Facebook Pixel Sportdog.gr | Ημέρα Κυπέλλου και στο μπάσκετ η Τετάρτη - Ημιτελικά χωρίς ΠΑΟ μετά από χρόνια - Ποιος θα πάει τελικό;
Μπάσκετ
| 2020-02-12 00:05:00

Ημέρα Κυπέλλου και στο μπάσκετ η Τετάρτη - Ημιτελικά χωρίς ΠΑΟ μετά από χρόνια - Ποιος θα πάει τελικό;

Sportdog Team
Ημέρα Κυπέλλου και στο μπάσκετ η Τετάρτη - Ημιτελικά χωρίς ΠΑΟ μετά από χρόνια - Ποιος θα πάει τελικό;

Αυτή την κούπα ποιος θα την πάρει;
 

Χωρίς τον πολυνίκη του θεσμού των 19 τίτλων, Παναθηναϊκό, αλλά και τον Ολυμπιακό των 9 τροπαίων, διεξάγονται την Τετάρτη (12/2) οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών. Ο Προμηθέας Πατρών υποδέχεται το Περιστέρι (17:00) στο πρώτο χρονικά ζευγάρι της ημιτελικής φάσης, σε μία αμφίρροπη -όπως αναμένεται- «μάχη». Στις 20:00, η ΑΕΚ προβάλλει ως το φαβορί για πρόκριση στον τελικό, αγωνιζόμενη στην έδρα της ομάδας της Α2, Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Από τις τέσσερις ομάδες που έφτασαν στα ημιτελικά του θεσμού, η μόνη που έχει «σηκώσει» το τρόπαιο του Κυπέλλου στο παρελθόν είναι η Ένωση, με τέσσερις κατακτήσεις και πιο πρόσφατη αυτήν του 2018 απέναντι στον Ολυμπιακό.

O τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (16/2) στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου, δηλαδή μία εβδομάδα μετά από τη διεξαγωγή του All Star Game του ΕΣΑΚΕ στο ίδιο γήπεδο.

Αναλυτικά:

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (17:00)

Για πρώτη φορά αγωνίζεται σε ημιτελικό Κυπέλλου ο Προμηθέας Πατρών, ενώ αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του αντιπάλου του, του Περιστερίου. Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν συμμετάσχει στο φάιναλ φορ της Λαμίας το 2004, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ολυμπιακό με 69-67 στον ημιτελικό, πριν από 16 χρόνια. Ο Προμηθέας μπήκε απευθείας στην Γ΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και με το... καλημέρα απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 81-79 στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας. Το Περιστέρι, που επίσης ξεκίνησε από τα προημιτελικά, απέκλεισε τον Ήφαιστο Λήμνου με νίκη 57-51 στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Τόσο η ομάδα του Μάκη Γιατρά, όσο και αυτή του Νίκου Παπανικολόπουλου θα διεκδικήσουν την πρώτη ιστορική πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Αχαιοί θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και την ενέργεια από τις ιαχές του φίλαθλου κόσμου τους στην προσπάθεια να γράψουν ιστορία και να ταξιδέψουν με προορισμό το Ηράκλειο για τον τελικό της 16ης Φεβρουαρίου. Από πλευράς Περιστερίου, ντεμπούτο θα πραγματοποιήσει με την κυανοκίτρινη φανέλα ο Ντεάντρε Κέιν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από την Κυριακή (9/2). Ο Αμερικανός γκαρντ κάνει... ταχύρρυθμα για να μάθει τα συστήματα της νέας ομάδας του και να συμβάλει και αυτός σε μία -ονειρική, αν έρθει- πρόκριση για το Περιστέρι στον τελικό.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ-ΑΕΚ (20:00)

Η ΑΕΚ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στο ματς με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Δημοτικό Γυμναστήριο Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης». H Ένωση κατέκτησε το τρόπαιο το 2018, το 2001, το 2000 και το 1981. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στην ομάδα της Α2 ανδρών, για να βρεθούν στη θέση να διεκδικήσουν έναν 5ο τίτλο. Οι «κιτρινόμαυροι» απέκλεισαν το Ρέθυμνο στον προημιτελικό, επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με 71-61. Χωρίς τους τραυματίες Κιθ Λάνγκφορντ και Νίκο Γκίκα θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο Αιγάλεω, καθώς αμφότεροι δεν συμμετέχουν στις προπονήσεις. Στον αντίποδα, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων ζει ήδη ένα... όνειρο, με την πρώτη συμμετοχή σε ημιτελικό Κυπέλλου στην ιστορία του. Η στιγμή είναι πράγματι ιστορική για τον σύλλογο, αλλά οι φιλοδοξίες των παικτών του Αλέξανδρου Ζαβού δεν σταματούν εδώ. Ο Ζαβός έκανε το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία του Διαγόρα μόλις το περασμένο Σάββατο (8/2), όταν διαδέχθηκε τον Νάσο Χούμπαυλη. Ο -δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα της Α2- Διαγόρας ηττήθηκε όμως στην έδρα του πρωτοπόρου Χαρίλαου Τρικούπη, στο Μεσολόγγι, με 95-72, ενώ στο «κύκνειο άσμα» του Χούμπαυλη είχε ηττηθεί εντός έδρας από τον ευρισκόμενο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα Τρίτωνα με 74-89. Στο Αιγάλεω φιλοδοξούν, πάντως, να αφήσουν πίσω τις δύο διαδοχικές ήττες, να κάνουν την έκπληξη απέναντι στην έμπειρη ΑΕΚ και να πάρουν θέση στο τζάμπολ του τελικού την Κυριακή (16/2). Ο Διαγόρας έφτασε μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου αποκλείοντας κατά σειρά τον Πανελευσινιακό, την Ελευθερούπολη, τον Αμύντα, τον Πανιώνιο, τη Λάρισα και τον ΠΑΟΚ!

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας των ανδρών έχει ως εξής:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (12/2/2020)

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Δ. Τόφαλος 17:00 Προμηθέας Π.-Περιστέρι Καρακατσούνης-Παπαπέτρου-Σώμος (Πίγκας)

Στ. Βενέτης 20:00 Διαγόρας Δρ.-ΑΕΚ Μάνος-Παφίλης-Ζαχαρής (Άκελ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags