Facebook Pixel Sportdog.gr | Αξέχαστος ο τελικός του ΣΕΦ για τον Πασκουάλ - Τι δήλωσε για ΠΑΟ - Έτοιμος για τη νέα πρόκληση
| 2020-02-17 18:00:00

Αξέχαστος ο τελικός του ΣΕΦ για τον Πασκουάλ - Τι δήλωσε για ΠΑΟ - Έτοιμος για τη νέα πρόκληση

Sportdog Team
Αξέχαστος ο τελικός του ΣΕΦ για τον Πασκουάλ - Τι δήλωσε για ΠΑΟ - Έτοιμος για τη νέα πρόκληση

Ατάκες που θα συζητηθούν.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι πλέον ο νέος προπονητής της Ζενίτ και σε δηλώσεις του στη ρωσική «Izvestia» αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα που κατέκτησε με τους Πράσινους.

Μεταξύ άλλων, ο Πασκουάλ ρωτήθηκε για τις πιο σημαντικές στιγμές στην προπονητική πορεία του κι έκανε μια... πράσινη αναφορά: «Η κατάκτηση της Euroleague του 2010 ήταν κάτι υπέροχο. Δεν έχω λάβει τόσα πολλά συγχαρητήρια ποτέ ξανά στη ζωή μου. Και φυσικά πρέπει να αναφέρω το πρώτο μου πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Με τον Παναθηναϊκό νικήσαμε στην έδρα του Ολυμπιακού στο κρίσιμο πέμπτο ματς. Ήταν κάτι μεγάλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το νέο του ξεκίνημα στη Ζενίτ τόνισε: «Είχα δει πολλά παιχνίδια της Ζενίτ φέτος κι ειδικά αυτά της Euroleague. Σε όλα τα παιχνίδια, η ομάδα πάλευε μέχρι το τέλος. Μπορεί κάποιες φορές να μην κατάφερνε να πάρει τη νίκη, αλλά δεν υπήρχε έλλειψη επιθυμίας από τους παίκτες. Είναι μια νέα πρόκληση για μένα, την οποία αποδέχθηκα με χαρά. Ευχαριστώ τη διοίκηση της ομάδας».

Σε ερώτηση για τις προτάσεις που είχε στα χέρια του πριν έρθει αυτή των Ρώσων, αποκρίθηκε: «Οι προτάσεις που είχα στα χέρια μου, πριν έρθει αυτή της Ζενίτ, ήταν πολύ συμφέρουσες οικονομικά, αλλά πάντα έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση αν μπορώ να βοηθήσω, να φέρω αποτελέσματα. Η απάντηση που έδινα στον εαυτό μου ήταν "όχι". Αυτή τη φορά ένιωσα ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως αναλαμβάνει την ομάδα μεσούσης της σεζόν: «Έχω προηγούμενη εμπειρία. Τον Οκτώβριο του 2016 υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, ενώ η ομάδα είχε κάνει προετοιμασία χωρίς εμένα και είχε παίξει δυο παιχνίδια με άλλον προπονητή. Πάντως, το να έρθω σε μια ομάδα Φεβρουάριο, είναι όντως κάτι καινούργιο. Πρέπει να χτίσω με βάση αυτό που είχε δημιουργήσει ο κόουτς Πλάθα και να βάλω τη γνώση μου ώστε να βελτιωθεί κάθε παίκτες του ρόστερ μου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags