Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ρικ Πιτίνο: Ατάκες-φωτιά από Πιτίνο - "Η ομάδα δεν είναι τόσο καλή όσο πέρυσι..."
Μπάσκετ
| 2020-02-25 00:35:00

Ατάκες-φωτιά από Πιτίνο - "Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις - Η ομάδα δεν είναι τόσο καλή όσο πέρυσι..."

Sportdog Team
Ατάκες-φωτιά από Πιτίνο - "Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις - Η ομάδα δεν είναι τόσο καλή όσο πέρυσι..."

Δηλώσεις που θα συζητηθούν από τον τεχνικό του ΠΑΟ.

Παναθηναϊκός: Στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ, ο Ρικ Πιτίνο τόνισε χωρίς περιστροφές πως η φετινή ομάδα του Τριφυλλιο είναι χειρότερη από την αντίστοιχη της περσινής σεζόν.

Παράλληλα, ο Αμερικανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως οι Πράσινοι δεν έχουν ψευδαισθήσεις και γνωρίζουν πως πλέον δίνουν μάχη για την οκτάδα και όχι για κάτι παραπάνω.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Μας κέρδισαν στο physical κομμάτι. Έχουμε μικρότερο μέγεθος. Παλέψαμε σήμερα, αλλά δεν ήμασταν τόσο σκληροί στο physical κομμάτι για να κερδίσουμε σήμερα», ανέφερε σε πρώτη φάση ο έμπειρος τεχνικός, προτού προσθέσει σχετικά με τα επιμέρους σημεία της κυριαρχίας της Ρεάλ:

«Στο "πέντε" και στο "δύο". Από εκεί βρήκαν εύκολα δίποντα και τρίποντα. Έπρεπε να πάρουμε σουτ και να κρατήσουμε χαμηλά τον αριθμό των λαθών. Δεν είχαμε αρκετούς αιφνιδιασμούς. Δεν ματσάραμε καλά στο physical κομμάτι και αυτό φάνηκε στους αριθμούς».

Για τον ΝτεΣόν Τόμας και αν είναι υποτιμημένος ως παίκτης: «Ο Τόμας έχει βελτιωθεί. Πέρσι ήταν υποτιμημένος, αλλά δεν θα πω κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή».

Στη συνέχεια, ο Ρικ Πιτίνο πρόσθεσε: «Δεν είμαστε μία εξαιρετική ομάδα στο κομμάτι της άμυνας ή στα ριμπάουντ. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, είμαστε χαρούμενοι που παλεύουμε για τα πλέι-οφ. Η ομάδα μου δεν είναι τόσο καλή όσο πέρσι. Δεν είμαστε τόσο σκληροί, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για τις τέσσερις νίκες και τα πλέι-οφ».

Τέλος, σχετικά με την γραμμή ψηλών της Ρεάλ και τον Ταβάρες, τόνισε: «Είναι καλύτεροι στην front line από την physical οπτική. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την εικόνα των ψηλών, όχι την αγωνιστική τους απόδοση, αλλά την σωματική τους εικόνα. Ο Ταβάρες είναι εξαιρετικός, μας ενοχλούσε συνεχώς στην επίθεση, έχει βελτιωθεί λόγω των προπονητών του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags