότι και οι υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσουν και να τιμήσουν αυτόν τον άνθρωπο με αυτην την κίνηση.

Επίσης ευελπιστώ, όπως και πολλοί άλλοι, να βγει απόφαση απο τον κομισάριο του ΝΒΑ ότι ο Κόμπι θα είναι το επόμενο λόγκο του ΝΒΑ, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να του «δώσουμε» πιίσω ό,τι μας πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στα λόγια του προπονητή μου (σ.σ. Mike Nienaber) τη μερα του συμβάντος. «Η τραγωδία αυτη πρέπει να μας κανει να καταλάβουμε πόσο πολύτιμη ειναι η κάθε ευκαιρία που μας δίνεται στην ζωή και πόσο ευλογημένοι είμαστε να ζήσουμε άλλη μια μέρα. Και την κάθε μερα να την ζούμε σαν να ειναι η τελευταία μα. Γιατί τελικά μπορεί να είναι..».

Συλληπητήρια στην οικογένεια Μπράιαντ και στις οικογένειες όλων των θυμάτων.

* Το Delta State University του βρίσκεται στο νούμερο #94 από τα 1.407 της κατάταξης στην κατηγορία Best College Athletics in America και #275 από τα1.386 στην κατηγορία Best Colleges for Student Athletes in America.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags